Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Amerika met de camper

Amerika met de camper: camperinformatie en huurtipsBent u op zoek naar informatie over camperhuur in Amerika? In dit artikel vindt u alles om uw reis met een camper door de Verenigde Staten zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen. Dit is het tweede deel van dit artikel, klik hier voor de eerste pagina.

Wilt u een gratis vrijblijvend prijzen vergelijken voor uw camperhuur in de VS? Klik hier om direct camperhuurprijzen te vergelijken via AllesAmerika.com op de eerste pagina van dit artikel.

Het brandstofverbruik van de Amerikaanse campersHet gemiddelde brandstofverbruik voor een camper is ongeveer 1 op 4, wat betekent dat u per 4 kilometer ongeveer een liter benzine verbruikt. Bij een gemiddelde benzineprijs van $2.50 per gallon (3,8 liter) betaalt u dus per 1000 mijl (1600 km) zo'n $265 aan benzinekosten.

Uiteraard zijn deze cijfers afhankelijk van zowel uw rijgedrag als de daadwerkelijke benzineprijs, die momenteel eerder hoger zal uitvallen dan $2.50 per gallon. U kunt met uw camper op de interstates beter niet harder rijden dan 60 mijl per uur omdat uw verbruik bij hogere snelheden veel hoger ligt. Ook als uw route veel geklim betekent kunt u een hoger benzineverbruik verwachten.

Camper (RV) in Amerika

Het rijden zelf is vrij eenvoudig, na 1 dag bent u wel gewend aan de grote van de camper (bochten iets ruimer nemen).

Alle campers zijn uitgerust met ABS, stuurbekrachtiging, cruise control en automaat. Men mag in de USA gewoon met een B rijbewijs een camper besturen.

Kamperen met een camperPrivé-campings bieden meestal de mogelijkheid van "Full-Hookup", dat wil zeggen aansluitingen voor electra, water en riool. Het is verstandig om campings te kiezen die deze optie bieden omdat u dan niet gedwongen wordt om een (lawaaierige) generator te huren en gebruiken om uw camper van electriciteit te voorzien.

De kosten zijn tussen de $20 en $75 per nacht voor een camper met 2 personen, meer personen betalen extra per persoon.

Campings in Nationale Parken hebben niet altijd de mogelijkheid voor een full hookup.

Maar waar is die hookup dan precies voor nodig? Hieronder de uitleg.

  • Electra: Deze hebt u nodig voor de airco en uw magnetron; de rest van uw apparaten kan ook op de accu van de camper aangesloten worden. Ook als u een koffiezetapparaat en/of broodrooster hebt bijgehuurd, is een electra-aansluiting nodig.

  • Water: Dit is nodig voor uw keuken, douche en wc. U hebt meestal minimaal 110 liter aan boord, maar die kunt u dan bewaren voor onderweg.

  • LPG: Dit is nodig voor koken, verwarming, warm water en de koelkast (deze werkt op gas als u niet op het electriciteitsnet bent aangesloten - ook onderweg dus).

  • Riool: Deze aansluiting spreekt voor zich. U hebt deze nodig voor grijswater (keuken en douche) en zwart water (wc).

KOA-campgrounds geven 10% korting als u een KOA Pass hebt, deze krijgt u vaak van de reisorganisatie en soms ook van de camperverhuurder.

Good Sam is een club van campereigenaren. Veel campgrounds zijn hier ook lid van en geven 10% korting. U kan op de eerste Good Sam-campground lid worden voor $12 en dan krijgt u ook deze korting. Meestal zult u deze kosten er al na 5 tot 6 campgrounds uit hebben gehaald.

Sommige Campgrounds geven ook korting op de ANWB-AAA pas - let hiervoor even op de logo's op de deur en laat uw pas zien.

Buiten de parken vindt u vaak nog campgrounds in de National Forests (Nationale Bossen). Ook mag u soms ergens in zo'n bos gaan staan als u minimaal 1/4 mile (400 meter) van de weg afstaat en vanaf de weg niet zichtbaar bent. Informeer ter plaatse of dit is toegestaan en waar het mag.

Om goede campings te vinden die geschikt zijn voor campers, kunt u kijken op Trailer Life.

Water in Amerikaanse campersEr zijn verschillende soorten tanks in Amerikaanse campers (RVs) die allen een eigen functie hebben.

  • Een Fresh Water Tank bevat schoon water voor keukengebruik en om uzelf te wassen. Onze AllesAmerika.com-forumleden raden u af om dit water als drinkwater te gebruiken; het is beter om uw drinkwater in flessen te kopen.

