Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Capitol Reef National Park

Alles over Capitol Reef National ParkDit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig, met speciale dank aan Thuul.

Capitol Reef National Park is een dun en langgerekt Amerikaans National Park in het zuiden van de staat Utah. Het park staat vooral bekend om de Waterpocket Fold, een meer dan 150 kilometer lange plooi in de aardkorst - een vrijwel uniek geologisch fenomeen. Daarnaast kunt u er prachtige hoog optorende zandstenen formaties vinden.

Capitol Reef is een verhoudingsgewijs rustig en helaas vaak gemist Nationaal Park, dat echter zeker de moeite van een bezoek waard is.

Waterpocket Fold in Capitol Reef National Park
Waterpocket Fold

Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie vinden om u te helpen bij de voorbereiding van uw bezoek aan Capitol Reef National Park.

Locatie en geschiedenisHet gebied dat Capitol Reef omvat vormde zich ongeveer 50 tot 70 miljoen jaar geleden, toen geologische activiteit een stuk aardkorst verplaatste en de langgerekte Waterpocket Fold vormde.

In eerste instantie was de gladde ondergrond niet zichtbaar door de rotsen die er overheen gedrapeerd waren, maar zo'n 15 tot 20 miljoen jaar geleden werden er nieuwe bergen gevormd in het gebied, waardoor de Fold zichtbaar werd. Hierdoor werden ook de enorme rotstorens gevormd die nu in het Nationale Park zichtbaar zijn.

BereikbaarheidHet grootste deel van Capitol Reef National Park is moeilijk bereikbaar omdat de meeste wegen in het park onverhard zijn. De belangrijkste gewone weg is Route 24, die het park over zo'n 27 kilometer van oost naar west doorkruist. Aan deze weg kunt u ook het bezoekerscentrum van Capitol Reef vinden.

Er liggen twee interstates in de omgeving van Capitol Reef National Park. Vanaf I-70 in het noordoosten neemt u exit 149 en gaat u via Highway 24 richting Hanksville. Het park ligt op 150 km afstand van de snelweg.

Capitol Reef National Park
Weg in Capitol Reef

Als u vanuit het noordwesten komt, neemt u vanaf I-15 afslag 188 richting Scipio (Highway 50). Sla af bij Highway 260 richting Aurora. Na Aurora rijdt u onder I-70 door en slaat bij Route 24 rechtsaf. Volg vervolgens de 24 tot aan Capitol Reef. De totale afstand vanaf exit 188 is ongeveer 190 km.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Bryce Canyon en Zion National Park is Capitol Reef met ongeveer 600.000 jaarlijkse bezoekers een stuk minder druk dan andere Nationale Parken in Utah.

Het weer in Capitol Reef National ParkGedurende de lente- en zomermaanden is het gemiddeld genomen goed toeven in Capitol Reef. De kans op sneeuw is gedurende mei tot en met september vrijwel nihil en de dagtemperaturen variëren van ongeveer 20 graden tot zo'n 32 graden in juli en augustus. ('s Nachts koelt het redelijk af.) Hierbij zijn natuurlijk uitschieters mogelijk en ook de normaal gesproken lage regenval (maximaal enkele centimeters per maand) kan natuurlijk van dag tot dag verschillen.

Het is mogelijk dat er in Capitol Reef zogenaamde "flash floods" voorkomen, plotselinge springvloeden die evensnel verdwijnen als dat ze opkomen.

In de wintermaanden is de kans op sneeuwval zeer groot en wordt Capitol Reef duidelijk minder druk bezocht. Van november tot en met maart is de kans op sneeuwval groter dan 50% (in december en januari ligt de kans zelfs boven de 90%). Hierdoor worden de wegen en wandelpaden snel onbegaanbaar.

Overnachten in en nabij Capitol Reef National ParkAls u wilt kamperen, wordt de Fruita Campground, de enige officiële camping in Capitol Reef, aangeraden door AllesAmerika.com-leden: "de mooiste campground die er is, onder de fruitbomen en tussen de herten, een oase tussen de rode rotsen die nergens roder zijn", "TOP om te overnachten" en "mooi gelegen en rustig", aldus een aantal leden. Bovendien worden er door park rangers gedurende de zomer regelmatig activiteiten georganiseerd.

Fruita Campground
Zicht vanaf de Fruita Campground

Hou er wel rekening mee dat Fruita erg snel kan vollopen; de camping heeft 71 plekken die in het hoogseizoen vaak vroeg 's middags al vergeven zijn.

Als u interesse heeft in kamperen in of nabij Capitol Reef, overweeg dan om uw kampeerspullen te huren bij Rent Your Tent USA. Zij bieden u de mogelijkheid om uw tent en andere nuttige spullen (zoals slaapzakken, stoelen en meer) per UPS te ontvangen op de door u gewenste locatie in de VS. Klik hier voor meer informatie over het huren van uw tent bij Rent Your Tent USA.

