Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Arizona > Grand Canyon > Helikoptervluchten

Helikoptervlucht maken over de Grand Canyon: waarom?

Eén van de meest bijzondere dingen die u kunt doen tijdens uw bezoek aan Las Vegas en/of de Grand Canyon is het maken van een helikoptervlucht. De Grand Canyon is sowieso bij velen een grote favoriet, maar een vlucht boven deze indrukwekkende canyon is dan het ultieme spektakel.

Helicopter in de Grand Canyon

Vele bezoekers van AllesAmerika.com raden u aan om deze eenmalige ervaring op te nemen in uw programma. Hieronder een aantal antwoorden van bezoekers toen ik ze vroeg wat hun favoriete ervaring bij de Grand Canyon was:

 • "De allereerste keer vanuit de helicopter dat ik de Grand Canyon zag, tranen, zo mooi!!!!"

 • "De stille plekjes waar je niemand ziet en alleen het ruisen van de wind hoort. De zonsondergang met de vele schakeringen oranje en rood en natuurlijk de helicoptervluchten. Het moment dat je over de rim vliegt en de Canyon zich onder je openbaart is onvergetelijk! Inmiddels drie keer de South Rim en een keer de North Rim bezocht en hopelijk volgen er nog meer bezoeken."

 • "De vlucht vanuit de helicopter waar je ineens de canyon ziet liggen is waanzinnig!!"

 • "Helicoptervlucht vanuit Las Vegas naar de Grand Canyon en terug. Hebben Hoover Dam gezien en zijn teruggekomen met zonsondergang, héél erg mooi!"

Als u ook een helikoptervlucht over de Grand Canyon overweegt, kunt u op deze pagina een aantal praktische tips vinden, evenals natuurlijk informatie over waar u uw rondvlucht kunt boeken.

Waar wilt u vertrekken?De meest populaire locatie om een helicoptervlucht over de Grand Canyon te beginnen is natuurlijk bij het park zelf. Vanaf hier kunt u relatief korte vluchten boeken als u minder tijd ter beschikking hebt (30-45 minuten per vlucht).

Helicoptervlucht over de Grand Canyon

Een andere mogelijkheid is om te vliegen vanuit Las Vegas. Toers vanuit deze stad duren een stuk langer, tussen 3 en 6 uur, maar zijn ook voorzien van extra's zoals gratis ophaalservice vanaf uw hotel, een landing aan de bodem van de Grand Canyon, extra uitzichtlocaties zoals de Hoover Dam en Lake Mead en zelfs een picknick. U brengt dus niet de gehele tijd door in uw helikopter; de vluchtduur is ongeveer 70 tot 90 minuten.

Ook bij Lake Powell en de stad Page kunt u helicoptervluchten doen, maar dan gaan ze niet naar de Grand Canyon; u vliegt dan over bijvoorbeeld Lake Powell, Glen Canyon en Monument Valley.

Tenslotte kunt u ook kiezen voor toers vanuit Phoenix/Sedona in Arizona, maar dan betreft het niet alleen een helikoptervlucht: hierbij zit ook een rondleiding met een Jeep inbegrepen en de helikoptervlucht over de Grand Canyon zelf is ongeveer 30 minuten. Voor vertrek van deze locaties moet u rekening houden met een totale toerduur van zo'n 13 uur.

Wat kunt u van een helicoptervlucht verwachten?Bij alle helikoptervluchten krijgt u een onvergetelijke blik over de Grand Canyon die maar weinig mensen zien. U ziet dit Nationale Park in al zijn grootsheid. Voor veel mensen die door het zuidwesten van de Verenigde Staten van Amerika reizen is deze helikoptervlucht het hoogtepunt van hun reis, zoals u ook bovenaan dit artikel kon lezen.

