Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Zion National Park (attracties en wandelingen)

Alles over Zion National ParkDit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Als u de beginpagina van Zion gelezen heeft, weet u inmiddels meer van de historie en de bereikbaarheid van dit park, evenals de shuttlebussen en de mogelijkheden om in en buiten Zion National Park te overnachten.

Zion National Park

Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie vinden over attracties en wandelingen in Zion, evenals tips van ervaren reizigers die u zijn voorgegaan.

Attracties in Zion National ParkZoals op de Zion beginpagina gemeld liggen de attracties in Zion langs verschillende, niet op elkaar aangesloten wegen. Hieronder worden de attracties dan ook per weg besproken.

Zion Canyon Scenic DriveDeze weg, die ongeveer 1,5 kilometer na het bezoekerscentrum start, is uitsluitend te bereiken via de shuttlebus. Er zijn acht haltes: Zion Human History Museum, Canyon Junction, Court of the Patriarchs Viewpoint, Zion Lodge, The Grotto, Weeping Rock, Big Bend, en Temple of Sinawava.

Zion Human History MuseumU kunt hier meer informatie inwinnen over de menselijke activiteit in Zion National Park (van de Indianen tot de pioniers) en een 22 minuten durende film bekijken over de geschiedenis van het park. De film wordt elk half uur vertoond. Het museum is dagelijks open van 10 tot 17 uur, in de zomer langer.

Vanuit hier kunt u ook gratis door park rangers geleide activiteiten ondernemen. Zo kunt u bijvoorbeeld een korte wandeling (2-3 kilometer) doen met een ranger of een zogenaamde "patio talk" doen, waarbij u een praatje kunt maken met een ranger.

Canyon JunctionBij deze halte splitst de Zion Canyon Scenic Drive zich af van Route 9, die verder loopt naar het oosten van het park.

Court of the Patriarchs ViewpointBij deze halte kunt u een zeer korte wandeling doen naar een uitzichtspunt op de drie "patriarchs", drie bergtoppen vernoemd naar de Bijbelse figuren Abraham, Isaac en Jacob.

Zion LodgeDe Zion Lodge is één van de relatief weinige overnachtingsplekken in Zion National Park. U kunt hier verschillende wandelingen beginnen, waaronder de Emerald Pools wandelingen die u leiden naar kristalheldere meertjes waarin u de reflectie van de omliggende bergen kunt zien.

The GrottoNet als bij andere haltes kun je ook bij the Grotto een aantal wandelingen beginnen. De meest belangrijke - en bij AllesAmerika.com leden meest populaire - wandelroute is Angels Landing, waarover later meer. Verder is bij the Grotto een picknickplaats te vinden met tafels, toiletten en barbecues.

The Grotto zelf is een open gebied met historische gebouwen omringd door de bergen van Zion National Park.

Weeping RockBij deze halte kunt u via een 800 meter lang wandelpad naar de Weeping Rock, de Huilende Rots. Uit deze rots in de vorm van een halve maan sijpelt water, waardoor onderaan de rots allerlei soorten planten groeien.

Bij de Weeping Rock halte kunt u ook een aantal andere wandelingen starten, waaronder de East Rim Trail.

Big BendVanuit Big Bend kunt u niet wandelen, het is uitsluitend een uitzichtspunt.

Temple of SinawavaBij deze bushalte, de laatste op de route voordat de bus omkeert en dezelfde route terug rijdt, kunt u weer een aantal wandelingen starten, onder meer Gateway to the Narrows, Riverwalk en de Temple of Sinawava Trail zelf.

Kolob Canyons RoadDe Kolob Canyons Road is een 8,8 kilometer lange weg in het noordwestelijke deel van Zion National Park. U kunt er uitsluitend vanaf de I-15 komen en er rijden geen shuttlebussen in dit (minder druk bezochte) deel van het park. Bij de ingang kunt u informatie inwinnen over de attracties langs Kolob Canyons Road bij het bezoekerscentrum.

