Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen naar Amerika > Rondleiding door Chicago

Ontdek de bezienswaardigheden van ChicagoWilt u de attracties van de Amerikaanse stad Chicago zien? De derde grootste stad van de Verenigde Staten wordt ook wel de stad van de architectuur genoemd, en van de jazz-muziek, van de 77 buurten met elk hun eigen karakter, van Al Capone, van 600 parken en van 11 stranden en 29 kilometer fietspad langs Lake Michigan. Op deze pagina krijgt u een korte beschrijving van een aantal bezienswaardigheden en omgeving en de mogelijkheid om uw eigen gepersonaliseerde toer met een Nederlandstalige gids te plannen.

Chicago rivier

Een kort overzicht van de attractiesChicago’s hoofdattracties zijn de Chicago Architecture Foundation River Cruise, het Art Institute en Navy Pier. Daarnaast vormen Millenium Park, de vele musea en shoppen op Magnificant Mile belangrijke attracties. Maar ga ook eens verder weg uit het centrum en u ontdekt charmante wijken die recht uit een Amerikaanse film kunnen komen. U kunt alles lezen over Chicago op de speciale Chicagopagina.

Op stap in Chicago met een Nederlandstalige localIne van der Stock is blogger, schrijver en nu ook gids in Chicago. Ze verhuisde in de zomer van 2014 van Leuven naar Chicago samen met haar vriend. Verslaafd aan reizen en altijd klaar voor een nieuw avontuur is ze verwonderd om op "slechts" 500 kilometer te wonen van Saint Louis, Missouri, waar ze haar eerste levensjaar doorbracht. Hoewel ze haar hart aan Nieuw-Zeeland verloor geniet ze ten volle van de ge-wel-di-ge stad Chicago! Ze toont jou graag haar appelblauwzeegroene happINEss-momenten.

In samenwerking met AllesAmerika.com stelt deze Chicago-expert nu haar kennis ter beschikking aan u als bezoeker van de stad. De kans is groot dat u niet vaak naar Chicago reist, dus pak deze unieke kans om met haar de stad en/of omgeving te verkennen. U krijgt van Ine gratis advies voor uw volledige programma. Zo ziet u de belangrijkste attracties en bezienswaardigheden en kunt u met haar op stap gaan buiten de gebaande paden. Op deze manier krijgt u een unieke kijk op deze prachtige stad vanuit een gecombineerd Belgisch-Amerikaans perspectief.

U kunt een vrijblijvende aanvraag doen voor een rondleiding via het formulier onderaan deze pagina. U kunt Ine ook contacteren voor gratis advies omtrent de samenstelling van uw programma. Ine schrijft ook een Nederlandstalige reisgids over Chicago en stelt gratis proefhoofdstukken van deze reisgids ter beschikking.

Maak een keuze uit het aanbod aan toersHieronder een aantal samengestelde rondleidingen en excursies; deze rondleidingen kunnen aangepast worden aan de smaak van de deelnemers. U kunt de rondleiding van uw keuze aanvragen via het formulier onderaan deze pagina en ook aanvragen doen voor toers die hier niet genoemd zijn. Wat wilt u zien?

De hoogtepunten van Chicago - We wandelen door hartje Chicago met enerzijds het mooiste park van de stad met een paar kunstwerken waar je de zotste foto's van kan maken en anderzijds het zakelijke district met historische hoogbouw, grote winkels, legendarische bars en de verhoogde trein. Duur is 4 uur, wandelafstand ca. 6 km. Prijs: $250 voor maximaal 8 personen (de eerste boekers krijgen 50% korting als try-out toer).
Millennium Park
Obamatown en de bollebozen - In deze wandeling neemt Ine je mee naar een veilige haven in het verder wat brute zuid-Chicago. We herbeleven Obama's tijd in Chicago en bezoeken de bollebozen op de Nobelprijs-winnaars afleverende University of Chicago. Duur is 4 uur, wandelafstand ca. 6 km. Prijs: $250 voor maximaal 8 personen (de eerste boekers krijgen 50% korting als try-out toer).
Hyde Park in Chicago
Een blik op de muurschilderingen in Pilsen, het Mexico van Chicago - Ine neemt je mee langs een tiental giga-muurschilderingen die deze iets ruigere Latino-buurt opvrolijken. Neem je camera mee want leuke foto's verzekerd. Er is ook tijd om wat taco's of burrito's binnen te smikkelen en een gratis blik te werpen in het Mexicaans museum. Duur is 4 uur, wandelafstand ca. 6 km. Prijs: $250 voor maximaal 8 personen (de eerste boekers krijgen 50% korting als try-out toer).
Muurschildering
Een appelblauwzeegroene fietstocht langs Lake Michigan - We fietsen langs Lake Michigan tussen Navy Pier en Montrose Beach. Ine toont je alle kleine ommetjes met panoramische vergezichten op de stad aan de ene kant en strandvakantieplaatjes aan de andere kant. We pauzeren aan de gratis zoo met prairie garden. Vertrek: op aanvraag van april tot oktober, en als het weer het toelaat. Duur: 4 uur met begeleiding. Te fietsen: 17 km met begeleiding. Prijs: $250 voor max 8 personen (de eerste boekers krijgen 50% korting als try-out tour). Niet inbegrepen: fietshuur volledige dag (ca. $11 per fiets).
Chicago per fiets
In het spoor van Charlie Chaplin en Al Capone - Bij jullie aankomst in Noord-Chicago neemt Ine je mee door de gezellige buurt Andersonville. Ooit een Zweedse kolonie, nu een concentratie aan leuke winkeltjes en restaurants. We vervolgen onze stappen in het spoor van Charlie Chaplin en de Vietnamese inwoners van Chicago. Eindigen doen we met een pint in de boot van Al Capone in de legendarische jazzbar Green Mill. Duur is 4 uur, wandelafstand ca. 6 km. Prijs: $250 voor maximaal 8 personen (de eerste boekers krijgen 50% korting als try-out toer).
Green Mill

Reserveer nu een rondleiding door Chicago! (Vrijblijvende aanvraag)

Alle velden met een * zijn verplicht.


Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?