Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Californië > Los Angeles

Alles over Los Angeles

Alles Amerika

Dit artikel is geschreven door AllesAmerika.com-lid en LA-fan RiverCola.

Gaat u binnenkort Los Angeles bezoeken tijdens uw reis naar de Verenigde Staten van Amerika? In dit artikel kunt u handige reistips en andere toeristische informatie vinden voor deze prachtige stad in de staat Californië.

Malibu, Los Angeles
Malibu

Heeft u zelf tips over Los Angeles die u met andere lezers van dit artikel wilt delen? Aan het eind van dit artikel heeft u de mogelijkheid om zelf informatie toe te voegen en kunt u tips van andere bezoekers nalezen.

Waar moet u op letten bij uw bezoek aan Los Angeles?

Alles Amerika

Los Angeles, bij de meesten van ons bekend om Hollywood, de sterren, de Oscar's, de Walk of Fame en de pretparken. Maar Los Angeles is meer dan dat. LA is een wereldstad, de tweede stad van Amerika, en heeft in de gehele metro area bijna 13 miljoen inwoners.

Voor veel mensen is niet goed voor te stellen hoe onnoemelijk groot de stad is; dat ziet u pas als u boven de stad vliegt en bebouwing ziet zover het oog rijkt, of als u van de ene kant van de stad naar de andere onderweg bent en gedurende een uur of anderhalf niets anders ziet dan huizen en meer huizen.

Het is rechtstreeks slechts zo'n 11 uur vliegen naar de wereldstad. Voor tickets naar Los Angeles kun je gewoon online terecht, dan zit je voor je het weet in deze overweldigende stad.

Veel toeristen die Los Angeles bezoeken maken de 'fout' zich niet goed voor te bereiden op hun bezoek. Ze zoeken Hollywood Boulevard op en zijn dan teleurgesteld omdat deze straat helemaal niet zo fantastisch is als ze gedacht hadden. En vervolgens blijkt de stad zo groot dat ze ook niet spontaan de leuke plekjes ontdekken.

LA is geen New York of San Francisco, waar u gewoon het centrum in wandelt en al lopend van alles tegenkomt. Los Angeles bestaat juist uit een heleboel sub-kernen met allemaal hun eigen karakter, en dát maakt de stad nu juist zo interessant. Tevens uniek voor een grote stad is de combinatie met natuur. Naast de stranden (onder meer Venice Beach, Santa Monica en Malibu) biedt Los Angeles u een heleboel groen in de vorm van grote stadsparken en nabijgelegen canyons waar u kan wandelen en fietsen.

Korte geschiedenis van Los Angeles

Alles Amerika

WTC.nl - World Ticket Center. Elke reis, zo geregeld!

Het kustgebied van Los Angeles werd al honderden jaren geleden bevolkt door Indianenstammen. Pas tegen het einde van de 18e eeuw werd er een missie gesticht, waarop het dorp de naam El Pueblo de Nuestra Señora la Reina de los Ángeles (The Town of Our Lady the Queen of the Angels) kreeg.

Tweederde van de bevolking op dat moment bestond uit mensen met een gemengde achtergrond: zwarten, Spaanstaligen, Indianen en Europeanen. Gedurende enkele tientallen jaren, aan het begin van de 19e eeuw, was Los Angeles de hoofdstad van de Mexicaanse regio. Tijdens de Mexicaans-Amerikaanse oorlog, halverwege de 19e eeuw, kwam California in handen van de Amerikanen. In die periode ontwikkelde Los Angeles zich snel, met de aanleg van spoorwegen en de olievondsten.

Inmiddels heeft de stad ruim 4 miljoen inwoners, en ruim 12 miljoen in de gehele metropool. Daarmee is het de tweede stad van de Verenigde Staten van Amerika, na New York.

Het verkeer in Los Angeles

Alles Amerika

Het verkeer in LA is druk, maar niet hectisch. Amerikanen rijden redelijk beschaafd en de wegen zijn veel ruimer dan in Nederland. Er staan in Los Angeles vaak files op de snelwegen, maar het zijn meestal files die nog wel aardig doorrijden. Echt stil staan, zoals in Nederland vaak voorkomt, zal u niet snel overkomen in LA. Hou wel rekening met de spitsuren: als u die kunt vermijden bent u een stuk sneller op uw bestemming.

Snelweg (freeway) in Los Angeles
Snelweg (freeway) in Los Angeles

Overnachten in of nabij Los Angeles

Alles Amerika

Er zijn natuurlijk erg veel hotels en motels in Los Angeles en de prijzen zijn vergelijkbaar met de prijzen in elke wereldstad. Het is aan te raden om te kiezen voor een plek waarvandaan u de plekken die u wilt bezoeken makkelijk kunt bereiken. Boek bijvoorbeeld een hotel in Anaheim (bij Disneyland) als u Disneyland wilt bezoeken en in Santa Monica als u de stranden leuk vindt. De afstanden in Los Angeles zijn behoorlijk groot.

