Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Over ons > Redacteurs

AllesAmerika.com redacteurs: Het "AA-Team"Wie maken deze site mogelijk? Hieronder de profielen van het AA-Team... en de auto die ze gebruiken om de problemen op te lossen van Amerikagangers overal!

De auto van het AA-Team

Dennis
Dennis Kroese (1977; forumnaam Dennis) is de webmaster en eigenaar van AllesAmerika.com. Zijn interesse in de VS gaat al terug naar zijn jonge jeugd, toen hij stripboeken las van de Blauwbloezen, over twee soldaten die avonturen beleven tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. Door deze strips begon hij boeken te lezen over deze oorlog, wat zich later uitbreidde naar de gehele geschiedenis van de VS en van daaruit verder naar de VS in het algemeen.

In 1998 vertrok Dennis in het kader van zijn studie naar Louisville in de staat Kentucky, om daar vier maanden lang het Amerikaanse studentenleven mee te maken. Gebruikmakend van deze stad als springplank heeft hij vele andere staten en steden bezocht. Later is hij nogmaals terug gegaan naar de VS voor meerdere vakanties, onder andere in 2003 naar de oostkust van de VS, waarbij hij het huwelijk van een goede vriend bijwoonde.

Eind 2004 vertrok hij, na het winnen van de greencard loterij, definitief naar de Verenigde Staten. Op dit moment is Dennis woonachtig in Louisville, Kentucky. Klik hier om het emigratieverhaal van Dennis te lezen.

Petra
Petra Engle (1961; forumnaam Petra/VS) woont met haar man, Rick (1959) en kinderen Katja (1990), Kai (1992) en Saskia (1995) in Noord-Virginia, vlakbij Washington DC.

Petra verhuisde op 22-jarige leeftijd in 1984 naar de VS. Haar ouders waren daar een jaar eerder heen verhuisd. Na een opleiding bij de reisschool begon zij als reisagente in Washington DC. In 1987 ontmoette ze Rick, een Amerikaan afkomstig uit Michigan. Ze trouwden in 1988.

Als reisagente reisde Petra naar de meeste grote steden in Amerika en Canada en kwam ze in contact met mensen uit alle hoeken van de VS. Sinds 1999 is ze Amerikaans staatsburger. Haar hobbies zijn fotografie, glas graveren, reizen en schrijven over haar ervaringen in de VS.

Marco
Marco (1949; forumnaam markro) is getrouwd met Rina (1950). Hun dochter (1978) en zoon (1980) wonen inmiddels zelfstandig. Sinds Marco in het voorjaar van 2000 een reis naar de Verenigde Staten van Amerika begon uit te stippelen en die ook in dat jaar samen met Rina ten uitvoer bracht, zijn zij dolenthousiast over dat prachtige continent. Inmiddels zijn zij daar al meerdere keren op vakantie geweest en hebben al diverse staten bezocht.

Hoofdzakelijk reisden zij door het zuidwesten en midwesten van de VS. Zij doen dat altijd met een (huur)personenauto en maken voor de overnachtingen gebruik van hotels.

Van een deel van hun reizen hebben zij verslagen gemaakt en deze staan op het internet gepubliceerd. Deze zijn, inclusief een deel van de fotos, te vinden op hun eigen website. Het is de bedoeling, dat in de loop van de tijd de verhalen van de ontbrekende reizen worden toegevoegd. Zij hopen nog vaak naar Amerika op vakantie te kunnen gaan, want zij hebben nog diverse andere gebieden op hun te-bezoeken-verlanglijstje staan.

Dento-dennis
Dennis (1977; forumnaam: Dento) is reeds van eind 2003 lid van het AllesAmerika-forum. Van jongs af aan is hij gefascineerd geweest door Amerika, maar hij had nooit gedacht er ooit te zullen wonen.

In 1998 leerde Dennis een Amerikaans meisje, Anna, kennen. Anna studeerde op dat moment een jaar in Engeland, en na haar terugkeer naar de Verenigde Staten probeerde Dennis gedurende zijn studie zo vaak mogelijk naar Amerika te gaan om bij Anna te kunnen zijn.

Tijdens deze reizen naar Amerika maakten Dennis en Anna veel roadtrips en begon Dennis van het land te houden. Het was echter op dat moment enkel nog een prachtige vakantiebestemming, en niets meer dan dat. Na haar afstuderen in 2000 besloot Anna om naar Nederland te verhuizen om bij Dennis te kunnen zijn, en in 2005 zijn ze getrouwd.