Als u zo'n toer boekt, is dit dus waarschijnlijk de ervaring waarover u straks het langste na kunt praten. U heeft niet alleen een unieke blik op de natuur, u krijgt bij een aantal rondvluchten (bijvoorbeeld die uit Las Vegas) ook de kans om op de bodem van de Grand Canyon te staan en zelfs te genieten van een heuse privépicknick. Andere vluchten zetten u af op een afgelegen deel van de Grand Canyon, waar u als het ware een privé-uitzicht hebt over de Grand Canyon.

Helikopter uitzicht in de Grand Canyon

Enkele veelgestelde vragen & antwoorden • Is het goedkoper om online te boeken? Ja, men hanteert lagere prijzen als u vooraf online boekt. Ter plaatse boeken mag ook maar dat is duurder en u loopt het risico dat de helikoptervluchten volgeboekt zijn.

 • Zijn de rondvluchten beschikbaar in het Nederlands? Ja, Grand Canyon toers worden ook in het Nederlands gedaan.

 • Heb ik mijn paspoort nodig voor de vlucht? Ja, u moet zich kunnen identificeren voor u aan boord gaat.

 • Voor welke leeftijden gelden de kindertarieven? De kindertarieven gelden voor kinderen van 2 t/m 11 jaar. Kinderen jonger dan 2 jaar vliegen gratis zolang ze op de knieën van hun ouders zitten en kinderen van 12 jaar en ouder betalen de volwassenenprijs.

 • Wat zijn de regels rond annuleringen? Tot 24 uur voor uw vlucht kunt u uw reservering kosteloos annuleren en krijgt u het complete reserveringsbedrag terug. Het is verplicht om uw reservering minstens 24 uur voor de vlucht te herbevestigen. Dit kan vaak telefonisch via de toeroperator waar u boekt.

 • Zijn er gewichtsbeperkingen voor een helicoptervlucht? Er mogen geen tassen e.d. mee aan boord genomen worden. U moet bij de boeking uw gewicht opgeven en voor de vlucht wordt u gewogen. Voor personen zwaarder dan 136 kg wordt een extra toeslag berekend.


Wat zijn de verschillende mogelijkheden en waar kunt u ze boeken?Hieronder kunt u een beschrijving van een aantal mogelijke rondvluchten vinden, evenals een link naar de boekingspagina van Papillon, waar u de prijzen kunt bekijken en uiteraard een boeking kunt maken.

North Canyon TourDe North Canyon Tour vertrekt vanaf de Grand Canyon zelf en duurt ongeveer 25-30 minuten. U vliegt over het Kaibab National Forest en het diepste en wijdste deel van de Grand Canyon. Bij deze vlucht ziet u zowel de South Rim als de North Rim. Klik hier voor meer informatie over de North Canyon Tour.

North Canyon with EcoStarDeze helicoptervlucht lijkt veel op de North Canyon Tour hierboven, maar dan met meer luxe. U vliegt met de milieuvriendelijke EcoStar-helikopter die bovendien grotere panoramaramen en betere stoelen heeft. Klik hier voor meer informatie over de North Canyon with EcoStar.

Klik hier voor meer vluchten die vanaf de Grand Canyon (Tusayan) vertrekken.

Fantastisch uitzicht op de Grand Canyon
Fantastisch uitzicht op de Grand Canyon vanuit de helicopter

Grand Celebration TourDeze 4,5 uur lange optie vertrekt vanuit Las Vegas en biedt u de meest bijzondere ervaring. U krijgt uitzichten over de Hoover Dam, Grand Wash Cliffs, Grapevine Mesa en Grand Canyon West. De helikopter landt uiteindelijk op de bodem van de Grand Canyon bij de Coloradorivier, waar u kunt genieten van een maaltijd en de omgeving kunt verkennen. Klik hier voor meer informatie over deze toer.

