Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Geschiedenis

De geschiedenis van AmerikaOp deze pagina kunt u een uitgebreid overzicht van de geschiedenis van Amerika vinden. De Amerikaanse geschiedenis loopt van de oudheid tot nu, en omvat belangrijke gebeurtenissen als de Revolutie, de Burgeroorlog en de Depressie van de jaren '30. Hier leest u er alles over.

Op zoek naar informatie over de Amerikaanse cultuur? Van de Amerikaanse auto en Amerikaans eten tot countrymuziek, hier kunt u alles vinden.

De Amerikaanse presidenten: een uitgebreid overzicht

Belangrijk in de geschiedenis van Amerika: de Amerikaanse presidenten. Hier een overzicht plus een aantal biografieƫn van de presidenten.

100 Jaar bemande luchtvaart: de gebroeders Wright

De geschiedenis van de bemande luchtvaart begint in de VS! Dit artikel vertelt het verhaal van twee broers uit North Carolina, Wilbur en Orville Wright, die geschiedenis schreven toen ze in 1903 de allereerste geslaagde bemande vlucht uitvoerden.

Logboek van de aanslagen van 11 september 2001

Uitgebreid overzicht van de nieuwsfeiten zoals die bovenkwamen vanaf 11 september 2001, de dag waarop de aanslagen op New York en Washington DC plaatsvonden.

Het verhaal achter het Pentagon

Sinds op 11 september 2001 een vliegtuig als bom gebruikt werd om een deel van het Pentagon op te blazen, heeft bijna iedereen wel eens van dit gebouw gehoord. Maar waartoe dient het Pentagon nu precies? Welke geschiedenis heeft het gebouw? Hier is het hele verhaal te vinden.

Complete geschiedenis van de Verenigde Staten

Deze pagina behandelt in het kort de hele geschiedenis van Amerika, van de tijd van de Indianen tot de Golfoorlog en het presidentschap van Bill Clinton.


Aanloop tot de Burgeroorlog

De Amerikaanse Burgeroorlog, zoals alle oorlogen, had heel wat voeten in de aarde. De Noordelijke en Zuidelijke staten besloten niet van de ene op de andere dag dat ze vijanden waren. Maar wat ging er dan precies aan die oorlog vooraf? Deze pagina geeft uitleg.

De Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865)

De Amerikaanse Burgeroorlog (1861-1865) is de gruwelijkste die ooit op het Noord-Amerikaanse continent is uitgevochten en de belangrijkste in de geschiedenis van Amerika. Ruim 600.000 Amerikanen vonden de dood in de eerste moderne oorlog, waarin loopgraven, machinegeweren en stalen schepen voor het eerst gebruikt werden. Hier kunt het hele verhaal van deze oorlog vinden.

De Vietnamoorlog (en zijn oorzaken)

De Vietnamoorlog, die officieel van 1965 tot 1973 woedde, is de enige oorlog die de VS in zijn bestaansgeschiedenis verloor. Maar hoe kwam die oorlog nou eigenlijk tot stand? Waarom liet Amerika zich verleiden tot een jungle-oorlog, en hoe kwam het dat ze van een Derde Wereldland verloren?

De Japanse aanval op Pearl Harbor

Pearl Harbor was en is een Amerikaanse marinebasis op het eiland Oahu, dat deel uitmaakt van Hawaii. Lees hier de geschiedenis van de Japanse aanval op deze Amerikaanse marinebasis na, op 7 december 1941.

De geschiedenis van de Amerikaanse vlag

Op deze pagina is op veler verzoek een uitgebreide geschiedenis van de Amerikaanse vlag te vinden, beschreven aan de hand van een tijdlijn.

Independence Day: 4 juli

De 4e juli is Independence Day in Amerika. In het kader hiervan een tweedelige geschiedenis van deze historische dag.

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?