Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Amerikashop > Credit card

Een credit card voor de Verenigde Staten van AmerikaCredit card in Amerika

Handig en veilig, een credit card.

Het kan gebeuren: u staat in een winkel waar u niet kunt pinnen en u bent vergeten geld uit de muur te halen. Pijnlijk! Maar zeker in het buitenland kan dit vaker voorkomen, omdat de mensen daar niet bekend zijn met het fenomeen "pinnen" en uitsluitend cash geld accepteren. In Nederland weet u de dichtstbijzijnde pinautomaat nog wel te vinden... maar hoe zit dat in de Verenigde Staten?

Iedereen die wel eens naar de VS is geweest (op vakantie, zakenreis of als uitwisselingsstudent) zal het beamen: een credit card is onontbeerlijk. Jazeker, betalen in cash geld kan ook, maar op heel veel plaatsen ziet men liever credit cards. In restaurants is het betalen met cash geld zelfs een zeldzaamheid geworden.

Als u van plan bent naar de VS te reizen, heeft u ook een credit card nodig om uw ESTA-aanvraag te kunnen doen. Per (verplichte) aanvraag moet u $14 betalen en dit kan uitsluitend per credit card.

Lees hieronder verder waarom een credit card voor u van nut kan zijn, of klik hier voor meer informatie over American Express Flying Blue credit cards (of andere credit cards). (Tip: wij raden u deze kaart niet zomaar aan: bij de Flying Blue kaart kunt u als extra bonus sparen voor korting op vliegtickets naar de Verenigde Staten en andere locaties!)

Maar ook in Nederland is een credit card bijzonder nuttig. U kunt bijna overal met een credit card betalen, ook als u even geen geld bij de hand heeft. En die geweldige Amerikaanse spulletjes die alleen online te koop zijn? Met een credit card kunt u ze zonder moeite bestellen.

Een hardnekkige mythe is, dat betalen met credit cards onveilig is. Heel af en toe kan er wat gebeuren, maar de echte vraag is: doet het er eigenlijk toe of het waar is?

Het antwoord is eenduidig: nee! Als u in het bezit bent van een credit card, zijn al uw aankopen (zowel online als offline) gegarandeerd veilig; in het geval van fraude dekt de uitgever van de kredietkaart uw schade en hoeft u zelf geen cent te betalen. (De uitgevers van credit cards kunnen dit doen omdat ze zelf verzekerd zijn tegen eventuele fraude, en omdat ze graag willen dat u hun kaart gebruikt.)

Met andere woorden: u loopt nooit risico bij uw aankopen met uw credit card.

Credit card

Ikzelf heb al sinds 2003 een credit card bij American Express en kan hun service van harte aanbevelen. American Express biedt u, net als andere aanbieders, de bescherming tegen fraude.

Daarnaast zijn al uw aankopen 90 dagen lang verzekerd tegen diefstal en beschadiging. Daar bovenop heeft American Express een unieke "niet goed, geld terug-garantie": als u een miskoop heeft gedaan bij een Nederlands bedrijf (zowel online als offline) die de verkoper niet terug wil nemen, dan vergoedt American Express het bedrag!

Maar dat zijn nog niet alle bonussen die u krijgt bij een credit card van Amex. Hieronder het complete overzicht:

 • Altijd 100% veilig betalen, zowel online als offline
 • Uitgestelde betaling: uw betalingen worden slechts eenmaal per maand automatisch afgeschreven
 • Fraudeverzekering: alle schade bij fraude wordt door American Express gedekt. U loopt geen enkel risico.
 • Aankoopverzekering: al uw aankopen zijn 90 dagen lang verzekerd tegen diefstal en schade
 • Niet goed, geld terug: als de verkoper uw miskoop niet wil terugnemen, vergoedt American Express de schade
 • Rekeningoverzicht: 24 uur per dag toegang tot uw rekeningoverzicht, dus u heeft te allen tijde het overzicht over uw uitgaven
 • Vervangende kaart: bij verlies of diefstal levert American Express binnen 24 uur een vervangende kaart, waar ter wereld u ook bent - dus ook in de Verenigde Staten.

Klik hier voor meer informatie over American Express Flying Blue credit cards (of andere credit cards).

Credit card

Misschien gaat u binnenkort naar de VS, maar u vraagt zich toch nog af: "Waarom zou ik een credit card nodig hebben?"

Hierop geef ik graag antwoord met mijn eigen ervaringen. Een credit card is om meerdere redenen zeer handig. Hieronder de zes belangrijkste:

 1. Als Nederlandse of Belgische ingezetene bent u verplicht een ESTA-aanvraag te doen en de kosten hiervan ($14 per aanvraag) moeten met een credit card worden voldaan.

 2. In Amerika kunnen bijna alle betalingen met credit card gedaan worden (zowel in winkels als restaurants). U betaalt bovendien geen rente op uw aankopen als u deze binnen een maand afbetaalt. U krijgt dan als het ware een gratis lening van uw credit card uitgever.

 3. Een credit card is veel veiliger dan honderden dollars aan cash geld op zak tijdens uw vakantie; een heerlijk veilig gevoel.

 4. Vergeten te pinnen? Als u even zonder cash geld zit, kunt u met de credit card toch betalen.

 5. U kunt 100% veilig op het Internet aankopen doen (in het onwaarschijnlijke geval van fraude dekt American Express alle schade).

 6. Met een Flying Blue credit card spaart u direct voor korting op vliegtickets bij KLM en Air France!

In de 21e eeuw is een credit card bijna onontbeerlijk, zeker als u naar de Verenigde Staten reist. Mijn aanrader is, om bovengenoemde redenen en simpelweg uit mijn eigen ervaringen, dat American Express de beste optie is.

Klik hier voor meer informatie over American Express Flying Blue credit cards (en andere credit cards van Amex).

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?