Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Rondreis zuidwesten USA

Een voorbeeld van een rondreis door het zuidwesten van de USA (deel 3)Ga naar pagina: 1 (dag 1-7) | 2 (dag 8-14) | 3 (dag 15-21)

Reizen naar het zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika is zeer populair, maar roept tegelijkertijd ook veel vragen op. Vooral de te volgen route is niet altijd evident: welke locaties moet u wel zien en welke kunnen eventueel overgeslagen worden? Hoeveel kilometers kunt u het beste maken per dag en hoe lang kunt u het beste verblijven op de meest populaire locaties?

Rondreis zuidwesten USA


In dit artikel proberen we u een voorbeeld te geven van een goede rondreis door het zuidwesten van Amerika, die u kunt gebruiken als uitgangspunt voor uw eigen reis - of misschien ook letterlijk kunt volgen.

Dit is het derde en laatste deel van dit artikel. Klik hier voor het eerste deel.

Dag 15: Bryce Canyon - PageVandaag rijdt u circa 240 kilometer, dus plan goed wat u nog in Bryce Canyon wilt zien. In de zomermaanden wint u vandaag een uur tijdsverschil terug; twaalf uur in Bryce is dus 11 uur in Page. In de wintermaanden heeft Arizona dezelfde tijd als Utah en dan komt het uur pas terug als u Californië terug binnengaat.

Bryce naar Page


 • Na zonsopkomst in Bryce Canyon rijdt u over Route 89 terug richting Kanab.

 • Let op dat u bij Kanab Route 89 blijft volgen! Neem niet de 89A onder Kanab; dat is een mooiere route, maar ook een lange omweg. Medio 2015 gaat Route 89 tussen Page en de Grand Canyon weer open, maar tot dan moet de 89T worden gevolgd. Dus volg vanaf Kanab gewoon Route 89.

 • Net voor Page ligt aan de linkerkant Lake Powell. Aan Route 89 ligt een scenic viewpoint waar u kunt stoppen, maar u kunt ook naar Lone Rock Beach of Wapweah Marina gaan; dan moet u echter wel entree betalen.

 • Dan komt u over de Glen Canyon Dam; als u niet naar de Hoover Dam bent geweest is dit een gelegenheid om een mooie dam te bekijken. Achter de Denny’s in Page is nog een uitkijkpunt op de dam.

 • Ga over de brug en u rijdt Page binnen. Blijft u de 89 volgen, dan komt u 2,5 kilometer voorbij de kruising met Route 98 uit bij de parkeerplaats van Horseshoe Bend, waar u een wandeling kunt doen die niet geschikt is voor mensen die slecht ter been zijn of in een rolstoel zitten. Reken qua tijd voor het bezoeken van de Horseshoe Bend op ongeveer 1,5 uur.

 • De Upper Antelope Canyon kunt u het beste vandaag bezoeken, voordat u overnacht in Page. Deze canyon is het mooist rond het middaguur. Vanaf de kruising van de 89 en 98 volgt u Route 98 gedurende 8 kilometer richting het oosten. Aan de rechterkant van de weg ligt dan de Upper Antelope Canyon, waarvoor u het beste vooraf kunt reserveren. Aan de linkerkant, iets minder goed zichtbaar, ligt de Lower Antelope Canyon, die u de volgende ochtend kan bezoeken.

De rest van de dag is het heerlijk om bij Lake Powell te verblijven. Er worden ook bootjes verhuurd, een leuke (maar prijzige) attractie.

Klik hier voor beoordelingen van AllesAmerika.com-leden van mogelijke overnachtingsplaatsen in Page.

Lake Powell
Lake Powell


Dagafstand: circa 240 kilometer.

 • TIP: Veel AllesAmerika.com-leden raden ook aan om Monument Valley te bezoeken. U rijdt van Page via Routes 98, 160 en 163 in zo’n 2 uur naar Monument Valley. U kunt hiervoor een extra overnachting in Page boeken als u tijd heeft, maar beter is het om te overnachten bij Monument Valley zelf by Gouldings Lodge of The View hotel. (Andere mogelijkheden zijn in Mexican Hat of Kayenta.) De mooiste tijden om Monument Valley te zien zijn bij zonsondergang en zonsopkomst. Hou er rekening mee dat Navajo Nation, waar Monument Valley in ligt, de tijdzone van de staat Utah aanhoudt en het dus een uur later is dan in Page.


Dag 16: Page – Grand CanyonPage naar Grand Canyon


Zoals bij dag 15 besproken kunt u vandaag Lower Antelope Canyon bezoeken, of Horseshoe Bend als u dit nog niet heeft gedaan; daarna gaat u weer op weg voor een totale rij-afstand van ongeveer 215 kilometer.

 • Volg Route 89 naar het zuiden.

 • Na 130 kilometer gaat u na het plaatsje Cameron rechtsaf Route 64 op, Desert View Drive, richting de Grand Canyon.

U kan zelf met de auto langs alle uitzichtpunten bij de Grand Canyon rijden, maar misschien is het beter om de shuttlebus te nemen. Besteed deze dag in ieder geval zoveel mogelijk tijd in het park.

Klik hier voor uitgebreide informatie over de Grand Canyon, inclusief overnachtingslocaties.

Dagafstand: circa 215 kilometer.

