Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Alle 50 staten > Illinois > Chicago > Stedentrip Chicago

Onze stedentrip naar Chicago: een unieke ervaringHerfst 2013 verliep mijn paspoort en moest ik een nieuwe aanvragen. Ik woon echter niet in Nederland, maar in de Verenigde Staten, dus even naar het gemeentehuis gaan is er niet bij. Wij wonen in Louisville in de Amerikaanse staat Kentucky en dan is de dichtstbijzijnde locatie om je paspoort te vernieuwen het Nederlandse Consulaat in Chicago.

We besloten er dan maar een stedentrip van te maken, want Chicago is sowieso één van onze favoriete steden in de VS. Deze keer zou ons bezoek echter nòg wat specialer worden dan normaal...

Het uitzicht vanaf Cloud Gate in Chicago
Zicht vanaf Cloud Gate (The Bean) in Chicago

Normaal gesproken verblijven wij in hotels en motels als we door Amerika reizen, maar in dit geval wilden we eens wat nieuws proberen. Via een bepaalde site boekte ik daarom als test - voor het allereerst - bij een inwoner van Chicago zelf. Dat heeft wat extra risico's, want je weet niet precies wat je te verwachten staat en wie de eigenaar van de woning is, dus we waren best een beetje nerveus toen we op weg gingen.

Wij besloten om met de auto te gaan aangezien de rijduur "slechts" een uur of 6 is, maar als je vanuit Nederland wilt gaan, moet je natuurlijk vliegtickets boeken. Chicago is daarbij een bestemming die via een directe vlucht bereikbaar is en daarom vaak goedkoper dan vele andere locaties in de Verenigde Staten.

Na een uur of zes rijden kwamen we dan eindelijk aan in Chicago. Onmiddellijk herinnerde ik me we weer waarom ik hier zo graag kom: het is echt een ontzettend mooie en levendige stad, met een compleet andere uitstraling dan andere grote steden. Mooie, moderne, glinsterende gebouwen torenen hoog uit boven de vlak ernaast staande klassieke kerkjes en andere historische locaties.

Historisch en nieuw naast elkaar in Chicago
Historisch en nieuw naast elkaar in Chicago

Chicago heeft een bewogen (en deels tragische) historie van vernietiging en heropbouw en dat kun je goed zien. Tot de jaren '80 van de vorige eeuw was het er onveilig en vies, maar dankzij een zeer goede burgemeester is de stad sindsdien schoon gemaakt, opgeknapt, veiliger en karakteristieker gemaakt.

De buitenwijken rondom downtown Chicago zijn vaak mooie, rustige woonwijken met veel groen en hoge bomen; eenmaal aangekomen in downtown Chicago viel ons meteen de gezellige drukte op en de mooie bloemenperken en bomen die overal geplant waren.

We vonden "ons" appartement vrij snel, net ten zuiden van downtown en op makkelijke loopafstand van heel veel beroemde attracties. Onze gastvrouw, Donna, verwelkomde ons met een stralende lach en liet ons onze privéslaapkamer en aparte badkamer zien, evenals de rest van haar stijlvol ingerichte woning.

Ze vertelde ons dat we gerust gebruik mochten maken van haar woonkamer en keuken en dat we ons niet hoefden op te sluiten in onze slaapkamer als we thuis waren. Wat een verschil met een saaie, kleine hotelkamer! Bovendien konden we vanaf het dak zo uitkijken over niet alleen het Michiganmeer, maar ook het naast de deur liggende Field Museum, Shedd Aquarium en Soldier Field.

Het uitzicht vanaf het dak van het gebouw waarin we logeerden
Het uitzicht vanaf het dak van het gebouw waarin we logeerden

Vlak in de buurt waren een aantal leuke restaurants, waar we die avond Zapatista (Mexicaans) uitkozen en een heerlijke maaltijd hadden. We hadden het zo goed met onze gastvrouw kunnen vinden, dat we de volgende ochtend - na heerlijk geslapen te hebben - samen naar een nabijgelegen cafeetje genaamd Little Branch Cafe liepen, waar we de lekkerste (en versgemaakte) Breakfast Burrito aten die we ooit hebben gehad. Wij zijn niet zo van het ontbijt, maar dit was absoluut de moeite waard! Zozeer zelfs, dat we de andere twee ochtenden van ons verblijf ook hier ons ontbijt nuttigden.