Leuke wijken om te overnachten zijn Santa Monica, West-Hollywood en Hollywood, Venice Beach (al zijn hier minder hotels te vinden maar worden er wel veel appartementen te huur aangeboden door locals), North-Hollywood/Burbank (ten noorden van de 101/134 freeway) en Mid-city (ten noorden van de 10/Santa Monica freeway).

Andere accommodaties in Los Angeles kunt u onder meer vinden in Manhattan, Redondo Beach, Malibu, Huntington Beach, Pasadena, San Bernardino, Orange, Newport Beach en San Pedro.

Belangrijke tips voor de voorbereiding van uw bezoek aan LA

Alles Amerika

Hieronder volgen een aantal zaken waarop u moet letten om uw bezoek aan Los Angeles zo succesvol mogelijk te maken.

 • Bereid uw bezoek aan Los Angeles goed voor. Bekijk welke plekken u interessant lijken, bundel ze een beetje per gebied en maak een dagplanning.

 • Huur een auto. In LA komt u niet ver zonder auto; de stad is gebouwd voor auto's. Huur dus een auto zodat u alle uithoeken van de stad kunt verkennen. Klik hier voor meer autohuurinformatie en om prijzen te vergelijken of check de autohuurprijzen in LA bij Alamo.

 • Ontdek karakteristieke wijken. Ontdek de verschillende wijken van LA zoals Venice Beach, Los Feliz, Downtown en West Hollywood. Elke wijk heeft een eigen karakter, en dan maakt de stad zo interessant!

  Venice Beach
  Venice Beach

 • Ga even de stad uit. Veel mensen die een stedentrip doen komen gedurende die paar dagen de stad niet uit. In LA kan dat juist heel makkelijk, zeker als u een huurauto heeft. Mocht u de drukte van de stad dus even zat zijn, dan biedt Los Angeles genoeg mogelijkheden om even van de bergen of van de zee te genieten.

 • Bezoek de stad als mogelijk langer dan één dag. Sommige mensen kunnen zich niet langer dan één dag in Los Angeles permitteren omdat ze er simpelweg de tijd niet voor hebben. Anderen houden niet zo van grote steden en willen er zo snel mogelijk weg. Houdt u wel van grote steden en ziet u het als een ontdekkingstocht om een stad te leren kennen? Trek voor LA dan zeker drie dagen uit.

 • Sla de toer van de huizen van de sterren gerust over. Alhoewel een enkeling aangegeven heeft een tour langs de huizen van de sterren als leuk ervaren te hebben, is het niet een echte aanrader. De meeste sterren wonen achter grote hagen en hekken met lange oprijlanen. Veel zult u dus niet te zien krijgen.

  Hollywood Boulevard
  Deel van Hollywood Boulevard
 • Verwacht niet teveel van Hollywood Boulevard. De straat is enigszins in verval en erg toeristisch. Buiten de Walk of Fame en het Hollywood & Highland Center, waar u kunt winkelen en een uitzicht hebt op het Hollywood Sign, vindt u er niet zoveel (tenzij u verder richting het oosten rijdt, waar u veel meer leuke restaurantjes kunt vinden).

 • Wees niet bang dat Los Angeles onveilig is. Nederlanders denken vaak, door alle crime-series op tv, dat LA een erg onveilige stad is. Er zijn uiteraard wijken waar u als toerist niets te zoeken hebt - denk aan Compton en Inglewood - en alle wijken in het zuidoosten van de stad zijn armer en sowieso niet interessant voor toeristen.

  Maar alle andere gebieden zijn veilig, misschien zelfs prettiger dan sommige plekken in Nederland. Mensen laten gerust hun voordeur open staan of hun telefoon in een open auto liggen. De wijk Downtown is een tikkeltje ruig, vooral s' avonds, maar als u uw gezonde verstand gebruikt heeft u in principe niets te vrezen.

TIP: gaat u een rondreis maken door het zuidwesten? Klik dan hier voor een leuke voorbeeldroute die uiteraard ook door Los Angeles komt.

Enkele bijzondere hoogtepunten van Los Angeles

Alles Amerika

Hieronder kunt u een korte lijst vinden van bezienswaardigeden die u, als mogelijk, zeker in uw bezoek aan Los Angeles moet opnemen. Deze lijst is niet uitputtend; er zijn uiteraard nog vele andere attracties die de moeite van het bezoeken waard zijn, maar onderstaande lijst geeft u een goed startpunt.

  Het Getty Center
  Uitzicht vanaf het Getty Center
 • The Getty Center: The Getty is een museum dat u niet mag overslaan. Dit enorme museum complex ligt bovenop een heuvel vanwaar u een prachtig uitzicht hebt over heel de stad. Ook als u geen enorme kunstliefhebber bent is het leuk om deze plek te bezoeken. U kunt ook gewoon één van de paviljoens inlopen en daarna door de botanische tuin wandelen en genieten van het uitzicht. In de verschillende paviljoens zijn verschillende tentoonstellingen te bekijken.

