Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Zion National Park

Alles over Zion National ParkDit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig. Speciale dank aan Vivianne Seinen (Isis) voor de foto's.

Zion is een National Park in het zuidwesten van de Amerikaanse staat Utah. Het is een behoorlijk drukbezocht park, met jaarlijks meer dan 2,5 miljoen bezoekers. Zion staat vooral bekend om zijn canyons, maar er zijn ook groene bossen, droge woestijnachtige gebieden, hoge uitzichtpunten en diepe dalen.

Zion National Park

Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie vinden om u te helpen bij de voorbereiding van uw bezoek aan Zion National Park.

Locatie en geschiedenisZion ligt op 90 km afstand van St. George (Utah), 160 km van Page (Arizona), 295 km van Las Vegas (Nevada) en 515 km van Salt Lake City (Utah). Het park ligt ca. 135 km westelijk van Bryce Canyon National Park. De afstand van de North Rim van de Grand Canyon is ongeveer 210 kilometer.

Het gebied dat nu Zion National Park - en grote gebieden in nog 3 andere staten naast Utah - omvat ontstond gedurende honderden miljoenen jaren toen gedurende tectonische activiteit afwisselend opbouw en afbraak van sedimentlagen plaatsvond. Ook vonden er zogenaamde "uplifts" plaats, waarbij een tectonische plaats omhoog geduwd wordt. Valleien, rivieren en andere uitgesleten gebergten ontstonden door continue activiteit, zoals vulkaanuitbarstingen en overstromingen. De canyon in Zion National Park is geheel uitgesleten door de Virgin River.

De eerste mensen bezochten Zion al 8.000 jaar geleden, maar bewoning vond pas plaats rond 1.500 jaar geleden, toen de Anasazi dit tot hun woonplek maakten. In 1858, toen de eerste blanken (Mormonen) in het gebied aankwamen, bewoonden de Paiute-Indianen het park. Het park is vernoemd naar de Mormoonse hemel.

President William Howard Taft benoemde Zion al in 1909 tot Nationaal Monument, maar het duurde nog tien jaar voordat het officieel een National Park werd. Gedurende de jaren '20 van de twintigste eeuw werden er wegen en wandelpaden aangelegd en werd de eerste overnachtingsplaats (lodge) gebouwd.

In de decennia daarna groeide het aantal bezoekers aan Zion National Park zeer sterk; zo sterk zelfs, dat recentelijk gedurende het hoogseizoen de belangrijkste weg door Zion voor autoverkeer is afgesloten en deze weg uitsluitend met de gratis shuttlebus kan worden bezocht.

BereikbaarheidEr zijn een aantal verschillende wegen naar Zion, die echter niet allen op elkaar aansluiten. De verschillende wegen lopen door verschillende delen van het National Park.

Zion National Park weg

De belangrijkste weg door Zion is Route 9. Deze is te bereiken vanaf I-15 (afslag 27 vanuit het noordoosten, via Route 17, en afslag 16 vanuit het zuidwesten). Binnen het park heet deze weg Zion Park Boulevard.

In het noordwesten van het park (afslag 40 van I-15) ligt de Kolob Canyons Road. Deze minder drukbezochte weg is ongeveer 9 kilometer lang. Vanuit deze doodlopende weg kunt u uitsluitend weer terug naar Interstate 15. In het westen van Zion ligt de toegang naar de Kolob Terrace Road (ook wel Kolob Reservoir Road). U dient, als u deze route door het noordwestelijke deel van het National Park wilt rijden, in het plaatsje Virgin van Route 9 af te gaan. De weg loopt helemaal door tot het buiten het park liggende Kolob Reservoir. Deze weg is gesloten in het winterseizoen.

De shuttlebus in ZionGedurende het zomerseizoen is de Zion Canyon Scenic Drive geheel afgesloten voor personenverkeer. Tenzij u bij de Zion Lodge verblijft kunt u dus vanaf april tot en met oktober niet met uw eigen auto deze route volgen. U moet dan gebruik maken van het gratis shuttlebussysteem.

U kunt ervoor kiezen om uw auto in Springdale te laten staan (volg de bordjes met "Shuttle Parking") en van daaruit de shuttlebus te nemen naar de ingang van Zion, waar de laatste halte vlakbij het bezoekerscentrum is. U kunt vervolgens direct overstappen op de Zion Canyon Shuttle, waarmee u acht haltepunten in het Nationale Park kunt bereiken.

