Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Cultuur

Amerika: ander land, andere cultuur, andere wereld?De Amerikaanse cultuur

De cultuur van Amerika is anders dan de onze, zoals menig VS reiziger gemerkt heeft. Hieronder worden enkele interessante aspecten van de cultuur van Amerika behandeld: over auto's en highways, Amerikaans eten en countrymuziek.

De geschiedenis van de Stetson hoed

Lees nu alles over één van Amerika's beroemdste producten: de Stetson hoed. De hoed van het Wilde Westen en de cowboys... op deze pagina leest u er alles over.

Lokale keukens in de Verenigde Staten

Welke typisch Amerikaanse keukens zijn er eigenlijk? Dit artikel kijkt voorbij de standaard fast-food keuken van de VS en geeft inzicht in de heerlijke lokale keukens die in dit land te vinden zijn: van Cajun tot cheese-steak sandwich.

Eten in Amerika

Van fast food tot brunch: een overzicht van de meest voorkomende ketens in de Verenigde Staten van Amerika. Waar moet u absoluut heen en welke restaurants moet u vermijden?

De auto cultuur: cars, trucks, en highways

Amerika is gebouwd op paardenkracht: eerst met echte paarden, maar vanaf de twintigste eeuw ook met de paardekrachten van de auto. Auto's, pickup trucks en later ook de beroemde highways verbonden de meest afgelegen gebieden van de VS met de bewoonde wereld. Hier een bespreking van dit Amerikaanse cultuur object: de auto, van het prille begin tot vandaag de dag. Inclusief vele foto's.

Countrymuziek en linedancing

Countrymuziek begon bij de cowboys, maar klom in de twintigste eeuw snel in populariteit. Tegenwoordig is één op elke twee radiostations in de Verenigde Staten een country station en is deze unieke muziekvorm niet meer weg te denken uit de Amerikaanse cultuur. Maar wat is countrymuziek precies, wie speelt het, wie luistert ernaar, en is het iets voor ons Nederlanders?

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?