Buiten Fruita om kunt u ook in het nabijgelegen plaatsje Torrey overnachten. Klik hier voor accommodatiebeoordelingen van AllesAmerika.com-leden die in Torrey zijn geweest.

Als overnachtingslocaties in Torrey worden de Best Western en de Rimrock Inn aangeraden; de meeste hotels zijn slechts van gemiddelde kwaliteit, dus verwacht niet teveel van uw overnachting. Aangeraden restaurants zijn Cafe Diablo en Rimrock Inn.

De Best Western nabij Torrey is het hotel dat het dichtstbij Capitol Reef National Park ligt; sterker nog, vanuit het westen is dit het laatste gebouw voor u het park inrijdt. U heeft hier in alle richtingen mooie uitzichten op zandstenen formaties en bent slechts 5 kilometer van het centrum van Torrey verwijderd - en u bent vlak bij de westelijke ingang van Capitol Reef. Klik hier om de prijzen van dit hotel te zien.

Rondritten in Capitol Reef: Scenic Drive en Cathedral ValleyGedurende uw verblijf in Capitol Reef zult u waarschijnlijk de Scenic Drive afrijden, met 11 stops met uitzichtpunten en startpunten van vele wandelingen (zie "Wandelen in Capitol Reef National Park" hieronder). De Scenic Drive begint bij het bezoekerscentrum en loopt door het zuiden van Capitol Reef National Park. Tijdens de rit krijgt u een goede indruk van de Waterpocket Fold.

Gedurende het rijden van de 16 kilometer lange Scenic Drive komt u eerst door het historische stadje Fruita, waar u de door pioniers gecultiveerde boomgaarden kunt bekijken. Daarna komt u langs de Gifford Homestead, een traditionele farm van het zuidwesten waar u tegenwoordig "heerlijke fruitpie [kunt] eten aan een picknick tafel in een authentieke setting", aldus een AllesAmerika.com-lid.

Daarna hebt u de mogelijkheid om een onverharde weg op te rijden naar de Grand Wash, een canyonvloer waar u de mogelijkheid heeft om verscheidene wandelingen te maken.

Aan het eind van de Scenic Drive kunt u ervoor kiezen om nog ongeveer 3 kilometer door te rijden over een onverharde weg naar Capitol Gorge, vanwaar u verschillende wandelingen kunt starten.

Als u een sterke huurauto met vierwielaandrijving heeft, kunt u proberen om de onverharde wegen te volgen. De mooiste is volgens AllesAmerika.com-leden de Cathedral Valley Loop. Cathedral Valley ligt in het noorden van Capitol Reef en is in feite een woestijn met daarin hoog opstekende monolieten, grote vrijstaande rotsen.

Cathedral Valley in Capitol Reef National Park
Cathedral Valley

Als u van plan bent om Cathedral Valley te rijden, zorg dan dat u goed voorbereid op pad gaat. Met een normale huurauto kunt u de route beter niet afrijden; een 4x4 is beter. Daarnaast kunt u het beste vooraf bij het bezoekerscentrum informeren of de onverharde weg begaanbaar is; regen en sneeuw kan de weg modderig achterlaten en zelfs onberijdbaar maken, en aan het begin van de route moet u door een rivier rijden. Het is dan zeer belangrijk dat u de stand van het water weet.

De Cathedral Valley Loop is 96 kilometer lang en wordt niet druk bereden. Als er iets gebeurt, kan het uren of zelfs dagen duren voordat hulp u kan bereiken (afhankelijk van het seizoen). Zorg er daarom voor dat u voldoende water, voedsel, benzine en kleding bij u heeft.

De Cathedral Valley in Capitol Reef National Park wordt onder meer "een prachtig stukje natuur" en "erg bijzonder" genoemd door AllesAmerika.com-leden. Door de slechte weg moet u erop rekenen dat deze toer minstens 4 uur duurt (inclusief stops), maar u kunt ook meer kwijt tijd zijn - sommige leden noemden een tijd van 8 uur.

Let erop dat het berijden van de Cathedral Valley Loop in Capitol Reef National Park door autoverhuurbedrijven niet wordt toegestaan. U kunt het beste in de omgeving een 4x4 huren.

Wandelen in Capitol Reef National ParkIn Capitol Reef kunt u vele verschillende wandelingen, zowel kortere wandelingen (een uur of minder) als langere dagwandelingen. Hieronder een overzicht van de door AllesAmerika.com-leden aangeraden wandelingen, waarbij aangetekend moet worden dat de langere wandelingen ook daadwerkelijk moeilijk kunnen zijn.

Qua wandelingen raden de AllesAmerika.com-leden aan om onder meer de Hickman Bridge Trail te doen. Van begin tot eind is deze wandeling slechts ongeveer 3 kilometer en deze duurt daarom slechts een uur. U ziet onder meer twee natuurlijke boogbruggen, waaronder de 40 meter lange en hoge boogbrug waarnaar de wandeling is vernoemd.

