Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Rondreis zuidwesten USA

Een voorbeeld van een rondreis door het zuidwesten van de USAGa naar pagina: 1 (dag 1-7) | 2 (dag 8-14) | 3 (dag 15-21)

Heel veel dank aan Paul Walravens (PSVwally), die de route heeft opgesteldIntroductieReizen naar het zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika is zeer populair, maar roept tegelijkertijd ook veel vragen op. Vooral de te volgen route is niet altijd evident: welke locaties moet u wel zien en welke kunnen eventueel overgeslagen worden? Hoeveel kilometers kunt u het beste maken per dag en hoe lang kunt u het beste verblijven op de meest populaire locaties?

Rondreis zuidwesten USA


In dit artikel proberen we u een voorbeeld te geven van een goede rondreis door het zuidwesten van Amerika, die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen reis - of misschien ook letterlijk kunt volgen.

De rondreis die u hier kunt vinden is samengesteld uit jarenlange ervaring van Amerikareizigers die op het AllesAmerika.com-forum hun reisroutes hebben gedeeld en uitgewerkt. Wat vooral opvalt is dat veel mensen, vooral diegenen die voor het eerst naar de VS gaan, vaak min of meer dezelfde route volgen: beginnen in Los Angeles, San Francisco of Las Vegas, dan langs een aantal mooie Nationale Parken in verscheidene staten en weer terug naar de beginstad.

Bij onderstaande route is uitgegaan van een Amerikavakantie van 21 dagen, die uiteraard door u naar eigen voorkeur ingekort, uitgebreid of anderszins aangepast kan worden. U kunt deze rondreis als uitgangspunt nemen voor uw eigen reisplanning en vervolgens met behulp van onze ervaren forumleden verder uitwerken; u kunt op bepaalde plaatsen langer blijven, een zijroute volgen, bepaalde stops er helemaal tussenuit halen, of andere aanpassingen maken.

Zuidwesten USA


Deze reis boeken?NIEUW: U kunt onze voorbeeldrondreis nu direct online boeken! Sterker nog: er zijn momenteel meerdere verschillende reisorganisaties die u onderstaande reis willen aanbieden. Kijk en vergelijk: de keuze is aan u! • TIP: 21 dagen is een minimum voor deze route. Als u 2-7 dagen extra heeft, overweeg dan om op een aantal plaatsen simpelweg één of twee extra nachten in te voegen of een rustdag te nemen; de meeste parken en steden hebben veel meer te bieden dan u in één dag kunt zien. Bovenstaande reisorganisaties kunnen u ook adviseren over hoe u de reis kunt aanpassen aan uw eigen wensen.

 • Als u meer dan 7 dagen extra ter beschikking heeft, kunt u overwegen om extra attracties en zijwegen aan uw reis toe te voegen.


Zuidwesten USA


Met het reisadvies dat wij op deze pagina’s geven willen we geenszins zeggen dat het de beste route is en ook niet dat u hier per definitie zo lang in elke stad of Nationale Park moet verblijven. Het is ten eerste onmogelijk om het gehele zuidwesten van de USA in drie weken te bekijken en ten tweede vindt u misschien hele andere zaken mooier dan uw buurman. De één wil graag wat meer tijd in de stad doorbrengen, waar een ander meer tijd voor de natuur wil.

Dus nogmaals: deze rondreis is een startpunt en een suggestie, die perfect kan zijn voor u maar misschien ook aanpassing behoeft aan uw eisen. De route geeft u echter wel een haalbare tijdsplanning voor een Amerikareis waarin de hoogtepunten van het zuidwesten op een strak maar doenbaar tempo te bekijken zijn.

 • TIP: de route is geschreven als een retour met startpunt Los Angeles, maar de route is zo uitgeschreven dat u ook kunt starten in San Francisco en/of Las Vegas, en het is ook mogelijk om de route in tegengestelde richting te doen.

 • U kunt om verschillende redenen een ander startpunt nemen of de route omkeren, bijvoorbeeld om te voorkomen dat u tijdens drukke weekends of feestdagen in de drukstbezochte Nationale Parken doorbrengt (bijv. Yosemite en de Grand Canyon); maar ook Las Vegas is in de weekends erg druk.

 • Als u geen rondje wilt maken of minder dan 21 dagen tijd hebt, kunt u ook delen van deze route nemen en de aankomst in een andere stad als eindpunt plannen. Bijvoorbeeld: in LA beginnen en in Las Vegas eindigen.


Het is de bedoeling om deze pagina op een later tijdstip uit te breiden met meer alternatieven en suggesties van ervaren Amerikagangers, dus hou dit artikel zeker in de gaten.

