AA Home > Politiek > Tips voor de verkiezingen

Barack Obama wint de Amerikaanse presidentsverkiezingen 2008

5 november 2008

Na een lang, hard gevecht is het dan eindelijk besloten door de kiezers van de Verenigde Staten van Amerika: Barack Obama wordt vanaf januari 2009 de nieuwe president.

De nacht begon nog erg spannend, met een voorsprong voor McCain in meerdere staten. Die voorsprong werd echter in een aantal cruciale gevallen omgebogen naar een achterstand, en vanaf dat moment won Obama de ene staat na de andere.

Belangrijke staten als Pennsylvania, Ohio, Virginia en Florida zijn gedurende de nacht allemaal naar Obama gegaan, terwijl McCain het vooral moest doen met zuidelijke staten en een aantal staten rond de Rocky Mountains. Obama heeft nu staten in alle uithoeken van het land gewonnen en kan daarmee een duidelijk mandaat opzetten voor de komende vier jaar.

De reactie van Obamafans was uitzinnig; meer dan 1 miljoen mensen kwamen in Chicago bij elkaar om hem te horen spreken.

John McCain gaf in zijn gulle concessiespeech toe dat hij fouten had gemaakt en hij bedankte zijn aanhangers voor hun steun. Ook gaf hij Obama zijn steun en hij riep zijn aanhangers op ook Obama te steunen.

Meer informatie over deze enorme overwinning van Barack Obama, en de significantie van de overwinning van deze zwarte man in de Verenigde Staten, volgt later.

Discussieer over Obama's overwinning op het forum, hier.

Terug naar de Amerikaanse Verkiezingen

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

Adverteren?

Exit Reizen
Amerikaspecialist

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

EF
Cursus Engels in het buitenland

American Vacations
Uw VS-maatreis

US Foodz
US Food & Drinks

Goedkoop naar Europa bellen vanuit de VS met uw mobiel

Canvas Company
Uw VS-vakantiefoto op canvas: bestel hem hier