Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Joshua Tree National Park

Alles over Joshua Tree National ParkJoshua Tree is een drukbezocht National Park in Californië dat ongeveer 1,4 miljoen bezoekers per jaar ontvangt. Het park is vernoemd naar de op een boom lijkende Yucca plant met dezelfde naam. De plant wordt maximaal ongeveer 15 meter hoog en kan tot duizend jaar oud worden.

Rotsklimmen in Joshua Tree
Rotsklimmen in Joshua Tree National Park

Het park ligt langs de Interstate 10 tussen Los Angeles en Phoenix nabij de stad Palm Springs en is daarom een populair en redelijk makkelijk bereikbaar stoppunt voor Amerikareizigers.

Bereikbaarheid en klimaatJoshua Tree ligt in het zuiden van de staat Californië, op ongeveer 250 kilometer van Los Angeles, 350 kilometer van Phoenix in Arizona en ongeveer 90 kilometer van Palm Springs.

Joshua Tree

U kunt de zuidelijke kant van het park bereiken vanaf de I-10 en de noordelijke kant via de twee ingangen op Highway 62. Bij alle drie ingangen kunt u een bezoekerscentrum vinden: aan de zuidkant is dit Cottonwood, ongeveer 12 kilometer ten noorden van de I-10; aan de noordkant zijn het Joshua Tree in het stadje met dezelfde naam en Oasis in Twentynine Palms.

Aangezien in Joshua Tree National Park een woestijnklimaat heerst, is het er zonnig en vooral zeer warm in de zomermaanden - het kan dan overdag snel 38 graden Celcius worden en zelfs 's nachts koelt het niet echt af met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 24 graden.

Het park krijgt daarom de meeste bezoekers in de lente en de herfst, als de temperatuur overdag gemiddeld een graad of 29 is. In de winter is het koeler: overdag een graad of 15 en 's nachts vrieskou, waarbij op hoger gelegen delen van het park ook sneeuw kan vallen.

Hou er bij uw bezoek dus rekening mee dat het erg warm en droog kan zijn en zorg ervoor dat u voldoende water en zonnebrandcreme meeneemt, zeker als u dieper het park intrekt of op één van de negen campings besluit te kamperen.

Overnachten in of nabij Joshua Tree National ParkAls u fan bent van wandelen en/of woestijnen, kunt u gerust meer dan een dag doorbrengen in Joshua Tree National Park. De diversiteit en variëteit aan campgrounds bieden u mogelijkheden om op verscheidenen locaties in het park te overnachten, dus bepaal van tevoren waar u wilt verblijven.

Er zijn maar liefst negen campings binnen de grenzen van Joshua Tree waarvan er zes het gehele jaar geopend zijn (Cottonwood, Hidden Valley, Jumbo Rocks, Black Rock, Indian Cove en Sheep Pass) en drie sluiten van juni t/m september (Belle, Ryan en White Tank).

Kamperen in Joshua Tree
Kamperen in Joshua Tree National Park

Zeven campings zijn "first come, first serve" en daar kunt u dus niet van tevoren reserveren. De twee campings waar u wel kunt reserveren - maximaal 6 maanden van tevoren - zijn Black Rock en Indian Cove, maar reserveren voor de periode juni-september is dan weer niet mogelijk.

De enige twee campings met toiletten en stromend water zijn Black Rock en Cottonwood; hou hier rekening mee als u in het park wilt overnachten. Klik hier voor meer informatie van de NPS over kamperen in Joshua Tree.

Buiten het Nationale Park kunt u onder meer overnachtingsplaatsen (hotels, motels, etc.) vinden in Indio, Twentynine Palms, Yucca Valley, Joshua Tree en Palm Springs.

Attracties in Joshua Tree National ParkJoshua Tree National Park is een wandelpark met vele soorten wandelingen, uiteenlopend van korte trips (minder dan een paar kilometer) tot lange dagwandelingen van 4 tot 12 kilometer.

Makkelijkere, kortere wandelingen zijn bijvoorbeeld:

  • Hidden Valley Trail (ca. 1,6 km): Een korte rondwandeling waarbij u de unieke natuur en rotsen van Joshua Tree National Park te zien krijgt. U kunt hier ook af en toe op de rotsen klimmen als u dit wilt.

  • Barker Dam Loop (ca. 2 km): Via dit wandelpad komt u uit bij een vreemd waterreservoir - dat echter in het hete, droge seizoen best wel eens leeg kan staan. U ziet gedurende deze wandeling weer een aantal unieke rotsen en natuurlijk Joshua Trees.

  • Wall Street Mill (ca. 2-3 km): De Wall Street Mill is de plek waar het goud en zilver werd bewerkt dat in deze omgeving gedolven werd. U vindt hier goed bewaard gebleven overblijfselen uit het begin van de 20e eeuw (bijvoorbeeld roestige auto's). Als u nog verder wilt wandelen kunt u deze wandeling verlengen met de Wonderland Wash Trail, waar u meer woestijnbegroeiing en rotsformaties kunt zien.


Dit is echter slechts een kleine selectie van de mogelijkheden; er zijn in totaal 12 verschillende kortere wandelingen waarbij u een goede indruk krijgt van Joshua Tree en daarnaast nog vele langere wandelpaden. Informatie over alle wandelingen kunt u verkrijgen bij de bezoekerscentra in het park, waar ze u ook kunnen helpen met het plannen van uw verblijf.

Andere activiteiten die u in Joshua Tree kunt ondernemen zijn rotsklimmen, mountain biken, vogelspotten, rondleidingen met park rangers naar verscheidene attracties in het park (bijvoorbeeld de Keys Ranch, een heuse ranch die 60 jaar bewoond was) en zelfs backcountry wandelingen en kamperen, waarbij u alleen in de woestijn kunt overnachten - uiteraard nadat u zichzelf hiervoor heeft geregistreerd.

Keys Ranch
Keys Ranch

Daarnaast is dit Nationale Park een ideale locatie om de sterrenhemel te bekijken; door zijn afgelegen locatie is er vrijwel geen lichtvervuiling en kunt u op de vele heldere nachten dus ruimschoots genieten van de complete Melkweg.

TIP: gaat u een rondreis maken door het zuidwesten? Klik dan hier voor een leuke voorbeeldroute, inclusief een stop in Joshua Tree NP.

Meer informatieMeer informatie over Californië
Nationale Parken van Californië
Highway 1 in Californië
Uitgebreide informatie over Los Angeles
Uitgebreide informatie over San Francisco
Meer Amerikaanse staten

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?