Eind 2007 kreeg Dennis te horen dat zijn baan in de zomer van 2008 van Zuid-Limburg naar Amsterdam zou gaan verhuizen. Dit stelde Dennis en Anna voor de keuze om of mee te gaan naar Amsterdam, of in Zuid-Limburg te blijven en een nieuwe baan te zoeken, of om het wellicht eens in Amerika te gaan proberen.

Na vele afwegingen besloten zij om naar de Verenigde Staten te gaan verhuizen, ondanks de recessie die Amerika op dat moment al in zijn greep had. Nadat de Green Card aanvraag voor Dennis was afgerond, werd de verhuizing op 28 oktober 2008 een feit. De bestemming: het mooie Colorado, omdat daar veel familie van Anna woonde die hen zou kunnen helpen als het nodig mocht zijn.

Na eerst zes maanden in Fort Collins te hebben gewoond, wonen Dennis en Anna nu samen met hun hond Murphy in een mooie oude wijk in Denver. Hun droom is om ooit een eigen stukje land in de bergen te bezitten, en daar een mooie log home te bouwen met een prachtig uitzicht over de Rocky Mountains.

Vanaf het moment dat het besluit was genomen om naar Amerika te verhuizen heeft Dennis een weblog bij gehouden op hun eigen website, Little Limburg, en hij schrijft nog regelmatig over het leven in Amerika.

Stan

Stan (1983; forumnaam "Stan.Gobien") woont samen met zijn vrouw Stephanie (1982) in België, te Roeselare. In 2009 trouwden zij en reisden naar de Verenigde Staten op huwelijksreis. Ze maakten een rondreis in het zuidwesten en sloten af met enkele dagen New York. Beiden waren onmiddelijk verkocht aan deze manier van reizen en het prachtige land. Het duurde dan ook slechts enkele weken na de reis alvorens er plannen waren voor de volgende rondreis in 2010 (Moab, Yellowstone, Rushmore). Ondertussen zit die rondreis erop en de plannen voor 2011 nemen vorm , het wordt een rondreis in het oosten (met o.a. Washington D.C., New York, Niagara, Canada, Boston).

Stan was geboeid door techniek en elektronica vanaf jonge leeftijd, toen hij later de computer ontdekte werd dat zijn grote hobby. Hij studeerde af als bachelor Elektronica-ICT en werkt momenteel als Systeem & Netwerkbeheerder voor een consultancy bedrijf. In zijn vrije tijd is hij op diverse sites en blogs actief, en ook op AllesAmerika helpt hij graag mee als Techmod. Samen met eigenaar Dennis zorgen ze voor nieuwe projecten zoals de verblijfplaatsbeoordelingen en anderen, nog in ontwikkeling.

Daniel

Daniel (1983, forumnaam "MrVanilla") is een geboren en getogen Eindhovenaar. Hij woont daar nu samen met zijn vrouw Karin. Tesamen maken zij graag verre reizen, waarbij de VS ver bovenaan staat.

Het zelf onderzoeken en boeken van een (rond)reis is iets waar veel plezier aan wordt beleefd door Daniel, vandaar ook zijn betrokkenheid bij het forum. Naast zijn taak als moderator schrijft hij ook met regelmaat artikelen voor de AllesAmerika.com website, en beheert hij de Facebookpagina van AllesAmerika.

In het dagelijks leven werkt hij voor een high tecg bedrijf in het zuiden van het land en zijn vrije tijd besteed hij graag aan TV series, (geschiedenis)boeken en gamen met vrienden. Maar ook wielrennen, hardlopen en zijn favoriete voetbalclub PSV volgen zijn belangrijke hobbys.

Daniel's liefde voor Amerika uit zich op vele fronten: een bijzonder vergaande interesse voor de geschiedenis van het land, het bekijken en volgen van American Sports (met name NBA) en natuurlijk het bezoeken van het land zelf. Op nummer 1 in zijn bucket-list staat een rondreis van drie maanden door de VS waarbij alle staten worden aangedaan. Hopelijk kan hij deze wens ooit vervullen.

Bart

Bart (1975; forumnaam "Dude")is een Belg die geboren en getogen is in Limburg, meer bepaald in Haspengouw. Hier woonde hij meer dan 10 jaar in hun zelf gebouwde woning met zijn vrouw Evy. Sinds 2008 stond jaarlijks Amerika als vaste reisbestemming op het programma en de liefde voor Amerika nam alleen maar toe.

