Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Boston

Alles over Boston, MassachusettsDoor Martijn Buisman

Als u informatie zoekt over de stad Boston, is deze pagina voor u. Hier kunt u uitgebreide reistips vinden en informatie over bezienswaardigheden in de stad die een bezoek waard zijn.

Plekken buiten de Freedom Trail die absoluut bezocht moeten wordenBeacon HillDit is de plek waar de stad begonnen is. Het is moeilijk te missen want de grote gouden koepel van het State House blinkt boven de bomen uit. Ervoor kijkt een standbeeld van John F. Kennedy over de Boston Common, het park, uit.

De wijk zelf doet je in Engeland wanen. Kleine straatjes met mooie perkjes op een soms stijle heuvel. Hier ligt, zoals zo veel in de stad, eeuwen Amerikaanse geschiedenis.Newbury StreetDe P.C. Hoofdstraat van Boston. Van dure restaurants tot Gucci winkels tot leuke coffeeshops en prima tweedehands winkels.

AquariumHet New England aquarium is een bezoek waard vanwege de enorme tank waar het gebouw omheen gebouwd is. 30 meter hoog met haaien, schilpadden en nog veel meer.

Fenway ParkEen honkbalstadium dat al in 1912 werd gebouwd en het oudste is in de Verenigde Staten van Amerika. Het is het thuisstadion van de Boston Red Sox. Omdat dit team deze eeuw de titel al twee keer won is het niet makkelijk om aan kaartjes te komen voor een wedstrijd. Het is wel de moeite waard te proberen of in ieder geval een tour te volgen door het stadion.

JFK LibraryJohn F. Kennedy was behalve president ook afgevaardigde en senator van de staat. Ter ere van hem is er in South-Boston een museum gebouwd waarin ook veel van zijn papieren liggen. Het gebouw zelf is al prachtig maar binnenin krijg je een goed beeld van de persoon en wat hij heeft gedaan. Makkelijk te bereiken met de metro.

Eten en drinkenTypisch Boston/New England zijn visgerechten als clam-chowder, geserveerd in een hol brood, en kreeft. Het lokale bier is Sam Adams. Bent u bang een Budweiser-achtige concoctie te drinken, wees gerust, van alle grote lagers is dit de beste. De koffie- en donutketen Dunkin Donuts is niet slecht en moet ook een keer bezocht worden.

De Public Garden in Boston

In de omgevingIn de herfst verandert heel New England in een prachtig schouwspel als alle bladeren van kleur veranderen. Een tocht met de auto door dit deel van het land is de moeite waard. De staten Vermont en New Hampshire zijn binnen een paar uur bereikt en in het noorden van deze staten kun je heerlijk door de bergen wandelen. Ten zuiden van Boston liggen Cape Cod en Martha’s Vineyard. Toeristische trekpleisters maar met een rustiek imago. Iets dichter bij de stad ligt Plymouth Rock, een steen waar kolonisten aankwamen in 1620. Deze stad is grotendeels nagebouwd en kan worden bezocht zodat je een blik kan krijgen van hoe een dorp er in de 17e eeuw uitzag.

Naar Boston vliegen? - Vind hier uw vliegtickets.

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?