Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen naar Amerika > Uw persoonlijke reisplanner

Reisplanner Amerika: Vereenvoudig de reisplanning, vergroot uw reisplezierAan het reizen naar Amerika gaat eerst een flinke reisplanning vooraf; de VS ligt immers niet naast de deur. Op deze pagina verkorten we dit reisplanningsproces, zodat u sneller kunt genieten van uw droomvakantie in Amerika. Nu alles overzichtelijk op een rijtje staat bent u beter voorbereid op alle eventualiteiten die u tegen kan komen.

Vakantieplanner voor de USA

Een reis naar de USA plannen is andere koek dan een campingtrip naar Duitsland. Als u voor het eerst naar de VS op vakantie gaat, volg deze gids dan stap voor stap van begin tot eind. Begin uw planning vroeg, want dit kan weken (of zelfs langer) in beslag nemen; u zult daarom stapje voor stapje naar alle relevante informatie op AllesAmerika.com verwezen worden. Meer ervaren Amerikareizigers zullen eventueel slechts bepaalde delen van deze reisplanner nodig hebben, maar toch zal hier voor iedereen wat nieuws bij zitten.

Plaats deze pagina in uw favorieten en kom hier regelmatig terug als u klaar bent voor de volgende stap!

Uw vakantie naar de VS goed voorbereid

Begin bij de eerste stap, ook al bent u die fase eventueel al voorbij. Wie weet komt u op nieuwe ideëen voor uw reizen naar de VS! Neem een stuk papier bij de hand, en maak bij elke stap notities. Als u tijdens of na het afwerken van de reisplanner toch nog vragen heeft over reizen naar Amerika, dan kunt u al uw vragen stellen aan de vele ervaren en zeer behulpzame leden van ons AllesAmerika.com forum.

In dit artikel leest u alles over:

 • het bepalen en vastleggen van uw budget en reisduur
 • het bepalen van het doel van uw Amerikareis
 • het kiezen van het voor u meest geschikte type vakantie
 • het uitzoeken van de leukste en meest interessante attracties
 • het regelen van vliegtickets naar en vervoer door Amerika
 • het kiezen van goede en betaalbare hotels, motels en campings in de Verenigde Staten
 • het goed afwerken van de voorbereiding van uw Amerikareis
 • enkele unieke tips voor unieke Amerikavakanties

Stap 1: Leg budget en reisduur vastDe eerste stap in het voorbereiden van uw reis naar Amerika is meteen de belangrijkste. Hoeveel dagen of weken heeft u exact ter beschikking? Wat is het totale budget (incl. vliegtickets) voor uw vakantie in Amerika?

Wees bij het beantwoorden van de vragen realistisch, zowel qua tijd als qua geld. De afstanden in de VS zijn vaak erg groot, en Amerika is vaak ook duur. U hoeft hierbij qua geld nog niet de specifieke uitgaven vast te leggen, noteer gewoon voor uzelf welk bedrag u maximaal ter beschikking heeft voor de vakantie.

Datzelfde geld voor het aantal dagen. De hoeveelheid tijd en geld moeten natuurlijk ook op elkaar afgestemd zijn; verwacht niet voor 400 euro een retourtje Californië te krijgen en ook nog eens naar Las Vegas te kunnen gaan. Ga ervan uit dat vliegtickets alleen al tussen 650 en 900 euro per persoon kunnen kosten, afhankelijk van het seizoen (vliegen in de zomer en rond de feestdagen is duurder dan andere jaargetijden).

TIP: voor een eerste schatting van de kosten van uw vliegtickets naar de VS kunt u onze vliegticket-prijsvergelijker gebruiken.

Belangrijk is, bij het vastleggen van de hoeveelheid tijd en het te besteden bedrag, dat u hier niet meer van af stapt. Met andere woorden, leg exact vast wat u maximaal aan tijd en geld wilt besteden. Dat voorkomt dat u na afloop van de vakantie in Amerika ineens merkt dat u meer besteed hebt dan u zich kon veroorloven.

Stap 2: Waar gaat de reis heen?De volgende stap bij het plannen van de reis naar Amerika is te bepalen waar u precies heen wilt. De Verenigde Staten is een groot land met veel verschillende gebieden die u kunt bezoeken. Probeer, voordat u verder gaat met deze reisplanner, eerst heel duidelijk voor uzelf vast te stellen wat u precies wilt doen en zien in Amerika. Als u nu al exact vast legt waar u heen wilt, bespaart u zichzelf later een hoop problemen.

Wat wilt u zien? Een grote stad? Meerdere grote steden? Een bepaald National Park, of een ander natuurgebied? Een attractiepark? Een hele staat, of zelfs meerdere staten? Toeristische of minder toeristische gebieden van Amerika?

