Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Boston

Alles over Boston, MassachusettsDoor Martijn Buisman

Als u informatie zoekt over de stad Boston, is deze pagina voor u. Hier kunt u uitgebreide reistips vinden en informatie over bezienswaardigheden in de stad die een bezoek waard zijn.

IntroductieVraag iemand die nog nooit in Amerika is geweest wat zijn beeld is van een Amerikaanse stad en waarschijnlijk krijg je te horen over rechte wegen in een rastervorm en vele hoge gebouwen. Voor veel steden is dit ook het geval, maar Boston is een uitzondering. De stad doet vaak meer Europees dan Noord-Amerikaans aan. Hier geen lange rechte wegen maar korte kronkelende straten door zeer verscheidene wijken.

Boston ligt in de staat Massachussets in het Noord-Oosten van het land. Het is de meeste noordelijke grote stad aan de oostkust. Het werd al gesticht in 1630 toen een groep Puriteinen uit Engeland vertrok om in een nieuw land hun ‘city-upon-a-hill’, hun Jerusalem, te stichten als lichtend voorbeeld aan de rest van de wereld. Op een schiereiland vonden ze deze heuvel en hier ontstond langzaam de stad.

Boston

Bezienswaardigheden uit de geschiedenis van BostonEr ligt erg veel geschiedenis in deze stad en gelukkig is hier ook nog veel van te vinden. Het was in de buurt waar de eerste schoten vielen in de burgeroorlog. De dorpen Concord en Lexington waar een grote slag werd uitgevochten liggen op kleine afstand van de stad en zijn zeker het bezoeken waard. Nog dichterbij is Bunker Hill waar ook een treffen tussen Britten en Amerikanen plaatsvond. De kolonisten verloren, maar niet zonder de Britten eerst grote verliezen toe te brengen.

Veel van deze koloniale geschiedenis ligt aan het Freedom Trail, een wandeltocht door de stad die met een dikke rode lijn wordt aangegeven. Vanaf het startpunt in de Boston Common, het park in het centrum, kunt u zo alle belangrijke historische plekken van de stad bezoeken.

Het is makkelijk in een dag te doen en boekjes over de route zijn overal langs de route te vinden. Zo loopt u onder andere door de Boston Common, het park in het centrum, langs eeuwenoude begraafplaatsen maar ook door de North End: de Italiaanse wijk van Boston.

Lange tijd lag deze wijk achter een snelweg die recht door het centrum liep. Na jaren werk en miljarden dollars is het project wat de Big Dig heette eindelijk af. Met het voltooien van één van de grootste openbare werken in de Amerikaanse geschiedenis is de North End eindelijk weer deel van de stad geworden. De snelweg loopt nu onder de grond en boven de grond is een parksysteem tot stand gekomen.

Tip: Zoekt u vliegtickets naar Boston of hotels?

Wandelen in BostonBoston is ook een echte ‘walking city’, te voet kun je op de meeste plaatsen wel komen en anders is er altijd nog het goede metrosysteem wat niet modern is maar je wel op de meeste plekken in de stad brengt en voor weinig geld.

In Boston zelf wonen ca. 650.000 mensen, maar met de vele buursteden en dorpen erbij komt het toch al gauw tot enkele miljoenen. Er is hier nooit een grote vlucht naar de buitenwijken geweest en veel mensen wonen nog gewoon in het centrum.

Aan de overkant van de Charles rivier bevindt zich de zelfstandige stad Cambridge waar de grote universiteiten M.I.T. en Harvard gevestigd zijn. Het is makkelijk met de metro te bereiken maar een wandeltocht over één van de bruggen is een absolute aanrader omdat de skyline van de stad zo heel langzaam zichtbaar wordt. Van de heuvel waar het begon met daarachter de torens van het financiële district tot de als een grote glazen toren uit de grond opdoemende John Hancock toren, de grootste wolkenkrabber in Boston.

De John Hancock-toren

Het centrum van de stad is veilig en je kunt zonder problemen over straat lopen, de Bostonians doen dit zelf ook. De stad heeft relatief de meeste studenten van de V.S. en dat is te merken in de vele straten en winkels waar ze rondhangen. Het is een echt cultureel centrum.

Voor een eerste keer Amerika is Boston een perfecte plek om te beginnen.

Geldbesparende tip: Bent u van plan een hop on-hop off toer te doen, musea of andere attracties te bezoeken, of een cruise te doen in Boston? Overweeg dan een Go Boston Card te nemen! Met deze kaart kunt u gratis een hop on-hop off toer doen en u krijgt toegang tot vele verschillende attracties, waaronder Fenway Park, het New England Aquarium, het Old State House, de Franklin Park Zoo, het Paul Revere House, Sam Adams bierbrouwerij, de ferry naar Martha's Vineyard en zelfs gratis fietshuur en een gratis cruise.

Klik hier voor meer informatie over de Go Boston Card.

Volgende pagina: Meer attracties in Boston

Naar Boston vliegen? - Vind hier uw vliegtickets.

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?