Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen naar Amerika > Uw persoonlijke reisplanner

Reisplanner Amerika: Verkort de reisplanning, vergroot het reisplezierHeeft u de eerste pagina van de Amerika-reisplanner afgewerkt? Mooi! Dan is het nu tijd voor de volgende stap (geen zorgen, u bent er bijna)...

Weg in de woestijn van de VS

Stap 4: Wat gaat u doen tijdens het reizen in Amerika?Als u deze stap van de reisplanner volgt heeft u ervoor gekozen uw eigen vakantie samen te stellen.

Nu u de algemene bestemming van uw reis heeft bepaald, kunt u het van dichterbij gaan bekijken. U gaat als het ware een vergrootglas op een bepaald deel van Amerika leggen, en kijken welke attracties er daar voor u zijn.

Het is daarbij van groot belang dat u een duidelijk overzicht van de aanwezige attracties hebt, waaruit u vervolgens een keuze maakt. Bekijk hiervoor bijvoorbeeld de statenpagina, waar u onder meer links naar de verscheidene Amerikaanse staten, steden en Nationale Parken kunt vinden.

U zult hier al een groot aantal bekende attracties en andere interessante gebieden in de VS besproken vinden. Bedenk bij het kiezen uit attracties goed dat de afstanden in Amerika soms erg groot kunnen zijn, en zorg dat u alleen haalbare doelen uitkiest.

Breng daarna uw vergrootglas nog dichterbij het door u gekozen gebied, zodat u nog meer details ziet. Hiervoor zijn voor elk gebied een aantal zeer goede reisgidsen te krijgen, die onmisbaar zijn bij het voorbereiden van uw reis naar Amerika.

Tip: Veel bezoekers van AllesAmerika.com vullen de details van hun reisplanning in met behulp van de vele behulpzame Amerika-experts op het AllesAmerika.com forum. Een account aanmaken is geheel gratis en anoniem!

Stap 5: Het vervoer naar en door AmerikaUw vliegtickets: zoek de laagste tarievenOm de door u gekozen attracties en andere plaatsen te bezoeken, heeft u uiteraard vervoer nodig. Dit begint al dicht bij huis: u moet immers eerst naar de Verenigde Staten vliegen. (We gaan er maar even van uit dat u niet zes weken op een boot wilt doorbrengen.)

U kunt hiervoor bij uw reisbureau navraag doen naar de prijzen van vliegtickets, of u kunt op het Internet zoeken. Bekijk bijvoorbeeld ook eens de uitgebreide vliegtarieven zoekmachine op deze site, waar u prijzen van tientallen verschillende luchtvaartmaatschappijen naar duizenden bestemmingen in de VS kunt vergelijken.

Autohuur, campers, binnenlandse vluchten...Eenmaal in de Verenigde Staten, moet u ook daar van A naar B kunnen komen. Er staan u hier verschillende opties open, o.a. het vliegtuig (voor binnenlandse vluchten naar wat verderweg gelegen doelen), de huurauto, de taxi, de motor, en de camper.

De meeste Amerikagangers prefereren de huurauto of de camper. Een huurauto kunt u het beste direct via het Internet regelen, dit bespaart een hoop tijd en moeite.

Chevrolet op Amerikaanse weg

Vele AllesAmerika.com-leden raden u aan om vooral niet te besparen op uw huurauto of camper als u in de Verenigde Staten op reis bent. U brengt heel veel tijd door in uw vervoermiddel als u wekenlang door de VS reist en de afstanden tussen de verschillende steden en parken zijn erg groot, dus een comfortabele auto of camper is van groot belang. Bovendien is dit waarschijnlijk uw enige kans om in zo'n prachtige Amerikaanse auto te rijden!

Tip: Klik hier voor uitgebreide tips voor autohuur en om de prijzen van autohuur in de VS te vergelijken.