Hickman Bridge wandeling
De Hickman Bridge wandeling

Een andere aangeraden wandeling is de Golden Throne Trail, die met 6,5 kilometer een stuk langer is en ook een stuk moeilijker. De wandeling gaat grotendeels omhoog, wat uiteindelijk beloond wordt met een prachtig uitzicht op de Golden Throne, een grote natuurlijk gevormde zuil.

Langs de hoofdweg door Capitol Reef (Route 24) liggen twee andere interessante wandelingen: Cohab Canyon Trail en Frying Pan Trail. Cohab Canyon Trail is een 5 kilometer lange wandeling door wat een AllesAmerika.com-lid "het typische landschap van Capitol Reef" noemt. Cohab Canyon Trail start in de buurt van Fruita en is daardoor een populaire wandeling.

De start van het pad is gedurende 700 meter behoorlijk steil maar vlakt af zodra u Cohab Canyon bereikt, 120 meter hoger. U heeft dan een mooi uitzicht over Fruita en daalt langzaam weer af naar de weg. (Als u niet dezelfde weg teruggaat, kunt u uw wandeling na 2,5 kilometer beëindigen en een shuttlebus terug naar uw auto nemen. De meeste mensen draaien echter om en wandelen terug.)

De Frying Pan Trail is een zwaardere 10 kilometer lange wandeling die zich afsplitst van de Cohab Canyon wandeling. U volgt de top van de Waterpocket Fold en doorkruist hem niet. Gedurende deze wandelingen kunt u verschillende stijgingen (tot 30 graden) en dalingen verwachten, gevolgd door prachtige uitzichten over delen van Capitol Reef.

Aan het eind van de Frying Pan Trail kunt u ervoor kiezen om de wandeling voort te zetten naar Grand Wash of Cassidy Arch, zo'n 800 meter verder. Hier kunt u een mooie natuurlijke boogbrug in de rotswand bezichtigen. (De Cassidy Arch Trail zelf begint aan het eind van de Grand Wash Road, loopt deels steil omhoog en vlak langs ravijnen, en staat daarom ook te boek als een moeilijkere wandeling. De Frying Pan Trail combineert na ongeveer 1,6 kilometer met deze trail tot het eind van de Frying Pan Trail.) Als u Grand Wash volgt loopt u gedurende 7 kilometer over een grotendeels vlakke ravijnbodem en komt u uiteindelijk weer terug bij Route 24.

Meer tips voor Capitol Reef van AllesAmerika.com-leden • Bij Capitol Reef is veel te doen, waardoor het niet aangeraden wordt om minder dan een halve dag te plannen voor een bezoek. Een aantal AllesAmerika.com-leden is zelfs twee tot drie dagen bij dit Nationale Park verbleven omdat er zoveel te zien en te doen is.

 • Volgens sommige leden moet u bij Capitol Reef meer moeite doen om het park en zijn bijzonderheden te ontdekken. Het simpelweg afrijden van de Scenic Drive geeft slechts een basisindruk van wat Capitol Reef te bieden heeft; het is sterk aan te raden om ook enkele wandelingen in uw planning op te nemen en/of een onverharde weg te rijden (bijvoorbeeld Cathedral Valley Loop).

  Boerderij in Capitol Reef National Park
  Boerderij in Capitol Reef

 • Het kleine bezoekerscentrum (Visitor Center) is zeker de moeite waard. U krijgt hier meer inzicht in de geologie van het park, kunt een film en exhibities bekijken over Capitol Reef, en u kunt zich hier informeren over de toegankelijkheid van de wandelpaden en onverharde wegen.

 • Een andere, deels buiten Capitol Reef liggende wandeling met volgens een AllesAmerika.com-lid "het meest indrukwekkende uitzichtpunt van het park" is Burr Trail naar de Strike Valley Overlook. Met een normale huurauto moet u ongeveer 2 kilometer van de start van de wandeling parkeren en het laatste deel wandelen; met een 4x4 mag u de laatste kilometers nog doorrijden.

  Bij het uitzichtpunt kunt u zien waar het bij Capitol Reef om gaat: twee tectonische platen in de Waterpocket Fold botsen hier met elkaar en stuwen het landschap omhoog. Hou er rekening mee dat de toegang tot dit uitzichtpunt enige afstand is van Torrey.

  Vanuit de Strike Valley Overlook kunt u nog verder wandelen door de Upper Muley Twist Canyon; een 14 kilometer lange en moeilijke wandeling die weliswaar zeer mooi is, maar alleen haalbaar als u op de dichtsbijzijnde parkeerplaats kunt parkeren.

 • Hou er rekening mee dat het rijden van de onverharde wegen vaak langer duurt dan u zou plannen. Delen van deze wegen kunnen zeer slecht zijn of afgesloten door plotselinge flash floods, dus hou hier rekening mee in uw planning. Informeer bovendien vooraf bij het bezoekerscentrum naar de laatste updates over uw geplande routes en wandelingen.


Meer informatie over Utah

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?