Skywalk Getaway with Heli & BoatAls u 6,5 tot 7 uur ter beschikking hebt en vanuit Las Vegas kunt vertrekken, is dit de meest uitgebreide toer die u kunt ondernemen. U vliegt over de Grand Canyon, Hoover Dam en Lake Mead, de helicopter zet u af op de bodem van de Grand Canyon, u maakt een cruise over de Coloradorivier en bezoekt tenslotte de toeristische Skywalk aan de West Rim. Klik hier voor meer informatie over deze toer.

Klik hier voor meer toers die vanaf Las Vegas vertrekken.

Over the Edge"Over the Edge" is een 30 tot 40 minuten durende helicoptertoer die vertrekt vanaf de West Rim. De helicopter neemt u mee naar de bodem van de Grand Canyon waar u de tijd krijgt om de omgeving te bekijken. Nadat u weer naar boven gebracht bent, kunt u mee met de Grand Canyon West Express naar Eagle Point en Guano Point en na afloop kunt u met uw maaltijdvoucher genieten van een lekker etentje. Klik hier voor meer informatie over de Over the Edge toer.

Klik hier voor meer vluchten die vanaf de West Rim vertrekken.

Platinum Tour from Phoenix to Grand Canyon with HelicopterDit is de meest volledige toer vanuit het gebied Phoenix/Sedona. De toer is dagvullend (13 uur). U wordt in een comfortabele "minivan" (klein busje) vanuit Phoenix of Sedona door het noorden van Arizona via Route 66 naar de Grand Canyon gebracht, waarbij u onderweg uitleg krijgt over de omgeving. Eenmaal aangekomen bij de Grand Canyon vliegt u 25-30 minuten rond met de helikopter naar de North Rim. Eenmaal teruggekomen bij de South Rim kunt u uitgebreid rondkijken bij Desert View, Grandview Point en Yavapai Point en kunt u eten en shoppen als u dit wilt. Op de terugweg naar Phoenix en Sedona met de minivan kunt u genieten van de Navajo Nation en de Painted Desert. Klik hier voor meer informatie over deze toer.

Klik hier voor meer toers die vanaf Phoenix of Sedona vertrekken.

Over the Rainbow & Lake PowellDeze 30 tot 40 minuten durende toer vertrekt vanaf het vliegveld van Page en geeft u bijzondere uitzichten over Lake Powell en de Rainbow Bridge. Klik hier voor meer informatie over deze helikoptervlucht.

Klik hier voor meer helicoptervluchten die vanaf Lake Powell/Page vertrekken.

Goedkope vliegtickets naar Las Vegas nodig? Klik hier voor de vliegtarieven zoekmachine.

Meer ervaringen met helikoptervluchten van bezoekers van deze siteWeet u nog niet zeker of u een helicoptervlucht wilt doen over de Grand Canyon? Laat u overtuigen door nog een aantal ervaringen van AllesAmerika.com-fans:

 • "Ik zou bezoekers aan de Grand Canyon op het hart willen drukken niet te besparen op een helikoptervlucht. Het is natuurlijk een uitgave maar peanuts op het totale budget van een Amerika reis en het is een onvergetelijke ervaring die je nooit meer vergeet!"

 • "Als je aan komt vliegen en je zit ineens boven de canyon dat is zó adembenemend, dat zal ik van mijn leven niet meer vergeten."

 • "Het was echt magical hoe de grond precies van onder je verdwijnt boven de canyon, meer dan het geld waard en aanrader voor iedereen."

 • "Wij hebben uiteindelijk via Papillon geboekt, fantastische ervaring en het geld meer dan waard!! Alleen al het vliegen in een helikopter is een beleving en dan ook nog eens boven die prachtige canyon...wauw!"Deel hier uw eigen ervaringen met helikoptervluchten over de Grand Canyon!Heeft u zelf een helicoptervlucht gemaakt? Deel hier uw ervaringen en foto's!


Meer informatieMeer informatie over Las Vegas
Grand Canyon
Huur een auto in Las Vegas
Death Valley
Meer Amerikaanse staten

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?