Voordat u de weg afrijdt heeft u waarschijnlijk nog geen idee van de mooie natuur die u zult zien; pas als u het Nationale Park inrijdt krijgt u een goede indruk van de prachtig rode canyons waar u doorheen rijdt. De weg is verhoudingsgewijs kort, maar door de bochtige structuur en sterke stijging (meer dan 330 meter in minder dan 8 kilometer) duurt het wat langer om hem af te rijden.

Vanaf de Kolob Canyons Road beginnen verschillende wandelingen door dit deel van Zion National Park, waaronder de Timber Creek Overlook Trail (1,6 km), Taylor Creek Trail (5 km) en de lange Kolob Arch Trail (meer dan 22 km).

Als u geen wandeling maakt in dit gebied, bent u ongeveer een uur bezig met het rijden en bekijken van de uitzichtpunten. U kunt er daarnaast voor kiezen om aan het eind van de weg bij de Kolob Canyon Overlook te genieten van een picknick terwijl u over dit deel van Zion uitkijkt.

Kolob Terrace RoadDe Kolob Terrace Road (ook bekend als Kolob Reservoir Road) is een ander minder druk deel van Zion National Park. De weg is ongeveer 40 kilometer lang en begint in het plaatsje Virgin. Het einde van de weg is bij Kolob Reservoir, waar u 's zomers kunt zwemmen, vissen en picknicken.

Gedurende het afrijden van deze weg rijdt u meerdere malen Zion in en uit. Onderweg komt u onder meer Lava Point Overlook tegen, één van de hoogstgelegen uitzichtpunten van het Nationale Park. U kunt hier (primitief) kamperen als u wilt.

Zion-Mount Carmel RoadDe Zion-Mount Carmel Road is onderdeel van Route 9 in het Nationale Park. Het is een "scenic byway", wat betekent dat het een mooie zijweg is om te berijden. U heeft meerdere mooie uitzichtpunten als u deze weg afrijdt en kunt bovendien een aantal wandelingen doen (onder meer de hieronder genoemde Canyon Overlook Trail en de Pine Creek Waterfall Trail).

Zion landschap

Als u de Zion-Mount Carmel Road gaat rijden, hou dan rekening met vertraging bij de twee tunnels die op deze weg liggen. De tunnels zijn rond 1930 aangelegd en daardoor minder geschikt voor de grote campers (RV's) van heden ten dage, waardoor het verkeer bij de ingangen van de tunnels tegengehouden moet worden op het moment dat er campers doorheen rijden.

Als u met een camper deze weg afrijdt, moet u zich vooraf melden bij het bezoekerscentrum van het park en een extra betaling doen (momenteel $15). Op het moment dat u de tunnel doormoet, wordt al het verkeer aan beide kanten tegengehouden zodat u de gehele breedte van de weg in beslag kunt nemen terwijl u door de tunnel rijdt.

Ook als u niet met een camper rijdt, moet u om deze reden rekening houden met vertragingen bij de beide tunnels.

Wandelen in Zion National ParkNet als bij Bryce Canyon National Park raden veel AllesAmerika.com-leden u aan om een wandeling te doen als u Zion bezoekt. Zion is "duidelijk een echt wandelpark", aldus een AllesAmerika.com-lid. Een ander voegt toe: "Als je niet zo'n actieve wandelaar bent, of hoogtevrees hebt, dan is een nacht genoeg." Plan echter wel een hele dag in om Zion te bekijken, ook als je niet wandelt.

Angels Landing

Ben je echter wel van plan om een wandeling te doen, plan dan zeker twee overnachtingen in of nabij Zion National Park.

Verreweg de meest aangeraden wandeling is Angels Landing. Deze in totaal bijna 8 kilometer lange wandeling kost ongeveer 4 uur tijd en heeft een behoorlijk groot hoogteverschil: meer dan 450 meter.

Deze wandeling, opmerkelijk genoeg de meest populaire wandeling in Zion, staat te boek als "moeilijk" en is niet geschikt voor mensen met hoogtevrees. De eerste drie kilometer zijn goed te doen, maar vooral de laatste halve mijl is niet eenvoudig: u moet zich deels met kettingen omhoog werken richting de top van Angels Landing, waarbij u links en rechts diepe afgronden naast u heeft.