 • Downtown LA: Downtown heeft een rijke historie met veel bezienswaardigheden die de Spaanse invloed van weleer tonen, zoals de Los Angeles City Hall, de Los Angeles Union Station (historisch treinstation) en de moderne 'Cathedral of Our Lady of the Angels'. In Downtown is er ook een Japantown, met budhistische tempels, een museum en winkels. Downtown is wel een verloederde wijk waar het inmiddels weer iets beter gaat. Zo komen er steeds meer yuppen in lofts in de mooie oude gebouwen wonen. Maar je ziet dat er nog veel verbeterd moet worden, vooral door de vele junks en zwervers op straat. Wees niet bang voor de zwervers! Ze doen niemand kwaad. Bezoek downtown LA bij voorkeur wel overdag.

 • Venice Beach: Als u een strand wil bezoeken is Venice Beach het leukst. Er is een lange boulevard met allemaal leuke winkeltjes en veel apart volk om te bekijken. Het strand is mooi, breed en met palmbomen langs de boulevard.

 • Als u in Venice bent is een bezoek aan Abbot Kinney Boulevard een must. Een leuke straat met veel aparte winkels (kleding, hebbedingen, allemaal van het soort 'niet mainstream/designerig) en een aantal hele leuke restaurants en lunchrooms. Denk bijvoorbeeld aan 'Abbot's Habbit' (lunchroom met heerlijke sandwiches en shakes) en Gjellina (restaurant met Italiaanse keuken, hip en heerlijk).

 • Winkelen in West-Hollywood: Een goede plek om te winkelen is The Grove in West-Hollywood. Er zijn een groot aantal winkels in een mooi aangelegd niet-overdekt winkelgebied. Ernaast zit de Farmers Market met allemaal kleine restaurantjes - heel gezellig. U vindt er Zara, Victoria's Secret, Barnes & Nobles (boekenwinkel), Abercrombie & Fitch en vele andere winkels. Mainstream shopping dus.

 • Mulholland Drive en Topanga Canyon: Rijd Mulholland Drive voor uitzichten over de stad en een blik op de huizen van de rich & famous, of rij vanaf Santa Monica langs de kust en rij vervolgens de Topanga Canyon Boulevard. Hier kom je in een prachtige canyon, een kronkelige weg rijd er doorheen. Hier wonen allemaal hippies. Overal vind je vegetarische lunchrooms en yogalessen. Leuk om even rond te rijden en goed te combineren met een ritje naar Malibu.

 • Greystone Mansion: De Greystone Mansion is een pareltje in de stad en leuk voor een kort moment van rust in de hectische stad. Het huis is rond 1928 gebouwd in de heuvels van Los Angeles, met een prachtig aangelegde tuin eromheen. Vanuit de tuin heeft u een prachtig uitzicht over de lager gelegen stad. De tuinen zijn (bijna) altijd geopend voor publiek en gratis toegankelijk. Het huis zelf is niet open voor het publiek.

 • Los Feliz/Silverlake: Wilt u een keer een wijk bezoeken waar maar weinig toeristen komen? Bezoek dan Los Feliz/Silverlake, ten oosten van Hollywood. Het heeft wat meer een Spaanse sfeer dan bijvoorbeeld Hollywood en u kunt er veel leuke, kleine winkeltjes vinden (interieur-zaken, mode) rondom Sunset Junction.

  Los Feliz in Los Angeles
  Zicht op palmbomen en het Hollywood sign in Los Feliz

 • Culver City: Of bezoek, als u van moderne kunst houdt, Washington Boulevard/La Cienega Boulevard in Culver City. In deze straat zijn sinds een aantal jaren de kunstgalerijen als paddenstoelen uit de grond geschoten. Dit gedeelte van de wijk heeft een beetje een industrieel karakter en u vindt er ook kleine biologische lunchrooms.


Wilt u ook naar Los Angeles reizen?

Alles Amerika

 • Los Angeles is een echte autostad. Heeft u al uw autohuur in LA geregeld?

 • Gaat u meerdere attracties bezoeken in LA? Dan is het raadzaam om een Go Los Angeles Card aan te schaffen. U krijgt hiermee voor een vaste prijs toegang tot heel veel attracties in en rondom de stad, waaronder Universal Studios, Warner Bros, Six Flags, Santa Monica Pier Aquarium, de LA Zoo en nog veel meer.

Vindt u deze pagina behulpzaam?

Alles Amerika

Klik de onderstaande knoppen om deze pagina aan te bevelen bij uw vrienden en kennissen.


Terug naar de AllesAmerika.com homepage

Voeg uw tips over Los Angeles toe!

Alles Amerika

Bent u in Los Angeles geweest en heeft u hints en tips die u met andere lezers wilt delen? Plaats ze dan hier! Ook kunt u hier tips over LA van andere bezoekers nalezen.

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?