Het Amerika-virus was er al voor de eerste reis want ook op autovlak is het al USA wat de klok slaat, want met een Dodge Ram rondrijden is in België niet alledaags. Hij droomt dan ook ooit een echte American Muscle Car in zijn bezit te krijgen. Die kans is inmiddels al groter geworden want door de liefde voor Amerika waagde het koppel zich aan de DV-lottery en bij de tweede poging was het raak. Eind 2014 werd de grote sprong gemaakt en vestigde het koppel zich in het zonnige Tucson Arizona.

Als beroep bouwt Bart automatisatie machines, voornamelijk voor de medische industrie Buiten het werk wordt de meeste tijd besteed aan hiken, fotografie, film, lezen en natuurlijk het AA-forum op de voet volgen. Hun favoriete staten zijn Arizona, Nevada, Utah, Colorado en California vanwege de prachtige natuur!

Paul

Paul (1978; forumnaam "PSVwally") is opgegroeid in Veldhoven en een dorp in de kempen. Inmiddels zou hij behalve misschien voor een leven in de USA niet meer weg willen uit Eindhoven. Na het niet behalen van enkele HBO studies is hij doorgegroeid met zijn werk in de supermarkt en hij is inmiddels bedrijfsleider.

Paul is een liefhebber van goede films, leuke boeken en gek van sport, maar er moet er ook veel lol gemaakt worden met familie en vrienden. Waar hij vroeger veel in Europa rondtrok wordt er de laatste jaren veel over de wereld gereisd. Na een reis naar Curaçao heeft hij de smaak te pakken gekregen en inmiddels zijn daar ook al 3 reizen naar de USA bijgekomen. In 2010 naar Florida. In 2012 naar het zuidwesten en in 2013 nogmaals naar het zuidwesten, maar nu met Moab, Yellowstone, the Black Hills en Rocky Mountains er ook in. En er staan er nog heel wat reizen op de planning voor de komende jaren.

Conny

Conny (1964; forumnaam "aricon") is geboren in Amsterdam. Na een studie Engels in Groningen is zij in die stad blijven hangen. Ze woont er inmiddels zo'n 30 jaar en werkt nu als SAP specialist bij een overheidsinstantie.

In 1991 heeft Conny voor het eerst het bekende 'rondje Zuidwesten' gemaakt. In dit pre-internet tijdperk moest alles zelf ontdekt worden, met behulp van reisgidsen en boeken. In die tijd was het vrijwel onmogelijk om alle mooie plekken te ontdekken die we nu kennen.

In 1994 volgde het 'rondje Denver' en daarna ging Conny bijna elk jaar een of twee keer naar Amerika. In februari 2014 staat reis nr. 30 op het programma; een citytrip naar New York.

Conny bezoekt de laatste jaren gebieden waar zij haar hobbies, wandelen en geocachen, kan uitoefenen. Zij komt dan meestal uit in Californie«, Nevada, Arizona en Utah.

Conny

Hinko (1979; forumnaam "Hinko") is geboren in Groningen, opgegroeid in Winschoten en inmiddels al weer 11 jaar terug in Groningen. Hij woont hier samen met zijn vriendin Carlijn. Hinko werkt voor een overheidsorganisatie in het zuiden van de provincie Drenthe. In zijn vrije tijd kookt hij graag en daarbij probeert hij graag nieuwe dingen uit.

Een nieuwe hobby van Hinko is het proberen van speciaal bieren. Zo af en toe wordt er ook nog bewogen en beoefent hij sporten als hardlopen en fietsen.

Een andere grote hobby is reizen, met name door de Verenigde Staten. Inmiddels staat de teller op zes Amerikareizen. De eerste was in 2011 en was een stedentrip naar New York. Niet lang daarna volgden twee rondreizen door het zuidwesten en een door het noordoosten, waar Hinko en Carlijn de schitterende fall foliage bezochten.

In 2015 stonden er twee Amerikareizen op de planning waarvan de eerste in de winter plaatsvond, met als absoluut hoogtepunt de wandeling naar de bodem van de Grand Canyon. Maar Hinko is nog niet klaar met Amerika. Er zijn plannen genoeg, waarbij de eerste liggen op de regio Yellowstone, maar ook Canada en het swingende zuiden staan op de radar.

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?