De route & dagindelingDe rondreis die u hieronder vindt beslaat in totaal (van begin tot eind) 21 dagen. Uiteraard kunt u deze geheel naar eigen voorkeur aanpassen, bijvoorbeeld door langer op een bepaalde plek te blijven en een andere locatie juist over te slaan. Ten overvloede nogmaals: onderstaande dagindeling is alleen bedoeld als uitgangspunt, alhoewel u - als u dat wilt - deze route ook direct kunt boeken bij een USA-reisexpert. Twee Amerika-experts bieden onze rondreis zelfs precies zo aan, namelijk AmerikaPlus en UStravel.

Rondreis zuidwesten


Als u op een link hieronder klikt, springt u direct naar de betreffende dag.* In verband met gesloten bergpassen is het niet het hele jaar mogelijk deze route te rijden. Ons advies is om bij een gesloten Tioga en Sonora pas deze dag een langere rijdag te maken naar Ridgecrest of Lone Pine via de zuidkant van de Sierra Nevada. Meer info bij de dagroute.

Dag 1: De vlucht naar Los AngelesDeze rondreis heeft als startpunt Los Angeles. Als u liever in San Francisco wilt starten, kunt u de route volgen vanaf dag 5 en als u vanuit Las Vegas wilt beginnen, ga dan naar dag 11. De andere dagen schuiven dan door zodat de route weer in uw beginstad eindigt. U kunt de links onderaan deze dag, ongeacht uw startlocatie, wel gebruiken om uw reis te plannen.

Bij uw aankomst op het vliegveld van Los Angeles raden we u aan de huurauto meteen op te halen. Afhankelijk van de aankomsttijd kunt u ervoor kiezen om bij het vliegveld te overnachten of om elders in de stad een hotel te nemen. Vooral als u in de avond aankomt raden wij u aan om een overnachting bij een vliegveldhotel te nemen en u niet meer in het drukke verkeer van LA te storten.

Venice Beach, Los Angeles


In dit artikel raden we u aan om pas aan het eind van uw reis meer tijd door te brengen in Los Angeles en niet al direct aan het begin; dit omdat u aan het eind van uw reis vermoeider zult zijn en dus beter kunt bepalen wat u nog wel en niet in deze laatste stad wilt doen. Als u echter al direct in het begin meer dagen in LA wilt doorbrengen, kunt u de route hierop uiteraard aanpassen.

Hieronder vindt u een aantal handige links om uw zuidwestreis te plannen en te boeken.Dag 2: Los Angeles - Pismo BeachU gaat vandaag via California State Route 1 (Highway 1) van Los Angeles in de richting van San Francisco. Highway 1 loopt duizenden kilometers langs de kust van de grote oceaan, maar u beperkt zich op deze reis tot het ca. 700 kilometer lange stuk tussen Los Angeles en San Francisco.

Meer gedetailleerde informatie over Highway 1 in Californië kunt u hier vinden.

Los Angeles naar Pismo Beach


De rit van Los Angeles naar Pismo Beach is, als u tussendoor niet stopt, zo’n 3,5 uur rijden. Er is onderweg echter veel te zien en te doen waardoor u regelmatig zult willen stoppen en daardoor pas 's avonds in Pismo Beach zult aankomen.

Highway 1 in Californie


Het eerste deel van deze weg loopt over een brede weg via Malibu naar Santa Barbara. Onderweg versmalt de weg, maar over het algemeen rijdt u hier goed door. Het deel tussen Santa Barbara en Pismo Beach loopt wat meer landinwaarts waar u door de heuvels rijdt. U kunt op dit stuk de keuze maken om over de Highway 1 te blijven rijden of via de wat snellere 101, totdat deze weer aansluit op Highway 1.

 • Rij vanuit Los Angeles naar Santa Monica en pak daar de Highway 1 richting Santa Barbara. Highway 1 loopt hier gelijk aan de 101. Onderweg komt u langs Malibu waar de huizen van de sterren letterlijk aan het strand staan.

 • U passeert Point Mugu State Park. Dit kustpark heeft meer dan 100 kilometer aan wandelroutes en op de wat hogere paden heeft u een prachtig uitzicht over de Grote Oceaan (Pacific Ocean). Er worden vanaf hier regelmatig walvissen gespot in de oceaan.

 • Hier kunt u besluiten om Highway 1 even te verlaten om naar Camarillo te rijden voor een bezoekje aan een grote outlet.

 • Daarna gaat u weer via Highway 1 naar Santa Barbara. U kunt uw auto parkeren langs de kust of in het centrum; er rijden hier "treintjes" op en neer om u te vervoeren. Na een langere stop in Santa Barbara kunt u verder rijden naar Solvang, een gezellig dorpje met een Deense uitstraling. Een andere stop zou de Neverland Ranch van Michael Jackson kunnen zijn, maar hou er wel rekening mee dat dit 30 minuten rijden is vanaf Solvang en dat er niet heel erg veel van het compex te zien is. Tussen Solvang en Pismo Beach is verder niet heel erg veel te zien, u bent hier ook niet meer echt direct aan de kust.