Na de huurauto is een camper erg populair bij Amerikareizigers, vooral bij diegenen die door het dunbevolkte zuidwesten van de VS reizen. Vooral het reisgemak wordt als voordeel aangeprezen, omdat u zelf kunt bepalen waar u wilt overnachten en altijd onderweg kunt stoppen voor bijvoorbeeld een dutje, een zelfgemaakte lunch of een toiletpauze.

Camper in Amerika

Tip: Klik hier voor uitgebreide informatie over het gemak van campers in de VS.

Als één of meer van de door u gekozen attracties alleen te bereiken is per binnenlandse lucht in de VS, kunt u deze attracties over het algemeen als beginnend reiziger beter voor een latere vakantie bewaren.

Stap 6: Overnachten in de Verenigde StatenEr zijn twee mogelijkheden om uw overnachtingen in de VS te regelen: u kunt in de VS zelf bepalen waar u wilt overnachten, of u kunt van tevoren uw verblijf regelen. Dit laatste kan wat lastig zijn als u met uw huurauto wilt rondtrekken, tenzij u een goed tijdschema heeft opgesteld. Als u echter op dezelfde plaats wil verblijven gedurende de vakantie, of als u slechts twee of drie plaatsen wilt bezoeken, is het makkelijk om dit van tevoren te regelen.

AllesAmerika.com-leden raden u aan om bij het plannen van uw Amerikareis op de mooiste locaties één of twee rustdagen in te lassen, zodat u niet elke dag vele uren in uw auto of camper doorbrengt. Vooral in of nabij Nationale Parken en grote steden kunt u gerust een nachtje extra doorbrengen - er is vaak meer te doen dan u denkt!

Daarnaast kunt u het beste vooraf ook al uw eerste en laatste overnachting in de Verenigde Staten boeken; waarschijnlijk zal u moe zijn van de reis en het is dan makkelijk om achterover te kunnen vallen in een comfortabel hotelbed.

Tip: U kunt op AllesAmerika.com beoordelingen vinden van honderden hotels en campings in de VS. Klik hier om deze hotelbeoordelingen te bekijken.

De meeste keuze uit overnachtingsplaatsen heeft u op het Internet. Er zijn enkele overkoepelende organisaties die letterlijk duizenden hotels, motels, en bed & breakfasts tot hun leden hebben, wat de planning en reservering tot kinderspel maakt. Let u hierbij echter wel goed op de kleine lettertjes, zowel van de overkoepelende organisatie als de hotels zelf.

Tip: Zoals eerder vermeld kunnen reisexperts als Tioga Tours en USTravel alle boekingen voor u regelen en u zelfs helpen om uw reis te plannen, als u dit wilt. Klik hier voor meer informatie over reishulp van USTravel en klik hier voor informatie over reishulp van Tioga Tours.

Stap 7: De puntjes op de 'i' van uw reisplanningAls u bij deze stap van de reisplanner bent, heeft u inmiddels uw vakantie geregeld. U heeft de vliegtickets, het vervoer, en de overnachtingen geregeld, en u weet precies welke attracties in Amerika u gaat bezoeken. Er blijft nu niet veel meer over behalve het regelen van de verzekering en het pakken van uw koffers.

Tip: Een reisverzekering is onmisbaar als u naar de VS reist! Klik hier voor meer informatie over reisverzekeringen voor Amerika.

Camper in Amerika

En natuurlijk het registreren bij ESTA. Weet u niet wat dit is of heeft u dit nog niet gedaan? Lees dan zeker deze pagina over ESTA door. Registratie bij de Amerikaanse regering via het ESTA-programma is verplicht.

Mocht u uw kennis van de Engelse taal nog willen bijschaven voor u vertrekt, kijk dan ook eens naar dit aanbod voor een cursus Engels.

Hoe nu verder? Voor nog meer uitgebreide tips over het reizen naar Amerika kunt u de reistips pagina bezoeken.

Veel reisplezier!

Andere interessante en unieke reistipsTerug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?