Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Amerikaanse staten > Florida > Vakantiewoningen in Florida

Een vakantiewoning in FloridaWeleens een vakantiewoning in Florida overwogen? Duizenden Nederlanders trekken elk jaar naar Florida voor een zonvakantie en de meesten boeken hiervoor een hotelkamer. Dit kost - afhankelijk van het hotel - al gauw tussen de $80 en $200 per nacht per kamer, en daarbij komen dan vaak nog kosten voor maaltijden.

Vakantiewoning in Florida


Een alternatief dat niet vaak wordt overwogen is een vakantiewoning of vakantiehuisje in Florida. U hebt dan vaak de beschikking over veel meer dan slechts één kamer zoals in een hotel: u krijgt een complete woning, volledig ingericht en vaak inclusief keuken en tuin.

Uit welke types vakantiewoningen kan ik kiezen?De drie meestvoorkomende opties zijn de flat ("condominium"), het huis, of de villa. Elke optie heeft zijn eigen voor- en nadelen en welk type vakantiewoning u het beste kunt nemen, hangt van uw eigen voorkeur en budget af. In elk geval dienen alle typen vakantiewoning in Florida netjes onderhouden en compleet ingericht te zijn.

Is een vakantiewoning in Florida duurder dan een hotel?Ondanks dat een vakantiewoning duurder kan (maar niet hoeft te) zijn dan een hotelkamer, kunt u in totaal tóch goedkoper uitkomen dan bij een hotelverblijf in Florida.

Zo'n vakantiewoning is in Florida dan wel soms duurder dan een hotelkamer, maar een groot voordeel is dat u kunt besparen op eten buiten de deur door gebruik te maken van uw eigen keuken. Als u kinderen heeft die een eigen hotelkamer nodig zouden hebben, kunt u nog meer besparen - immers, u hoeft geen aparte kamer te betalen. In een vakantiewoning kunt u vaak makkelijk met 4 tot 6 personen terecht.

Zijn er nog meer voordelen van een vakantiewoning?Jazeker. Een vakantiewoning in Florida geeft u de mogelijkheid om als een echte Amerikaan te leven en een klein stukje van de Amerikaanse Droom te beleven. Niet langer bent u slechts een toerist die niet verder komt dan 500 meter van de hotelkamer of de auto.

Als u in een vakantiewoning zit, leeft u tijdelijk in een echte Amerikaanse woonwijk en kunt u de lokale winkels bezoeken om inkopen te doen, bijvoorbeeld voor het eten. U krijgt de mogelijkheid om u voor een korte tijd als echte Amerikaan in te leven in "everyday life" in de Verenigde Staten. U bent méér dan een simpele toerist! Door een vakantiehuis te huren, kunt u voor korte tijd genieten van een echt Amerikaanse levensstijl.

Bovendien hebt u een complete woning ter beschikking en niet slechts één kamer zoals in een hotel. Vaak zijn de kamers luxueus ingericht, met grote fauteuils, een tv in bijna elke kamer, een grote koelkast met ijsblokjesmachine, een DVD-speler, en in sommige gevallen zelfs een two-car garage en een tuin met een privézwembad. Pure luxe.

Ervaringen van AmerikagangersNavraag bij Nederlanders en Belgen die in het verleden al een vakantiewoning in Florida hebben gehuurd, leverde onder andere het volgende commentaar op...

(Wilt u ook uw ervaringen op deze pagina zien? Stuur dan een bericht via het contactformulier met uw verhaal.)

De ervaring van D. van Brabant"Dit is helemaal iets anders dan een hotelkamertje, of zelf in niets te vergelijken met de bungalows van Center Parcs. Dit was een Amerikaans huis met alles er op en er aan. Twee volledige badkamers (dat hebben we thuis zelfs niet), een grandioze garage, en een privé-zwembad. Van de tuin zelf moet je je niet te veel voorstellen: die wordt helemaal ingenomen door het zwembad en het terras.

Dit was voor ons echt deelnemen aan “the American way of life”. Een huis met alles er op en er aan. Tv in elke kamer en uiteraard een keuken met zo’n oversized koelkast. En dan lekker boodschappen gaan doen in de Publix of de Wallmart, en we voelden ons even alsof we Amerikanen waren.

Deze formule is ons zo goed meegevallen dat we het jaar nadien nogmaals geboekt hebben. Ditmaal was het huis nog mooier dan de eerste keer. Lederen zetels, DVD-speler, en er kon geen auto in de garage, want die stond vol met spelletjes voor de kinderen. En als je alles bij elkaar je rekening maakt ben je zelfs goedkoper dan in een hotel."

Vakantiehuis in Florida

De ervaring van een anonieme bezoeker"De voordelen van het huren van een woning t.o.v. een hotelkamer... dat zijn er haast teveel om op te noemen, in ieder geval schieten mij er wel wat te binnen:

  • Je hebt veel meer ruimte ter beschikking dan in wat voor hotel dan ook
  • Je bent niet gebonden aan vaste tijden voor het eten e.d.
  • Je krijgt al gauw een beetje het gevoel, dat het je eigen huis is, m.a.w. je voelt je helemaal thuis
  • Ook het doen van de dagelijkse boodschappen is gewoon een genot. Want zelfs de grootste supermarkt in Nederland kan niet tippen aan de keuze die je hebt in een Amerikaanse supermarkt.
  • Je leeft in zo'n vakantiehuis ook echt tussen de Amerikanen, dus je leert kennen hoe ze echt leven.

