Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Alle 50 staten > Illinois > Chicago

Alles over ChicagoDit artikel is geschreven met behulp van AllesAmerika.com-leden; speciale dank aan Tosca Breeschoten voor haar uitgebreide hulp.

Dit artikel over de stad Chicago in Illinois beslaat maar liefst twee pagina's. Op de tweede pagina kunt u uitgebreide informatie vinden over de bereikbaarheid van Chicago, transportmogelijkheden als u eenmaal in de stad bent, typisch eten uit Chicago, en een korte geschiedenis van de stad nalezen.

Skyline van Chicago
Skyline van de stad

Op deze pagina kunt u meer lezen over de attracties van de stad, onder meer:

  • De Magnificent Mile
  • Grant Park en Millennium Park
  • Navy Pier
  • De Sears Tower en het John Hancock Center
  • Locaties voor sportfans, inclusief Wrigley Field
  • Bezoekerscentra
  • Gratis rondleidingen door Chicago
  • Hoe u korting kunt krijgen op vele attracties in Chicago


Wat moet u zien in Chicago?Hieronder kunt u een niet uitputtende lijst van de belangrijkste attracties van Chicago vinden. Hierin zijn tips opgenomen voor zowel de beginner als diegenen die al eens in Chicago zijn geweest. U kunt hieronder ook aanbevelingen van AllesAmerika.com-bezoekers vinden, een unieke aanbieding voor een bijzondere overnachting in de stad, en informatie over het doen van een rondleiding door de stad met een Nederlandstalige gids!

Magnificent MileHet meest beroemde deel van Chicago - en voor velen het startpunt van het bezoek aan de stad - zal waarschijnlijk de Magnificent Mile zijn. Dit zeer drukke stuk van Michigan Avenue heeft vele hotels, restaurants en winkels, evenals prachtige nabije uitzichten op een aantal belangrijke gebouwen in Chicago (onder meer het John Hancock Building, Wrigley Building en de Trump Tower). U kunt hier shoppen tot u erbij neervalt; denk bijvoorbeeld aan grote winkels als Bloomingdale's, Macy's, Saks Fifth Avenue en Nordstrom; maar vergeet ook de kleinere boetiekjes en andere winkels niet.

(Een aanrader voor een lekkere snack is Garrett Popcorn; er zijn meerdere winkels in Chicago, waarvan eentje in een zijstraat van N Michigan Ave (de Magnificent Mile). De moeite waard!)

Deel van de Magnificent Mile
Deel van de Magnificent Mile

Aan het zuidelijk eind van de Magnificent Mile kunt u bovendien uitkijken op de Chicago River en eventueel een boottochtje doen met Wendella. Een boottochtje is zeer de moeite waard, omdat u vanaf de rivier een uniek uitzicht hebt op vele mooie gebouwen en vanaf het Michiganmeer een prachtige blik op de skyline van Chicago.

De Chicago River
Zicht op de gebouwen rondom de Chicago River

Vanuit dat zuidelijke punt kunt u ook de Chicago River oversteken en genieten van een blik op Wacker Drive, de straat die twee (soms drie) verdiepingen heeft en onder meer in de film "The Blues Brothers" uit 1980 prominent getoond werd.

Millennium ParkU kunt daarna doorlopen naar Millennium Park, een mooi en zeer druk park midden in de stad vanwaar u vele prachtige uitzichten op de omringende gebouwen heeft terwijl u (hopelijk) van het zonnetje geniet. Daarnaast kunt u tijdens uw wandeling door het park een aantal interessante locaties bezoeken.

Allereerst is er Cloud Gate, het iconische reflecterende kunstwerk dat lokaal ook wel "The Bean" genoemd wordt. Vele toeristen nemen hier foto's van zichzelf of het kunstwerk met de skyline van Chicago op de achtergrond.

Daarnaast is er het grote Jay Pritzker Pavilion, waar onder meer klassieke concerten worden gegeven. Vanaf de "Great Lawn", de grasvlakte bij het paviljoen, heeft u mooie uitzichten op de gebouwen rondom het park.

