Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Treinreizen

Treinen door de Verenigde Staten van AmerikaNieuwsgierig naar de voordelen van het reizen per trein door Amerika? Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het hoe & wat van treinreizen door de Verenigde Staten, evenals nuttige hints en tips om het boeken van uw persoonlijke reis zo eenvoudig en plezierig mogelijk te maken.

Amtraktrein in de Verenigde Staten van Amerika


Wat is het verschil tussen treinen in de VS en in Nederland?Binnenkant van een Amerikaanse trein
Voorbeeld van een slaapcabine in een trein

Bij treinreizen denkt u misschien aan de volle Nederlandse treinen tijdens de spits, waar duizenden mensen opeengepakt zonder zitplaats naar huis of kantoor proberen te komen. Maar het kan ook anders: wat denkt u van uw eigen twee- of vierpersoonscabine met privédouche en -toilet in een ruime passagierstrein met (op sommige trajecten) panoramarijtuig en restaurant? Treinen in de VS is het tegenovergestelde van treinen in Nederland: rustig, comfortabel en ontspannend.

Traditioneel nemen de meeste vakantiegangers het vliegtuig of een huurauto om van A naar B te komen in Amerika. Dit biedt flexibiliteit, maar heeft als nadeel dat de bestuurder minder van het landschap ziet dan de passagiers. Als u treint, heeft u dit nadeel niet: iedereen kan van het landschap genieten terwijl de trein u naar uw volgende bestemming brengt.

Bovendien kunt u veel grotere afstanden overbruggen dan met de auto het geval zou zijn en ziet u veel meer van het landschap dan met het vliegtuig. Ook is de trein een uitstekend middel om andere mensen te leren kennen, niet alleen toeristen maar ook de Amerikanen zelf.

Wat kunt u met de Amerikaanse trein ondernemen?De treinen van de Amerikaanse spoorwegen Amtrak doorkruisen het hele land en bieden een unieke kijk op de VS. U kunt, als u dit wilt, van New York via Chicago en Denver in de Rocky Mountains naar Salt Lake City en door naar Los Angeles; maar u kunt ook meer lokale ritten maken - van noord naar zuid en oost naar west - en uitstappen bij de kleinere stations op de route. (Klik hier voor een overzicht van alle routes in PDF.)

Het is bij Amtrak mogelijk om onderweg uit te stappen, een dag of meerdere dagen op één plek te blijven, en vervolgens uw reis te vervolgen. U zou dus de tweedaagse treinreis van Chicago naar Seattle in een aantal grote (en zelfs kleine) steden en zelfs Glacier National Park kunnen onderbreken om die plek te verkennen, om vervolgens een dag of twee later weer verder te reizen.

Treinen langs de oceaan

Een leuke tip is om op de uitstappunten van uw keuze een auto te huren en daarmee een paar dagen rond te rijden en bijvoorbeeld nabijgelegen National Parks te bezoeken, waarna u weer met de trein verder reist.

Als u liever een reisarrangement boekt, kan dit ook: wat dacht u van een 12-daagse reis langs de Amerikaanse westkust, een 10-daagse reis langs de oostkust, of een 13-daagse reis waarbij u de complete Verenigde Staten doorkruist van oost naar west? Bij elk van deze arrangementen verblijft u minstens één nacht in de grotere steden die de routes aandoen, zodat u rustig de tijd kunt nemen om ze te bekijken.

Ook kunt u Amtrak benutten om een tussenuitstapje te maken: u pakt niet de auto of het vliegtuig van New York naar Washington DC maar de trein - er rijden tussen de grote steden in het oosten van de VS dagelijks ongeveer 30 treinen die u in enkele uren op uw plaats van bestemming krijgen. En omdat u direct van downtown naar downtown gebracht wordt, bespaart u ook nog op de reistijd die u normaal zou hebben van het vliegveld naar de binnenstad.

Uw stoelen zijn te vergelijken met de eersteklaszitplaatsen in een vliegtuig, maar u krijgt niet te maken met vroeg inchecken op het vliegveld of lange wachttijden bij het aan boord gaan. U vermijdt de files van het drukke wegennet van het land en u kunt besparen op de kosten van de autohuur.

Op bepaalde trajecten in het oosten rijdt zelfs een hogesnelheidstrein, de Acela Express, die vergelijkbaar is met de ICE in Europa, waardoor de duur van uw reis duidelijk ingekort wordt. U kunt bijvoorbeeld van New York naar Washington DC reizen in minder dan drie uur.

Acela-trein in de Verenigde Staten van Amerika

Welke reistypes kan Amtrak u bieden?U kunt bij Amtrak kaartjes kopen voor een specifieke treinreis (bijvoorbeeld van New York naar Boston), maar u kunt ook een Railpas kopen waarmee u 15 of 30 dagen onbeperkt kunt treinen in de VS. Deze passen zijn zowel per regio als voor de gehele VS verkrijgbaar. U kunt naar keuze alles boeken van een normale zitplaats tot uw eigen cabine met wc en douche.

Een aanbieder van treinreizen is USTravel, waar u verschillende complete treinreizen kunt boeken.

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?