Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


Kamperen in het zuidwesten van de Verenigde StatenKamperen: u doet het in Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Duitsland... dus waarom eigenlijk niet in de VS? Kamperen is niet verboden en er zijn vele plekken waar u uw tentje kunt opzetten; zeker in het minder drukbevolkte zuidwesten van de VS.

Het zuidwesten van Amerika heeft verreweg het meest diverse landschap van de Verenigde Staten: van bergen tot woestijn, van wijngaarden tot strand. Hierdoor is het ook een waar kampeerparadijs (en als extra bonus is kamperen nog goedkoper dan een verblijf in hotels ook).

In dit artikel kunt u nalezen welke plaatsen in het zuidwesten van de Verenigde Staten bij uitstek geschikt zijn om te kamperen.


Kamperen in NevadaWanneer men aan Nevada denkt, denkt men aan Las Vegas, de gokstad die miljoenen bezoekers per jaar trekt. Maar Nevada biedt veel meer dan alleen gokpaleizen. Op nog geen 20 minuten rijden van Las Vegas ligt Lake Mead, een enorm meer dat afgedamd wordt door de “Hoover Dam”. Rond dit meer, dat zich vlakbij de Grand Canyon bevindt, zijn vele mogelijkheden om te kamperen, waarna u de Grand Canyon kunt bezoeken, één van de wandelroutes in de omgeving kunt aflopen, of aan verschillende vormen van watersport kunt doen.

Ten zuidwesten van Las Vegas (slechts 27 km van de Las Vegas Strip) kunt u het Red Rock Canyon National Conservation Area vinden, een paradijs voor kampeerders en wandelaars met kilometerslange wandelpaden door dramatische landschappen. Ook zijn hier mogelijkheden om rotsen te beklimmen en een 13 mijl lange autotoer te maken.

Ten noorden van Las Vegas kunt u ook vele wandelmogelijkheden vinden door bijzondere woestijnlandschappen. De temperaturen kunnen in de zomer echter zeer hoog zijn, dus dit gebied kunt u het beste in het voor- of najaar bezoeken.

De Arc Dome Wilderness, in het westen van Nevada, bestaat uit meer dan 40.000 hectare natuurgebied met paden door Tom’s Canyon South Twin River Trail, waar u indrukwekkende vergezichten kunt zien van de omliggende landschappen. Kampeerders kunnen hier ver van de bewoonde wereld hun tentje opzetten en genieten van de stilte. ’s Nachts kunt u van miljarden sterren in de hemel genieten doordat er vrijwel geen lichten in de omgeving zijn.

Kamperen in CaliforniëCalifornië staat bekend om een aantal Nationale Parken, zoals Yosemite National Park, Death Valley, en Redwood National Park en King’s Canyon. Deze parken zijn heel erg mooi en bieden veel kampeermogelijkheden. Yosemite kunt u vooral in de zomermaanden goed bekijken en Death Valley in de wintermaanden. Alle parken in Californië bieden u verschillende mogelijkheden om te kamperen en vaak vele wandelroutes om uit te kiezen.

Tent in Yosemite NP
Tent in Yosemite NP

Kamperen in ArizonaWaarschijnlijk het meest bekende Nationale Park van de Verenigde Staten van Amerika is de Grand Canyon, waar u dan uiteraard ook meerdere campings kunt vinden. Als u echter liever wilt kamperen in een prachtige en rustige omgeving met vele recreatiemogelijkheden, denk dan aan het gebied ten noorden van Phoenix. Hier vind u Roosevelt, Apache en Saguaro Lakes, die worden gevuld door de Salt River.

Elk meer biedt u vele activiteiten en prachtige kampeermogelijkheden. Als u geïnteresseerd bent in wildwater-raften, dan kunt u dit doen op de Salt River, dwars door prachtige canyons. Verder biedt Arizona fantastische locaties zoals de Mogollon Rim, Kaibab Plateau en Petrified Forest National Park; elk uiteraard met tenminste één camping.

Kamperen in UtahUtah heeft wellicht de grootste dichtheid van opmerkelijke landschappen. Denk alleen al aan Zion National Park, Bryce Canyon National Park, of Monument Valley. Deze parken zijn zeer bekend en (vooral ’s zomers) dus ook zeer druk. Maar net als Arizona biedt Utah heel veel meer mogelijkheden om te kamperen, ook zonder dat u midden in de drukte hoeft te zitten.

Zonsopkomst in Lake Powell
Zonsopkomst in Lake Powell

Een mooi voorbeeld is Capitol Reef, dat slechts ééntiende van het aantal bezoekers van de Grand Canyon ontvangt, maar zeker niet minder indrukwekkend is. Lake Powell biedt u ook buitengewoon veel mogelijkheden om te kamperen langs z’n bijna 2.900 kilometer kustlijn. Het kan soms moeilijk zijn om een plekje te vinden; u moet wellicht zelfs een bootje huren om de juiste plek te vinden. Maar dat is de moeite zeker waard: een prachtig plekje op een strand voor u alleen.

Wilt u meer informatie over kamperen in het zuidwesten van Amerika?Kamperen in de VS is een interessante mogelijkheid, maar helaas is het voor ons Europeanen niet mogelijk om de tent en alle andere kampeerspullen in de koffer te doen en mee te nemen in het vliegtuig. Dus hoe kunt u dan kamperen in de VS?

Eén mogelijkheid is om uw kampeerspullen in de VS te huren, inclusief uw tent. Er zijn hiervoor verscheidene verhuurbedrijven die u kunnen helpen.

Terug naar de Reizen Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?