  • Een Water Heater Tank is een boiler voor warm water. Uw Water Heater Tank wordt automatisch gevuld vanuit uw Fresh Water Tank. Als u wilt douchen moet u de tank ongeveer een kwartier eerder aanzetten om het water te verwarmen; de Water Heater Tank werkt op gas en verbruikt dus electriciteit. Voor de afwas is het beter en sneller om wat water te koken op uw fornuis.

  • Een Sewage Water Tank bevat het afvalwater van uw wc (zwart water). Deze tank dient leeg te zijn als u uw camper ophaalt.

  • Een Grey Water Tank bevat het afvalwater van uw keuken en douche. Deze tank dient bij het ophalen van uw camper leeg te zijn. Het water in deze tank heet grijs water.

Bij normaal gebruik kunt u vier tot vijf dagen doen met een volle fresh water tank. U dient dan wel waterbesparend te douchen - dus door uzelf kort nat te maken, de kraan dicht te doen, in te zepen, en dan pas weer de kraan open te doen om kort af te spoelen. Als u het water gewoon laat lopen is uw tank in maximaal een dag of twee leeg en moet u hem weer bijvullen.

Op veel campings en in Nationale Parken hebt u de gelegenheid om uw vuilwatertanks te legen en nieuw vers water in te nemen. Dit is in de meeste gevallen inbegrepen bij de prijs van een campingovernachting.

Bij het inleveren van uw camper (RV) dient u uw vuilwatertanks leeg af te leveren. Als u dit niet gedaan heeft, kan u dit $50 extra kosten. U kunt het niveau van uw tanks direct vanuit de camper aflezen.

GeneratorsU kunt, als u dit wilt, een extra generator huren om ervoor te zorgen dat u nooit zonder stroom zit. Let er echter op dat een generator veel lawaai maakt en het gebruik op campings aan tijdslimieten gebonden is.

De generator is meestal aan de onderkant van uw camper gemonteerd (uitzondering: de C-22 van Cruise America, die geen generator heeft). De generator haalt energie uit uw brandstoftank en het is dus aan te raden om uw tank goed gevuld te houden (minimaal 25% van uw tank moet nog vol zijn).

Een generator hebt u vooral nodig voor de stroomvreters, bijvoorbeeld uw airco, magnetron, koffiezetapparaten en broodroosters. Voor verlichting en andere kleinere stroomverbruikers kunt u gewoon de accu gebruiken.

Een generator is in de regel niet nodig als u altijd op campings met een full hookup overnacht. U kunt uw stroom dan immers direct aan uw electra-aansluiting onttrekken.

Lekke bandenAls u met uw camper een lekke band krijgt, bent u in alle gevallen verplicht om met de verhuurder te bellen. Zij zullen dan een garagebedrijf in uw omgeving op de hoogte stellen en de band zal voor u vervangen worden door hen.

U mag zelf in principe niet de lekke band vervangen, ook al heeft uw camper een reserveband. Zeker als uw camper dubbele banden heeft is het erg moeilijk om de binnenste van de twee te vervangen. Veel campers zijn dan ook niet voorzien van gereedschap om een lekke band te vervangen.

Death ValleyOp bepaalde plaatsen in de VS mag u met een Amerikaanse camper helemaal niet komen op bepaalde tijdstippen. Een belangrijk voorbeeld is bijvoorbeeld Death Valley, waar u van El Monte en Cruise America in juli en augustus niet met uw camper doorheen mag rijden, en van Road Bear en Moturis niet van 15 juni t/m 15 september.

Camper (RV) in Death Valley

De eerste en laatste nacht van uw camperreisU bent verplicht de eerste nacht van uw camperreis door Amerika in een hotel door te brengen. De camperverhuurder wil namelijk graag dat u fris en wakker aan uw reis begint. Zorg er dus voor dat u voor uw eerste nacht na aankomst een goed hotel boekt; de volgende ochten wordt u dan opgehaald en naar uw camper gebracht of u kunt een bus nemen naar uw camperophaalplaats.

Het is het handigst om ook uw laatste nacht in een hotel door te brengen. U hoeft u dan niet te haasten met het inleveren van uw camper en uw reis naar het vliegveld. Dat bespaart u heel wat stress.

Vergeet ook niet dat u minimaal 3 uur voor uw vertrek op het vliegveld aanwezig dient te zijn.

Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?