Daarna wandelden we downtown Chicago in via het nabijgelegen Michigan Avenue. We moesten bij een specifieke fotozaak mijn paspoortfoto's laten maken omdat de Nederlandse overheid hier zo pietluttig over is, maar dat nam gelukkig niet al teveel tijd in beslag. De rest van de dag brachten we door met heerlijk shoppen, attracties bezoeken en mensen kijken vanuit één van de vele café's die je er kunt vinden.

Na een vermoeiende dag was het heerlijk om op een comfortabele bank te kunnen liggen en genieten van het uitzicht. Het was helaas wat regenachtig, dus op het balkon zitten was er niet bij, maar op een mooie zonnige dag hadden we dat zeker ook nog gedaan. Het beviel ons opperbest bij Donna thuis!

Donna's prachtig mooie woonkamer
Donna's prachtig mooie woonkamer

De volgende ochtend had ik mijn afspraak bij het Nederlandse Consulaat, dus namen we de bus op Michigan Avenue en reden in 10 minuten naar de juiste locatie aan de Chicagorivier, vlakbij de Magnificent Mile.

Eenmaal daar ontmoetten we een aantal zeer aardige Consulaatmedewerkers die het ontzettend interessant vonden dat ik de eigenaar was van AllesAmerika.com en met wie ik, na het afhandelen van de formaliteiten, zelfs nog apart een gesprekje kon voeren. Ik ben nu in ieder geval erg blij dat de Nederlandse regering heeft besloten om dit Consulaat open te houden!

Yep, ik heb het naar mijn zin in Chicago
Yep, ik heb het naar mijn zin in Chicago

Het was intussen al wel het eind van de lunchperiode, dus besloten we op zoek te gaan naar een leuk restaurannetje om onze lunch te eten. Onze gastvrouw had ons Wildberry Pancakes & Cafe aangeraden en dat was een ontzetten goede tip, want het eten was overheerlijk.

Dankzij de zeer centrale ligging was het bovendien gemakkelijk om naar Millennium Park te gaan en - zoals alle toeristen - een aantal foto's te nemen bij de Bean (Cloud Gate) en daarna te genieten van het uitzicht. Heel ontspannen.

Na weer een leuke dag in deze prachtige stad (inclusief een heerlijk etentje bij Grand Lux Cafe op de Magnificent Mile) gingen we met de "L" ("eLevated" ofwel "verhoogd"), de bovengrondse metro, snel en makkelijk weer terug richting ons appartement.

Als je meer wilt weten over leuke attracties in Chicago en de "L", kun je overigens hier kijken. De stad heeft erg veel te bieden en je kunt er makkelijk drie of meer volle dagen doorbrengen!

De volgende dag was het jammer genoeg alweer tijd om naar huis te gaan. De terugrit duurde wat langer dankzij een verkeerd geparkeerde vrachtwagen (zie afbeelding hieronder) waardoor we een uur in de file stonden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Ongeluk met vrachtwagen op een Amerikaanse highway
Oeps. Ongeluk met een vrachtwagen op een Amerikaanse highway

Eén ding is zeker: we komen absoluut terug! Dit was zonder twijfel ons leukste en meest memorabele verblijf ooit in Chicago en het is direct voor herhaling vatbaar. We zitten nu al te plannen wanneer we weer een keertje een leuke stedentrip naar Chicago kunnen doen.

Als je ook op een andere manier in de VS wilt overnachten, kun je proberen ook bij een inwoner zelf een kamer (of meer) te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij AirBNB.

Meer informatie over ChicagoMeer informatie over Chicago
Meer informatie over Illinois
Meer Amerikaanse staten


Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?