Dagafstand: circa 320 kilometer.

Meer gedetailleerde informatie over Highway 1 in Californië kunt u hier vinden.

Dag 3: Pismo Beach – MontereyVandaag gaat u verder rijden over één van de mooiste routes van Amerika: de Pacific Coastal Highway 1. Ook voor deze dag geldt een rijtijd van ongeveer 3,5 uur, maar reken erop dat u pas tegen de avond aankomt in Monterey. Vanaf de weg is het uitzicht al prachtig, maar u kunt het beste regelmatig uitstappen om echt van de geweldige uitzichten te kunnen genieten. Bovendien versmalt de weg al snel naar een tweebaansweg, wat - vanwege trager wegverkeer en de vele bochten - snel doorrijden bemoeilijkt. Controleer voor vertrek in de plaatselijke krant of via internet wel of er geen afsluitingen zijn; het komt regelmatig voor dat er stukken worden afgesloten vanwege bosbranden of aardverschuivingen.

Pismo Beach naar Monterey
 • Rij vanuit Pismo Beach naar Morro Bay. Als u hier aankomt ziet u gelijk de enorme Morro Rock boven alles uitsteken. U kunt hier een wandeling maken. De rots zelf is een beschermd natuurgebied met duizenden vogels.

 • Daarna rijdt u verder richting San Simeon naar Hearst Castle, een landhuis aan de kust. Let wel op dat vanwege de drukte soms alleen vooraf gereserveerde rondleidingen gegeven worden.

 • Een aantal kilometers verder ligt aan de linkerkant van de weg bij Piedras Blancas een grote zeeolifantenkolonie op het strand. Dit staat met borden goed aangegeven.

 • Dan volgt u een stuk van zo’n 160 kilometer kustweg waar u gewoon zo nu en dan even kunt uitstappen bij mooie uitzichtpunten. Let op: er zijn soms weinig parkeerplaatsen en de stroken langs de weg waar de auto even neergezet kan worden, zijn schaars.

 • Vele AllesAmerika.com-leden hebben aangegeven dat het Julia Pfeiffer Burns State Park tot de hoogtepunten van Highway 1 behoort en wij raden u dan ook aan om hier wat tijd te besteden. U kunt bijvoorbeeld prachtige wandelingen maken naar McWay Falls.

 • Onderweg richting Carmel kunt u genieten van een prachtig uitzicht en wat eten of drinken bij Nephenté; of u kunt een stop maken bij de Bixby Creek Bridge en daar lekker picknicken.

 • Point Lobos National Reserve is een goede plek om walvissen te spotten (maar zij vertonen zich helaas niet altijd).

 • Bij Carmel kunt u de zogenaamde "17-mile drive" doen (let op: dit is een tolweg). Deze mooie weg kronkelt langs de kust en een aantal golfbanen. Carmel staat verder bekend als een erg sjiek dorp waar Clint Eastwood ooit burgemeester is geweest.

 • Monterey wordt vaak bezocht voor het maken van walvistochten. Ook staat er één van de meest bezochte aquaria van Amerika aan Cannery Row, waar u overigens ook restaurants kunt vinden. Ook is dit een populaire plek om te duiken.


Monterey hotel


Dagafstand: circa 240 kilometer.

Meer gedetailleerde informatie over Highway 1 in Californië kunt u hier vinden.

Dag 4: Monterey – San FranciscoDe vierde dag, uw laatste dag op Highway 1, begint 's morgens met een walvistocht. U kunt deze maken vanuit Monterey, maar ook vanuit Santa Cruz en Moss Landing kan er zo’n tocht gemaakt worden. In de zomermaanden is het wel aan te raden dit vooraf te reserveren. Een boottocht duurt gemiddeld ongeveer 3 á 4 uur.

Monterey naar San Francisco
 • Rij door naar San Francisco. Dit kan vanaf Monterey via de Highway 1, dan is de rechtstreekse rijtijd iets meer dan 2,5 uur. Direct vanaf Monterey via de 101 of via de 1 naar Santa Cruz en dan de Route 17 doet u er ongeveer 2 uur en 15 minuten over om naar het centrum van San Francisco te komen.

 • In Santa Cruz is de Beach Boardwalk een echte trekpleister; het is het oudste pretpark van de USA.

 • Rijdt u via Highway 1 richting San Francisco, hou er dan rekening mee dat het wegdek niet overal even goed is. Tussen Moss Beach en Pedro Point zou u dan ook nog even van de 1 af kunnen gaan en langs de kust via California’s Coastal Trail (Devil's Slide Trail) kunnen rijden. Vanaf daar rijdt u weer over Highway 1 via Daly City naar San Francisco.