De nadelen:

  • Het enige, dat ik zou kunnen zeggen is, dat je dus alles zelf moet doen. Er zijn geen serveersters, geen mensen die je bed opmaken of je eten koken.
  • Mijn vrouw voegt daar nog aan toe voor mensen die maar een paar weken gaan: Je blijft dan op 1 plek en trekt niet rond, dus leert maar een beperkt gebied kennen."

De ervaring van H. Oosterveen"Wij vinden het grootste voordeel dat als je in een vakantiehuis, zit de vakantie veel relaxter is. In een hotel blijf je bijv. niet de hele dag op de kamer zitten, maar in een vakantiehuis kun je de hele dag aan het zwembad liggen terwijl iemand anders van het gezin bv binnen of op het terras een boek zitten te lezen. Niets moet als je dan op vakantie bent.

[...]Wij hebben ook het gevoel als we in ons huis komen dat we weer "thuis"komen. Ik kan natuurlijk alleen vanuit mijn eigen ervaring spreken maar ik vind de meeste hotelkamers tegenvallen in Florida. Als je een duurdere kamer hebt zijn ze natuurlijk wel goed maar dan zit je op hetzelfde prijsniveau van een nacht villahuur."

De ervaring van G. ter Schuur"De eerste keer dateert alweer terug naar voor de invoering van de euro. We huurden toen met z'n vieren via Special Traffic een woning aan Dyer Blvd in Kissimmee. We kregen we een mooie woning met 3 bedrooms en 2 bathrooms en een gemeenschappelijke pool voor omgerekend toen zo´n 25 gulden p/p p/n. Spotgoedkoop, zeker t.o.v. een hotel. De woning was gewoon goed en typisch Amerikaans ingericht met een volledige keuken en bloemetjesmeubels verpakt in plastic!

In 2000 gingen we met een ploeg van 10 man naar een riante villa in de Indian Creek community bij Formosa Gardens aan de US192 in Kissimmee. Een bak van een huis, net nieuw opgeleverd, met 5 slaapkamers, 3½ badkamer en een groot zwembad met jacuzzi. Van alles voorzien, diverse tv´s, video´s en zelfs een bubbelbad in de masterbedroom, die wij, als organisators, mochten betrekken. En een dubbele garage, maar daar hadden we toen niks aan. Deze keer waren de buren ook bijna allemaal toeristen, in tegenstelling tot de eerste keer, toen we echt tussen de locals „woonden“.

Vermeldingswaard (namens de dames) is nog de supersnelle wascombinaties die binnen een half uur alle kleding weer schoon in de kast toverden. Het enige „nadeel“ van deze superwoning was de afstand naar de Interstate 4. Deze lag voorbij de ingang van Disney en aangezien ons reisdoel Daytona was, moesten we dagelijks door de drukte van de Disneygangers. Maar dit was een miniem minpuntje.

Last en zeker not least, integendeel, was de woning die we afgelopen voorjaar hadden. Via American Vacations en deze keer in Windsor Palms (voorheen Wyndham Palms), bij Formosa Gardens aan de US192. De eerste keer in een echte gated community, met slagboom en bewaking. Het huis aan Sun Palm Drive was gigantisch - 4 slaapkamers en 3 badkamers voor ons tweetjes. En een groot zwembad met jacuzzi, barbecue en ligstoelen.

De inrichting was af: TV's met video op alle slaapkamers, mega TV in de woonkamer met DVD en surround stereo. Complete keuken, goede en comfy inrichting, en geen bloemetjesmeubels. Maar het mooiste was toch wel de 2-car garage, die helemaal ingericht was als gameroom. Echt geweldig, met poolbiljart, opvouwbaar tafeltennis, tafelvoetbal en dartspel. En nog leuk ingericht ook, met diverse neon´s en zo. Hier hebben we on dan ook kostelijk vermaakt.

Conclusie: het grote voordeel t.o.v. een hotelkamer is de ruimte, vaak een eigen zwembad, de keuken (die wij vaak alleen voor ontbijt, koffie thee en de koelkast gebruiken, eten doen we meestal buiten de deur), je eigen plekje en alle faciliteiten die je in een hotel niet hebt (bankstel, wasmachine) en soms de extra´s.

Een nadeel kan ik eigenlijk niet vinden, hooguit misschien het gemis van snel internet, wat je in hotels vaak wel vindt, maar er zijn al huizen die wel een snelle verbinding hebben (voor de volgende keer)."

Bekijk nu vakantiewoningen in Florida!Interesse in het huren van een vakantievilla in Florida? Klik hier voor een overzicht van vakantiehuizen in Florida.

Terug naar de Florida-pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?