Dag 17: Grand Canyon - KingmanVandaag is een goede dag om in de ochtend een vlucht te maken over de Grand Canyon met een helicopter of klein vliegtuigje, een ervaring die door veel AllesAmerika.com-leden omschreven wordt als het hoogtepunt van hun vakantie. Klik hier voor meer informatie over helikoptervluchten over de Grand Canyon.

Helikoptervlucht over de Grand Canyon


Daarna kunt u nog de Grand Canyon in om rond te kijken, of u gaat alvast op weg richting Kingman.

Grand Canyon naar Kingman


 • Rij Route 64 naar het zuiden richting Williams.

 • Als u Route 64 blijft volgen onder Route 40 door komt u bij Bearizona, een leuke kleine combinatie van een safaripark en dierentuin in het plaatsje Williams.

 • Vanaf Williams kant u op twee manieren naar Kingman rijden:
  • Volg Route 40;

  • Of rij vanaf Williams 90 kilometer op Route 40 en ga bij Seligman via een stuk van de beroemde Route 66 naar Kingman.

  Qua afstand maakt het niet uit welke route u rijdt, maar u zult extra tijd nodig hebben als u via Route 66 gaat: in Seligman zijn een aantal restaurants, winkels en tankstations in ouderwetse Route 66-stijl die u waarschijnlijk wilt bezoeken. Rij daarna via Peach Springs en Hackberry naar Kingman.

Seligman, Arizona, Route 66


Dagafstand: circa 280 kilometer.

Dag 18: Kingman – Los AngelesVandaag begint u aan de rit terug naar de beginstad Los Angeles. U heeft ook vandaag weer de keuze om een deel van Route 66 te volgen of de snelweg te nemen. Dit stuk Route 66 (van Kingman via Oatman naar Needles) is een stuk leuker dan de het deel Route 66 van gisteren. In Oatman lopen er ook nog ezels over straat.

Kingman naar Los Angeles


 • Vanaf Needles is het kilometers maken over Route 40 - uw totale rij-afstand vandaag is immers meer dan 500 kilometer! In Barstow kunt u Calico Ghost Town bezoeken als u dit wilt. Echter, als u tijdens de vakantie Bodie al bezocht heeft, zouden wij adviseren om Calico over te slaan.

 • Ga via Route 15 naar Victorville en rij via Route 210 Los Angeles in.

 • In Los Angeles kan het zeer druk zijn op de wegen, dus plan vooraf goed uw route naar de eindbestemming. Wilt u de volgende dag Santa Monica, Hollywood of Universal Studio’s bezoeken, zoek dan een accommodatie daar in de buurt; wilt u naar Disney dan kunt u beter naar Anaheim rijden.

Klik hier voor informatie over Los Angeles en omgeving, inclusief hotels.

 • TIP: U kunt er ook voor kiezen om een stop te maken bij Joshua Tree National Park. Hou er in de zomer rekening mee dat het ook hier zeer heet zal zijn en zorg dat u voldoende drinken en eten bij u heeft. Rij dan naar Twentynine Palms en vanaf daar het park in; u komt dan bij Yucca Valley het park weer uit. Hou er wel rekening mee dat u dan deze dag weinig tot geen tijd meer heeft om in Los Angeles rond te kijken. Klik hier voor meer informatie over Joshua Tree National Park.


Dagafstand: circa 520 kilometer.

Dag 19: Los AngelesLos Angeles is een samensmelting van allemaal kleinere stadjes. U zult merken dat deze stad niet echt één centrum heeft, maar dat alle bekende bezienswaardigheden enorm verspreid liggen. In tegenstelling tot San Francisco en Las Vegas is het openbaar vervoer hier helaas zeer beperkt. Daarom is een eigen huurauto eigenlijk wel een must in deze stad.

Highlights van LA zijn natuurlijk Hollywood met de "Walk of Fame" en Beverly Hills, Santa Monica Pier, Venice Beach, Malibu, het Getty Center en Griffith Park. Universal Studios is goed te bezoeken vanuit het noorden van de stad, maar als u Disneyland wilt bezoeken kunt u beter in Anaheim overnachten.

Vandaag heeft u de tijd om uw eigen plan te trekken voor Los Angeles, afhankelijk van uw voorkeuren en interesses. Klik hier voor uitgebreide informatie over Los Angeles en omgeving.

 • TIP: heeft u meer dan 21 dagen ter beschikking voor uw reis? Overweeg dan om in Los Angeles één of meer extra dagen in te voegen, bijvoorbeeld om zowel de stranden als Hollywood als een pretpark te kunnen bezoeken.


Dag 20: Los Angeles – naar huisHoewel u vandaag waarschijnlijk nog tijd heeft om wat in Los Angeles rond te kijken, zal uw dag ook in het teken staan van uw terugreis naar huis. Check uit bij uw hotel, lever uw auto of camper in, en maak u op om naar het vliegveld te gaan.

Dag 21: Aankomst thuisU bent weer thuis en heeft hopelijk genoten van een fantastische Amerikareis!

Wilt u deze reis - of uw eigen variant - boeken?Als u deze reis of een variant hiervan wilt boeken, kunt u op twee manieren te werk gaan.Vond u dit artikel nuttig?Deel hem dan met uw vrienden en familie.Deel uw tips over deze route!Heeft u handige tips en/of aanvullingen over de laatste zeven dagen van deze route? Deel ze dan hieronder!

Terug naar de Reizen Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?