 • Als u de route via de 101 of de 17 pakt rijdt u door Silicon Valley en volgt u deels de zuidkant van de Baai van San Francisco. Hier hebben veel technologiebedrijven als Apple, Google en Facebook hun hoofdkantoor gevestigd.

 • Komt u met de auto de stad binnen over de Golden Gate Bridge of SF-Oakland Bay Bridge, hou er dan rekening mee dat u tol dient te betalen. Kijk hier voor meer informatie.

 • U zult in het midden van de middag aankomen in San Francisco. U kunt een korte stadsverkenning doen, of een avondtour aan Alcatraz. San Francisco is, ondanks dat het op sommige plekken erg heuvelachtig is, ook een leuke stad om een fiets te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij Blazing Saddles of Bay City Bike. Een fietsrondrit over de Golden Gate Bridge en terug met het pontje vanaf Sausilito duurt ongeveer 3 uur.

 • Start u uw reis in San Francisco en huurt u niet direct vanaf dag 1 een auto, dan kunt u de BART nemen naar de stad.


Klik hier voor uitgebreide informatie over wat u in San Francisco kunt zien en doen en klik hier voor hotelbeoordelingen van San Francisco. U zult hier twee nachten verblijven, dus regel als het kan een comfortabel hotel.

Dagafstand: circa 190 kilometer.

Dag 5: San FranciscoSan Francisco is een heel compacte stad en u kunt alle hoogtepunten van de stad eenvoudig bezoeken met het openbaar vervoer als u dit wilt. Ook kunt u overwegen om een ritje te maken met de beroemde tram, de cable car. Vaak staan bij de beginpunten flinke rijen, het is dus soms handiger om een paar haltes verder te gaan staan, want ze laten altijd wat ruimte vrij om mensen onderweg op te pikken.

Lombard Street, San Francisco


Behalve met de fiets is er ook een goede indruk van San Francisco te krijgen door met de hop-on-hop-off bus de stad te bezoeken. U rijdt dan met een Engelse dubbeldekker door de stad en kunt op meer dan 20 plaatsen uitstappen.

Natuurlijk is één van de hoogtepunten van de stad de Alcatraz-gevangenis. Deze op een rots gebouwde vesting midden in de baai is maar met één rederij te bezoeken. Kaartjes kunt u vanaf 90 dagen voor uw bezoek bestellen en het is aan te raden dit te doen, want het is bijna onmogelijk om ter plekke nog aan kaartjes te komen.

Klik hier voor uitgebreide informatie over wat u in San Francisco kunt zien en doen.

 • TIP: heeft u meer dan 21 dagen ter beschikking voor uw reis? Overweeg dan om in San Francisco een extra dag in te voegen.


Dag 6: San Francisco - YosemiteEr zijn diverse routes van San Francisco naar Yosemite National Park, afhankelijk van waar u naar toe wilt in het park. De route voor de Mariposa Grove en Glacier Point zijn het makkelijkst bereikbaar als u via Oakhurst rijdt; wilt u liever naar de Yosemite Vallei dan kunt u het beste vanaf San Francisco naar Oakland en de als u de Bay Bridge over bent, Route 580 volgen richting Manteca. Vanaf daar pakt u Route 120 die u naar Yosemite brengt.

San Francisco naar Yosemite


In de wintermaanden kunt u het beste via Merced en Mariposa via Route 140 en de Arch Rock Entrance Yosemite binnenrijden. Let wel op: in de wintermaanden bent u verplicht om sneeuwkettingen bij u te hebben als u naar Yosemite wilt, maar tegelijkertijd is het gebruik van sneeuwkettingen bij een huurauto verboden.

De snelste route van San Francisco naar Yosemite doet u in ongeveer 4 uur.

Klik hier voor uitgebreide informatie over Yosemite National Park. In dit artikel kunt u ook meer informatie vinden over accommodaties waar u kunt overnachten.

Dagafstand: circa 300 kilometer.

Dag 7: Yosemite National ParkHet is een goed idee om een complete dag in Yosemite te verblijven, omdat hier erg veel te zien en te doen is. Klik hier voor uitgebreide informatie over Yosemite National Park.

Tuolumne, Yosemite National Park


 • TIP: heeft u meer dan 21 dagen ter beschikking voor uw reis? Overweeg dan om in Yosemite een extra dag in te voegen, bijvoorbeeld om een langere wandeling te kunnen doen.


Klik hier voor het tweede deel van deze rondreis door het zuidwesten van de Verenigde Staten.

Deel uw tips over deze route!Heeft u handige tips en/of aanvullingen over de eerste zeven dagen van deze route of een mening over de route als geheel? Deel deze dan hieronder!

Terug naar de Reizen Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?