Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Amerika met de camper

Amerika met de camper: camperinformatie en huurtipsBent u op zoek naar informatie over camperhuur in Amerika? In dit artikel vindt u alles om uw reis met een camper door de Verenigde Staten zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen.

Camper of RV in de Verenigde Staten van Amerika

NIEUW! U kunt nu al een Super Early Bird korting krijgen op de camperhuur voor uw volgende Amerikareis. Klik hier om alle camperhuur-kortingen te bekijken.

Camper of RV in de Verenigde Staten van Amerika
Klik hier voor Super Early Bird camperaanbiedingen

CampertypesAls u met een camper door de Verenigde Staten van Amerika wilt reizen, kunt u kiezen uit verschillende campertypes en -grootten. Hieronder een overzicht van de campersoorten waaruit u kunt kiezen.

De meest gehuurde campers zijn van de C-class (cabover) met een tweepersoonsbed boven de bestuurderscabine. De grootte kunt u aflezen aan het type: een C-22 is een cabover van 22 feet (circa 6.60 meter); een ander nummer geeft een andere grootte in feet aan (1 foot = ca. 30cm). Zo zijn er onder meer 25, 28 en 30 feet C-class campers; de 25 ft en 30 ft campers worden aangeboden met een zg. slide-out waarbij u het woongedeelte naar de zijkant kan uitschuiven, zodat u meer ruimte heeft.

C-class camper

Een nieuw type C-class camper is de FS-31 met twee slide-outs waarbij zowel uw woonkamer als slaapkamer uitgeschoven kunnen worden. In deze enorme camper kunnen maximaal 10 personen overnachten: 5 volwassenen en 5 kinderen.

Cruise America biedt overigens geen campers aan met slide-out.

De B-class campers zijn een slag kleiner dan de C-class omdat ze in feite omgebouwde "vans" (busjes) zijn. Ze zijn meestal 17-19 feet lang. B-class campers worden niet vaak verhuurd.

Dan is er ook nog de A-class, dat zijn de stadsbussen - de grootste campers die u in Amerika kunt huren. Ze bieden - afhankelijk van de grootte - plaats voor maximaal 10 passagiers en hebben grote ramen, zodat u goed van het landschap kunt genieten waar u doorheen rijdt. A-class campers bieden alle gemakken van een huis: een complete badkamer, keuken, woonruimte en slaapkamer.

De A-class camper wordt geleverd in maten van 32 ft t/m 45 ft en heeft standaard minimaal één slide-out. Ondanks de grootte van de camper bieden deze Amerikaanse campers vaak slechts plaats aan 4 tot 6 personen.

A-class camper met slide-out

Cruise America biedt geen A-class campers aan voor huur.

Andere campersoorten zijn de campers die op het onderstel van een pickup truck gemonteerd zijn; meestal zijn dit vrij kleine campers. Ze worden niet vaak verhuurd.

De kosten van camperhuur in AmerikaDe huurprijzen worden door de verhuurder per nacht berekend. Hierbij is vaak (maar niet altijd) inbegrepen:

 • Preparation Kit: het gereedmaken van de camper en wc-chemicaliën voor de eerste keer. (Dit wordt ook wel extra berekend, dit ligt aan het reisbureau).

 • Standaardtransfer: het vervoer van hotel naar verhuurstation bij het begin en verhuurstation naar vliegveld op het einde van de trip.

 • Tegenwoordig zit ook een basisverzekering bij de huurprijs inbegrepen.

Bijkomende kosten waar u op moet letten zijn onder meer de volgende:

 • Vehicle Kit: potten en pannen voor de camper

 • Personal Kit: bestek en linnengoed per persoon

 • Extra verzekeringen naar keuze

 • Dropoffkosten: als u de camper niet op hetzelfde verhuurstation inlevert

 • Generatorhuur: deze kost per dag meestal zo'n $5, maar u betaalt voor alle dagen - dus ook als u hem niet gebruikt. Per gebruiksuur kost een generator meestal $3 - er zit een meter in die het aantal draaiuren kan bijhouden.

 • Afkoopmijlen: dat kan bij de meeste verhuurders met 500 mijlen pakket, bij sommige verhuurders kunt u ook een Ongelimiteerd mijlenpakket kopen voor een vast bedrag per huurperiode. Bij betaling achteraf of als u te weinig mijlen het gekocht betaalt u $0.38 per mijl.

 • All inclusive pakket: ongelimiteerd aantal mijlen en generator gebruik, personal kits en vehicle kit dat gaat voor een vast bedrag per dag.

 • Gegarandeerd nieuw model: nieuwe camper met maximaal 5000 mijl (8000 km) op de teller.

 • PAD transfer (El Monte): een extra vroege pickup, u wordt dan voor 8 uur 's ochtends al opgehaald. Bij Cruise America is een Early Bird Transfer te boeken, waarbij u tussen 8 uur en 10 uur 's ochtends opgehaald wordt.

Verder kunt u naar eigen behoefte nog toasters, koffiemachine en campingstoelen huren.

Amerikaanse camperverhuurdersDe grootste aanbieders van campers in Amerika zijn de volgende bedrijven:

 • Road Bear
 • Cruise America
 • Moturis
 • El Monte

Alle bedrijven bieden moderne campers aan, maar de AllesAmerika.com-forumleden zijn het meest enthousiast over Road Bear and El Monte. Cruise America is goedkoop maar er zijn wat negatieve ervaringen mee geweest en Moturis is kwalitatief iets minder dan de beste twee.

Let op: de AllesAmerika.com-forumleden raden u uit eigen ervaring aan om nooit direct te boeken bij één van deze bedrijven, maar via een Nederlandse toeroperator te boeken. Toeroperators bedingen namelijk volumekortingen bij de camperverhuurders die u zelf niet kunt bedingen en kunnen u dus de camperhuur goedkoper aanbieden. Bovendien kan een Nederlandse toeroperator u duidelijker antwoord geven op eventuele vragen dan een Amerikaanse.Volgende pagina: Brandstofverbruik, kamperen met een camper, lekke banden, en nog veel meer.Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?