AA Home > Reizen en vakantie > Foto's van Amerika > Amerikaanse trucks

Foto's van Amerikaanse trucks

Amerikaanse trucks behoren tot de grootste landvoertuigen op onze aardbol. De vele tonnen wegende kolossen met 18 enorme wielen rijden vaak duizenden kilometers om hun vracht van het ene deel van de VS naar het andere te vervoeren en zo de Amerikaanse economie draaiende te houden.

Op deze pagina wat uitleg over en prachtige foto's van Amerikaanse trucks.


De binnenkanten van de trucks zijn vaak zeer luxueus uitgerust; de bestuurder is immers vaak dagen of weken onderweg en wil daarbij wel de vertrouwde Amerikaanse luxe met zich meedragen. Naast een comfortabel bed bevatten veel Amerikaanse trucks dus voorwerpen als tv's, hifi-installaties, magnetrons, koffiezetapparaten, etc.

Toch zijn veel Amerikanen niet blij met deze zogenoemde "big rigs". Gezien het feit dat men in de VS geen snelheidsbegrenzers kent, komt het regelmatig voor dat een van die enorme trucks je met een vaart van 110 km/u voorbij komt stuiven.

Daarbij verliezen Amerikaanse trucks onderweg regelmatig één of meer banden, die simpelweg kapotscheuren onder de druk. De wegvliegende stukken rubber veroorzaken jaarlijks enkele tientallen slachtoffers op Amerikaanse highways, terwijl de trucker zelf vaak niet eens merkt dat de band weg is: hij heeft er immers nog 17 over.

Toch is de Amerikaanse truck ook een geliefd object en een rotsvast onderdeel van de Amerikaanse autocultuur. Veel chauffeurs zijn eigen ondernemer en doen hun best hun truck er zo tip top mogelijk uit te laten zien; en de truck is zelfs hoofdrolspeler geweest in enkele films. Denk maar aan "Smokey and the Bandit"!

Hieronder een aantal foto's van deze prachtige en kleurrijke maar enigszins gevaarlijke Amerikaanse trucks. Let ook op de grootte van de chauffeursbehuizing!

Amerikaanse truck
International (links) en Peterbilt.

Amerikaanse truck
Twee Kenworths.

Amerikaanse truck
Peterbilt (l) en Freightliner.

Amerikaanse truck
Ok, nu een testje... van welk merk zijn deze truck en die op de foto hieronder?

Amerikaanse truck

Amerikaanse truck

Amerikaanse truck

Amerikaanse truck

Amerikaanse truck

Amerikaanse truck

Peterbilt
Oude Peterbilt truck. Foto ingezonden door Robert Bisschop.

Terug naar de Foto's van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage