Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen > Autohuur: tips & boeken

Tips en tarievenvergelijking voor uw autohuur in Amerika

Als u wilt rondrijden in de Verenigde Staten van Amerika, bent u in de meeste gevallen waarschijnlijk aangewezen op een huurauto. Hieronder kunt u autohuurtarieven vergelijken en vele autohuurtips vinden.

Autohuurtarieven vergelijkenVul onderstaand formulier in om autohuurtarieven te vergelijken bij vele Amerikaanse autoverhuurders. U kunt kiezen uit duizenden verschillende locaties, vele verschillende verhuurders en natuurlijk allerlei soorten auto's. De prijzen en andere belangrijke gegevens zoals de verhuurder kunt u direct 100% vrijblijvend zien na het invullen van het formulier (klik op "Zoeken" als u klaar bent), en daarna kunt u de door u gewenste auto binnen 2 minuten reserveren, als u dit wilt.

De prijs van uw autohuur in de VS via onderstaand formulier is inclusief schade- en diefstalverzekeringen, gratis annulering tot 48 uur voor vertrek en gratis wijzigingen!


Als u op zoek bent naar autohuurtips, lees dan verder op deze pagina.

Uitgebreide tips voor het huren van een auto in AmerikaBij het huren van een auto moet u op een aantal zaken letten; de eerste daarvan is de keuze van het type verhuurbedrijf. Aangezien de autohuurmarkt in Amerika een grote markt is, zijn er veel verschillende aanbieders van huurauto's zoals Hertz, Avis, Budget, Dollar, Thrifty, Alamo en Rent-A-Wreck.

Vooral als u van plan bent door Amerika te toeren, is het (over het algemeen) beter om een auto te huren bij een groter, beter bekend bedrijf dan een klein, lokaal bedrijf. De grotere bedrijven hebben namelijk meer lokale vestigingen, zodat de kans groter is dat uw bestemming een vestiging heeft en u sneller hulp kunt verwachten als u in de problemen komt.

Bent u van plan alleen in een bepaalde stad en omgeving te rijden, dan kunt u eventueel ook lokale autoverhuurders overwegen. In dat geval zult u echter soms vanuit Nederland meer problemen hebben om een auto te regelen, al was het maar omdat het moeilijk uit te vinden is welke lokale verhuurders er zijn.

De grootste autoverhuurbedrijven zijn Hertz en Avis, gevolgd door o.a. Budget, National, Alamo, Dollar, en Thrifty.

Het is ook nuttig vast te stellen wat voor soort auto u wilt. Dit hangt af van verscheidene factoren. Hoeveel personen moeten er in de auto passen? Gaat u veel of weinig gebruik maken van de auto? Wilt u veel comfort of niet? Gaat u voornamelijk over highways of komen er ook landelijke weggetjes in uw programma voor? Gaat u in winterse gebieden met veel sneeuw rijden of in het altijd zonnige Florida?

Afhankelijk van uw antwoord op deze - en eventuele andere - vragen kunt u uw keuze maken. Maakt u er echter geen halszaak van, want de prijzen van de verschillende types auto liggen niet bijzonder ver uit elkaar: soms kost een grotere auto slechts 18 euro per week meer. Op een rekening van 120 tot 300 euro per week geen extreem bedrag, zeker als u veelvuldig van de auto gebruik maakt.

De types auto die u bij de meeste autoverhuurbedrijven kunt vinden zijn de volgende:

 • Economy: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; grootte Suzuki Swift, 2-deurs
 • Compact: 2 volwassenen, 2 kinderen, 1 grote en 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Cavalier
 • Midsize (of Intermediate): 2 volwassenen, 3 kinderen, 2 grote en 2 kleine koffers; grootte Pontiac Grand Am
 • Fullsize: 3 volwassenen, 2 kinderen, 2 grote en 3 kleine koffers; grootte Buick Century
 • Premium: 5 volwassenen, 1 kind, 3 grote en 2 kleine koffers; grootte Buick LeSabre
 • Luxury: 6 volwassenen, 4 grote en 2 kleine koffers; grootte Buick Park Avenue
 • Convertible: 2 volwassenen, 2 kinderen, 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Camaro
 • Sport Utility Vehicle: 4 volwassenen, 1 kind, 4 grote en 2 kleine koffers; grootte Chevrolet Blazer
 • Small Minivan: 7 volwassenen, 3 grote en 2 kleine koffers; grootte Pontiac Trans Sport
 • Large Minivan: 8 volwassenen, 4 grote en 3 kleine koffers; grootte Chevrolet Astro

De Economy is voor uw Amerikareizen wel erg klein, als u veel van uw auto gebruik gaat maken kunt u deze beter niet nemen. De Compact blijft ook nog wat klein, maar is voor een reis met twee niet veeleisende personen in principe voldoende.