Crown Fountain is een grote fontein bestaande uit twee torens met een granieten reflecterende pool er tussenin. Op de torens worden door middel van LED-lichten de gezichten geprojecteerd van inwoners van Chicago en op bepaalde momenten komt er een straal water uit hun mond, iets dat bij kinderen altijd weer voor hilariteit zorgt, zeker omdat ze op warme dagen in het water kunnen spelen. Overigens is deze unieke fontein ook toegankelijk voor mensen in rolstoel.

Crown Fountain in Millennium Park
Crown Fountain in Millennium Park

De Crown Fountain is normaal gesproken operationeel tussen mei en oktober.

McCormick Tribune Plaza & Ice Rink is een open vlakte in het park die, afhankelijk van de tijd van het jaar, twee doelen kan dienen. 's Zomers wordt de vlakte een extensie van het Park Grill Restaurant, waar u buiten kunt zitten, eten en genieten van uitzichten op het park.


's Winters (midden november tot midden maart) wordt de vlakte omgetoverd tot een ijsbaan waar u kunt schaatsen, iets dat ongeveer 100.000 mensen per jaar ook daadwerkelijk doen. De ijsbaan staat bekend als één van de beste plekken in Chicago waar u kunt "peoplewatchen".

Tip: Zoekt u vliegtickets naar Chicago?

Grant ParkHoewel Millennium Park hierboven al apart behandeld is, is het eigenlijk onderdeel van een veel groter park genaamd Grant Park. Grant Park, dat in zijn geheel tussen Randolph Street in het noorden en Roosevelt Road in het zuiden ligt, is vernoemd naar Ulysses S. Grant, de beroemde generaal uit de Amerikaanse Burgeroorlog en latere president.

Naast Millennium Park, dat een attractie op zich is, zijn er meer locaties in Grant Park die de moeite van het bezoeken waard zijn. Aan de westkant van het park kunt u bijvoorbeeld het Art Institute of Chicago vinden, een kunstmuseum met een grote collectie Impressionistische en Amerikaanse kunst.

In het zuidoosten vindt u Museum Campus, waar u drie op de natuur gerichte musea kunt vinden: het Adler Planetarium, het Shedd Aquarium en het Field Museum of Natural History. Het Adler Planetarium wordt door AllesAmerika.com-bezoekers aangeraden als u interesse hebt in de planeten en sterren, maar de beide andere musea zijn interessant voor een breder publiek.

Het uit 1930 stammende Shedd Aquarium huisvest meer dan 25.000 vissen, inclusief een aantal grote Belugawalvissen. Daarnaast kunt u er zeeotters, zeeleeuwen, dolfijnen en iguana's aanschouwen. Een deel van het aquarium is slechts door grote ramen van het Michiganmeer gescheiden, zodat u direct in het meer kunt kijken.

Het Shedd Aquarium is de meest drukbezochte attractie van Chicago, maar het Field Museum of Natural History doet er maar nauwelijks voor onder. In dit grote museum kunt u allerlei natuurhistorische exposities vinden, waaronder exposities over diamanten en andere edelstenen, insekten, het oude Egypte, de geschiedenis van de aarde en de geschiedenis van Noord- en Zuid-Amerikaanse volkeren.

Daarnaast zijn er diorama's van dieren te vinden en kunt u in het Field Museum Sue aanschouwen, het meest complete skelet van een Tyrannosaurus Rex dat ooit is gevonden. Bovendien kunt u direct bij binnenkomst al grote olifanten en walvissen bewonderen. U kunt in het Field Museum vele uren doorbrengen; aldus een AllesAmerika.com-lid: "Wij hebben ruim 3 uur in het museum doorgebracht en nog lang niet alles gezien."

Tyrannosaurs Rex Sue in het Field Museum in Chicago
Tyrannosaurs Rex Sue in het Field Museum in Chicago

TIP: doe een rondleiding door Chicago met een Nederlandstalige gids die zelf in de stad woont! Klik hier voor meer informatie.