Als u in Springdale overnacht, kunt u uw auto gewoon bij het hotel laten staan en direct de bus nemen. Het is sowieso aan te raden om in Springdale de bus te nemen en niet door te rijden naar Zion zelf, want er is slechts beperkt ruimte om te parkeren in het park zelf en zeker 's zomers lopen de parkeerplaatsen snel vol.

De shuttlebussen rijden dagelijks tussen 6:45 uur 's ochtends en 22 uur 's avonds. U hoeft zich niet te haasten om de bus te halen: de bussen komen elke 7 tot 15 minuten langs. Daarnaast zijn de bussen gratis en u kunt dus zo vaak in- en uitstappen als u wilt.

Overnachten in en nabij Zion National ParkUiteraard kunt u zowel binnen als buiten het Nationale Park overnachten, hoewel het eenvoudiger is om buiten het park reserveringen te maken.

Binnen het Nationale ParkEr is slechts één hotel dat zich daadwerkelijk in het National Park bevindt: de Zion Lodge. Uitsluitend als u bij de Zion Lodge overnacht mag u met uw auto de Scenic Drive afrijden, anders moet u met de shuttlebus.

Volgens AllesAmerika.com-leden is de Zion Lodge een aanrader, getuige ook deze opmerking: "De Zion Lodge is ons fantastisch bevallen. Vooral ook omdat het personeel heel vriendelijk en behulpzaam is (ook in het restaurant)." Iemand anders meldde dat Zion Lodge "heel erg rustiek [is] maar je kan zo aan je wandeling beginnen" en dat u kunt "genieten van de prachtige zichten op de canyon".

Zion camping

Verder kunt u in Zion National Park drie campings vinden: Watchman Campground, South Campground en Lava Point Campground. De eerste twee campings kunt u vinden in Zion Canyon, maar Lava Point Campground bevindt zich aan de Kolob Terrace Road, ongeveer een uur rijden van de canyon.

Het is aan te raden om bij Watchman vooraf een reservering te maken als u van plan bent om gedurende het hoogseizoen in het park te kamperen (u kunt niet van tevoren reserveren bij South Campground). Hou er daarnaast rekening mee dat de meeste kampeerplekken van Watchman en South Campgrounds niet in de schaduw liggen en dus 's zomers erg warm kunnen worden. Er zijn bovendien geen douches op de campings, hiervoor moet u naar Springdale. (Er zijn wel toiletten, drinkwater en afvalcontainers op de campings aanwezig.)

Als u interesse heeft in kamperen in of rondom Zion National Park, overweeg dan om uw kampeerspullen te huren bij Rent Your Tent USA. Zij bieden u de mogelijkheid om uw tent en andere nuttige spullen (zoals slaapzakken, stoelen en meer) per UPS te ontvangen op de door u gewenste locatie in de VS. Klik hier voor meer informatie over het huren van uw tent bij Rent Your Tent USA.

Voor beoordelingen van overnachtingsplaatsen in Zion, geschreven door AllesAmerika.com leden, kunt u deze pagina bekijken.

Buiten het Nationale ParkVoor AllesAmerika.com-leden is het duidelijk dat Springdale de beste plek om buiten Zion te overnachten is. "Springdale is een leuk plaatsje vlakbij het park", meldde een lid, terwijl een ander lid zei: "Springdale is een goede uitvalsbasis voor Zion (...) een leuk dorpje met genoeg keus aan hotels. Ook kun je er lekker eten bij o.a. Oscar´s Café en the Spotted Dog."

Bovendien rijden er continu shuttlebussen door Springdale, zodat u altijd een bus van en naar Zion kunt pakken. Als u een overnachting in dit plaatsje overweegt, bekijk dan de accommodatiebeoordelingen in Springdale geschreven door AllesAmerika.com-leden.

Eventuele andere plaatsen om een overnachting in de omgeving van Zion te overwegen zijn St. George (69 km westelijk van Zion), Hurricane (30 km westelijk aan Route 9), Cedar City (90 km, noordelijk van Zion en relatief dichtbij Kolob Canyons) en de Zion Mountain Ranch aan Route 9.

TIP: gaat u een rondreis maken door het zuidwesten? Klik dan hier voor een leuke voorbeeldroute met ook een stop in Zion NP.Meer over Zion: attracties, wandelingen, reistips

Meer informatie over Utah

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?