Genieten in New York   Golden Gate Bridge

U hoeft hierbij nog niet specifiek vast te leggen wat u wilt gaan doen, bekijk simpelweg welk algemeen gebied van Amerika u wilt bezoeken. Bijvoorbeeld: ik wil de Nationale Parken van het zuidwesten van de VS bezoeken, of de grote steden in het noordoosten van de USA.

Bedenk bij het bepalen van dat reisdoel uiteraard ook of dit realistisch is qua het in Stap 1 vastgelegde tijdschema en budget. Zoals gezegd is het onmogeljk om op een budget van 400 euro binnen een week drie staten te bezoeken. En het is duurder om naar Californië te vliegen dan naar het dichterbij gelegen Florida.

De meest populaire gebieden van Amerika bij vakantiegangers zijn de grote steden zoals New York en Chicago, de bekende nationale parken in het zuidwesten van de VS zoals de Grand Canyon en Zion National Park, en tropische staten als Florida en Californië.

TIP: Als u zich eerst een beetje wilt inlezen in de verscheidene regio's, staten en Nationale Parken, kijk dan eens op de staten van Amerika pagina.

TIP: Heeft u besloten om naar het zuidwesten te gaan? Klik dan hier voor onze routesuggestie voor het zuidwesten.

Trouwens, als u op huwelijksreis naar de VS wilt, klik dan hier voor tips voor een onvergetelijke huwelijksreis van Zankyou.

Stap 3: Wat voor type vakantie wilt u boeken?Dit is een vrij simpele stap; u hoeft alleen te bepalen of u uw vakantie naar Amerika liever zelf organiseert of dat u een door een reisorganisatie georganiseerde vakantie wilt boeken. De kenmerken van de beide typen vakantie zijn hieronder kort samengevat.

Georganiseerde vakantie:

 • minder planningswerk nodig;
 • vaste route, beperkte mogelijkheden tot afwijking van de route;
 • over het algemeen iets duurder dan een zelf georganiseerde vakantie;
 • overnachtingen, maaltijden en vervoer worden voor u geregeld;
 • soms vervoer per bus, soms per auto of camper;
 • over het algemeen worden de meer toeristische gebieden bezocht.

Eigen vakantie:

 • meer planningswerk en organisatietalent vereist;
 • u kunt uw eigen route bepalen, meer flexibiliteit;
 • de vakantie is exact naar uw wensen samengesteld;
 • kan goedkoper zijn dan de georganiseerde vakantie;
 • u moet zelf overnachtingen en vervoer regelen;
 • u kunt naar keuze meer of minder toeristische gebieden bezoeken.

Overleg bij uzelf wat het beste bij u past (en informeer gerust bij uw reisbureau of uw Amerika-reisspecialist als u vragen heeft), maar laat u niet afschrikken door een of meer kenmerk(en) van beide typen vakantie. Uiteindelijk heeft u immers bij beide typen zelf het succes van uw vakantie in Amerika in de hand.

Monument Valley
Monument Valley, Arizona

Als u het liefst zelf uw reis op maat samenstelt, overweeg dan om een offerte-aanvraag van uw droomreis te doen bij de verschillende touroperators die in Nederland en België actief zijn. U kunt onder meer een gratis en vrijblijvende offerte-aanvraag doen bij Tioga Tours, een hoog aangeschreven, bekende touroperator en de meest populaire Amerika-reisexpert van de bezoekers van AllesAmerika.com. Een offerte-aanvraag kost u niets en verplicht u ook tot niets.

Als u voor de georganiseerde vakantie heeft gekozen, informeer dan bij uw reisexpert of er voor de door u gekozen bestemming een georganiseerde reis bestaat, en boek deze als hij aansluit op uw verwachtingen en binnen uw budget en tijdschema valt. Sla in dit geval stap 4 t/m 6 van de reisplanner over en ga direct naar stap 7.

De volgende stappenU heeft nu de eerste stappen gezet naar een succesvolle Amerikareis. Maar u bent er nog niet! Op de volgende pagina leest u meer over:

 • Autohuur en waar u bij autohuur in Amerika op moet letten;
 • Het aanschaffen van de juiste vliegtickets;
 • Hoe u de beste, meest betaalbare hotels en andere overnachtingsplekken kunt vinden;
 • Belangrijke reistips & informatie over de douane en ESTA; en:
 • Een aantal unieke 'out-of-the-box' suggesties voor leuke plekken in Amerika om te bezoeken.

Lees dus snel verder: klik hier om naar de volgende pagina van de reisplanner te gaan.


Meer reisinformatie voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?