Het Field Museum in Chicago wordt door AllesAmerika.com-leden ook aangeraden voor (jonge) kinderen.

U kunt in Grant Park daarnaast een groot aantal kunstwerken, tuinen en monumenten bewonderen, waaronder het Abraham Lincoln Monument, het Columbus Monument, Agora en Lurie Garden (dat deels ontworpen is door Nederlander Piet Oudolf uit Hummelo). Ook kunt u er Buckingham Fountain vinden, bekend uit de comedyserie "Married with Children".

Het Chicago Lakefront Trail, een geliefd 29 kilometer lang wandel-, jog- en fietspad langs het Michiganmeer, loopt ook door Grant Park.

Navy PierAls u wilt kunt u vanaf Grant Park via het Chicago Lakefront Trail naar Navy Pier wandelen, een 1 kilometer lange pier in het Michiganmeer vol met toeristische attracties. Navy Pier opende in 1916 en was toen de grootste pier ter wereld, bedoeld zowel voor goederenomslag als entertainment. De pier kreeg zijn huidige naam echter pas in 1927 en werd vernoemd naar het militaire personeel dat er gedurende de Eerste Wereldoorlog gehuisvest was.

Navy Pier is een zeer toeristische attractie in Chicago; u kunt er restaurants en fast food vinden, een 46 meter hoog reuzenrad, een IMAX-bioscoop, een doolhof (Amazing Chicago's Funhouse Maze), een beergarden, en een groot aantal andere luidruchtige geldtrekkers.

Daarnaast kunt u er het Chicago Children's Museum vinden, waar kinderen zich op een creatieve manier kunnen uitleven. Het Children's Museum is van plan te verhuizen, maar daar zijn op dit moment nog geen definitieve plannen voor. Vanuit Navy Pier kunt u ook verschillende boottochten doen met verschillende maatschappijen (waaronder ook een zogenaamde "dinner cruise", tijdens het avondeten).

Tijdens de zomer en herfst worden er geregeld vuurwerkshows gehouden op Navy Pier en er zijn ook vele jaarlijkse shows en festivals die plaatsvinden op de pier, waaronder een bloemenshow, een zeilbootshow en Oktoberfest. AllesAmerika.com-leden zijn verdeeld over de mate waarin Navy Pier echt interessant is; voor sommigen is het eerder een toeristengeldtrekker dan wat anders.

Uitzichten bewonderen: Hancock Center en Sears TowerAls u van bovenaf wilt genieten van mooie uitzichten op Chicago, overweeg dan een bezoekje aan de John Hancock Center en/of de Sears Tower (die tegenwoordig officieel de Willis Tower heet). De John Hancock Center vindt u aan de Magnificent Mile en geeft u op meer dan 300 meter hoogte uitzichten over onder meer Navy Pier, Lake Michigan, de agglomeratie rondom Chicago en (op mooie dagen) zelfs vier verschillende staten.

Het John Hancock Center
Het John Hancock Center

De Sears Tower, die sinds 2009 officieel de Willis Tower heet, staat verder af van het water maar is wel 100 meter hoger en daarmee het hoogste gebouw in de Verenigde Staten. Het is één van de belangrijkste toeristenattracties van Chicago, met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar. In 2009 werden een aantal glazen "skyboxes" toegevoegd aan het Skydeck, waardoor het nu mogelijk is om een meter buiten het gebouw te staan en recht naar beneden te kijken.

Voor sportfans: Wrigley Field, Soldier Field, U.S. Cellular Field, United CenterAls u van Amerikaanse sporten houdt, is een bezoekje aan een echt stadion natuurlijk onontbeerlijk. Soldier Field is het stadion van de Chicago Bears, het American Football-team van de stad. U kunt dit stadion zuidelijk van Grant Park vinden, nabij Museum Campus.