De Amerikaanse Midsize is al een behoorlijk grote auto (vaak 4-cylinder, zonder power locks en cruise control), en de Fullsize (vaak 6-cylinder, met power locks en cruise control), Premium, en Luxury zijn typische grote Amerikaanse bakken. De keuze tussen de laatste drie is afhankelijk van de eigen voorkeur.

Een Convertible is een cabrio en dus alleen leuk als u in warme gebieden op vakantie gaat met twee of drie personen; anders is het weggegooid geld. De Sport Utility Vehicle is een grote, luxe auto met offroad capaciteiten - in de sneeuw doet de SUV het uiteraard ook goed. Minivans zijn voornamelijk bedoeld voor grotere groepen mensen.

Als u hebt vastgesteld welk type auto u wilt, kunt u prijzen gaan vergelijken. Dat hoeft natuurlijk niet (u kunt ook direct naar de verhuurder van uw keuze toestappen, of het via uw reisbureau regelen), maar het kan soms aardige voordeeltjes opleveren als u prijzen vergelijkt - soms een voordeel van wel 50%. Zeker voor ons als prijsbewuste Nederlanders is prijsvergelijking dus geen gek idee.

Kijk bovenaan deze pagina om via AllesAmerika.com bij alle grote autoverhuurders in Amerika een prijsvergelijking op te vragen.

Over het algemeen is het het makkelijkst om vanuit Nederland uw huurauto te regelen, dat bespaart u een hoop moeite (en waarschijnlijk ook geld).

Andere zaken waar u rekening mee moet houden bij het huren van een auto in de VS zijn de volgende:

 • Bij (bijna) alle autoverhuurbedrijven moet u in het bezit zijn van een credit card om een auto te kunnen reserveren.

 • Sluit in elk geval een schadeverzekering, de CDW (Collision Damage Waiver), af als u een auto huurt. Deze verzekering dekt schade aan of verlies van de auto. Daarnaast is het sterk aan te raden ook een verzekering af te sluiten die schade aan auto's van anderen dekt. Informeer in ieder geval naar de mogelijkheden van verzekeren bij het huurbedrijf. Ga echter wel goed na of de CDW al via uw credit card of uw eigen autoverzekering is gedekt! Als dit het geval is, hoeft u geen extra CDW af te sluiten.

 • Een huurauto staat in beginsel op slechts één naam: die van de huurder. Als meerdere mensen achter het stuur plaats gaan nemen, bent u verplicht die namen ook op het contract te zetten. Het kost u enkele dollars meer per dag, maar als u de namen van additionele bestuurders niet vermeld worden de afgesloten verzekeringen ongeldig.

 • als u onder de 25 jaar bent, rekenen de meeste verhuurders een toeslag van meerdere dollars per dag bovenop de normale autohuur; dit in verband met het verhoogde risico op ongelukken bij jongeren.

 • Als u uw auto gaat ophalen in de VS zullen veel verhuurders u proberen een upgrade aan te smeren, bijv. een grotere auto. Gaat u hier in geen geval op in; als u alles van tevoren goed geregeld heeft zijn zulke upgrades niet nodig.

 • Tenslotte: leest u het contract goed door voordat u tekent, en vergewis u ervan dat alles, vooral de huurdata, kloppen. Fouten kunnen u later opbreken.

Scroll nu naar boven om uw prijsvergelijking bij alle Amerikaanse autoverhuurbedrijven op te vragen in samenwerking met RentalCars. Ik heb hen gekozen als partner omdat ze geen annuleringskosten, geen credit card kosten en geen ophaalkosten berekenen aan u als klant, waardoor hun prijzen veelal zeer laag kunnen zijn.

Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?