Het beroemde Wrigley Field, waar de Cubs baseball spelen, ligt een stuk noordelijker aan West Addison Street. Dit stadion ligt in een woonwijk en op de daken van sommige gebouwen zijn tribunes gebouwd, zodat u de wedstrijden ook van buiten het stadion kunt volgen. De Chicago White Sox spelen baseball in U.S. Cellular Field, zuidwestelijker gelegen aan West 35th Street; u heeft vanuit deze locatie een mooi uitzicht op de skyline van de stad.

Het United Center is het thuisstadion van de basketballers van de Chicago Bulls, het team waarmee Michael Jordan beroemd werd. (Bij het stadion kunt u daarom een standbeeld van deze beroemde basketballer vinden.) In het winterseizoen wordt dit stadion gebruikt door de Blackhawks, het ijshockeyteam van de stad.

Toers van belangrijke buurten in ChicagoU kunt Chicago ook bekijken vanuit een uniek perspectief: dat van een inwoner van de stad. Via de Chicago Greeter website kunt u een gratis rondleiding boeken door allerlei buurten van de stad (maximaal 6 personen). Als u bijvoorbeeld altijd eens meer hebt willen weten over Chinatown, Hyde Park, Lincoln Park, The Loop of Oldtown, dan kunt u via zo'n rondleiding meer te weten komen over deze buurten. Ook kunt u rondleidingen boeken op basis van interesses, bijvoorbeeld kunst en architectuur, eten, geschiedenis en meer.

Old Town Chicago
Old Town Chicago

De rondleidingen zijn zoals gezegd geheel gratis, maar uiteraard geeft u na afloop van uw rondleiding wel een ruime fooi aan uw gastheer of gastvrouw!

Als u liever een rondleiding met een Nederlandstalige gastvrouw wilt doen, klik dan hier voor meer informatie.

Andere attracties in en rondom Chicago; bezoekerscentraBovenstaande attracties lichten slechts het tipje van de sluier op. Er zijn nog vele andere attracties in de stad, die echter voor de meeste nieuwe bezoekers niet direct haalbaar zullen zijn in de korte tijd die ze er zijn.

Zo kunt u bijvoorbeeld genieten van theater in onder meer het Chicago Theater of het Apollo Theater, kunt u gratis de dierentuin Lincoln Park Zoo bezoeken, met uw kinderen naar het Museum of Science & Industry gaan, de Historic Water Tower bezichtigen (één van de weinige gebouwen die de grote brand van 1871 overleefden), op een mooie dag naar het strand gaan (midden in de stad), enzovoorts.

Voor uitgebreide informatie kunt u één van de twee bezoekerscentra in downtown Chicago bezoeken: het Chicago Cultural Center aan 78 East Washington Street of het Chicago Water Works Visitor Center aan de Magnificent Mile (163 E. Pearson Street).

Korting op vele attracties in ChicagoEen bezoek naar Chicago is niet goedkoop, zeker als u van plan bent om meerdere attracties te bezoeken in de stad. Als u dit gaat doen, is onze aanrader om één van de volgende kortingspassen aan te schaffen.

  • Met een Chicago Explorer Pass kunt u ter plekke beslissen welke 3 of 5 attracties u wilt bezoeken - u hoeft niet vooraf te reserveren of vast te leggen waar u heen wilt gaan. Heel handig als u flexibiliteit in uw Chicagoreis wilt inbouwen en van plan bent om 3 of 5 attracties te bezoeken.

  • Met een Go Chicago Card kunt u gedurende een periode die u vastlegt (van 1 tot 5 dagen) onbeperkt attracties bezoeken in Chicago zonder entree te betalen. Met uw vooraf bestelde Go Chicago Card hoeft u zich dus geen zorgen te maken over attracties die minder interessant zijn dan u dacht, want u hebt geen dure entree betaald!U kunt voor deze kaarten betalen per PayPal of credit card en de verzending per e-mail gebeurt direct en is gratis.

Nog meer informatie nodig over Chicago?
Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?