Angels Landing

De AllesAmerika.com-leden raden u aan om de Angels Landing wandeling 's ochtends vroeg te beginnen en goed voorbereid op weg te gaan. Neem vooral voldoende water mee en houd er rekening mee dat Refrigerator Canyon erg koud en winderig kan zijn.

Als u het laatste (en moeilijkste) deel van de wandeling niet wilt doen, kunt u er altijd voor kiezen om slechts tot Scout's Overlook te gaan, waar het verharde pad eindigt.

Angels Landing is ook door AllesAmerika.com-leden met kinderen tot 14 jaar gedaan en zij raden u niet aan om dit te doen. Het laatste deel van de wandeling is vooral geschikt voor echte wandelaars en mensen die zich niet snel geïntimideerd voelen. Hoewel kinderen de hele wandeling mogen doen, is dit niet per se een goed idee.

Een andere aangeraden wandeling is Observation Point. Deze 13 kilometer lange wandeling duurt ongeveer 5-6 uur en staat te boek als een moeilijke wandeling, maar zeker de moeite waard. De wandeling zigzagt gedurende een lange periode omhoog, waarbij u in totaal 640 meter stijgt.

U ziet tijdens deze wandeling een canyon van beneden aangezien u er doorheen wandelt en het uitzicht aan het eind van de wandeling wordt zonder uitzondering omschreven als "prachtig" en "een aanrader". Een AllesAmerika.com-lid meldde: "Wij blijven aan de top makkelijk een uur genieten van het uitzicht en dalen dan weer naar beneden." Sommige leden omschreven deze wandeling als zijnde mooier dan Angels Landing, maar hierover liepen de meningen uiteen.

Een andere wandeling die aangeraden wordt is Canyon Overlook, die met 1,6 kilometer een stuk korter is en met ongeveer één uur ook korter duurt. Aan het eind van deze wandeling heeft u een prachtig uitzicht over de vallei en de Zion-Mt Carmel Highway. Het begin van dit wandelpad bevindt zich aan de oostkant van het park, oostelijk van de lange tunnel aan Route 9.

Ook kort (3 km in ongeveer 1,5 uur) is de Riverside Walk, een makkelijke wandeling die zelfs toegankelijk is voor kinderwagentjes en rolstoelen. Dit is een veelgemaakte wandeling en het pad is dan ook druk. U loopt door een steeds nauwer ravijn terwijl u de Virgin River volgt. Tijdens de wandeling komt u veel bedelende eekhoorns tegen die u echter niet mag voeren.

De Riverside Walk leidt ook naar de toegang tot Zion Narrows, waarbij u simpelweg verder het ravijn inwandelt en omdraait als u genoeg gezien heeft. AllesAmerika.com-leden raden u aan om in Springdale waterdichte schoenen te huren aangezien u geregeld door het water loopt.

U mag meerdere kilometers de kloof inwandelen, waarbij het rustiger zal worden naarmate u verder loopt. Als u nog verder wilt lopen, is een 'backcountry permit' verplicht; u kunt deze aanvragen bij het bezoekerscentrum. Let erop dat het doen van de Zion Narrows wandeling wegens wateroverlast niet altijd mogelijk is en dat de wandeling, als u ver genoeg gaat, makkelijk 5 uur kan duren.

Daarnaast worden door AllesAmerika.com-leden nog een aantal andere interessante wandelingen in Zion National Park genoemd, onder meer de Emerald Pools Trail (eventueel in combinatie met de Kayenta Trail en Grotto Trail) en de Pine Creek Waterfall Trail, die u naar een kleine waterval leidt waar u kunt pootjebaden.

Meer reistips voor Zion National Park • Zion National Park is een echt wandelpark. Als u niet wilt of kunt wandelen, is één overnachting voldoende; anders is twee overnachtingen het minimum, vooral ook omdat de mooiste wandelingen 5-7 uur tijd vereisen.

 • Springdale is verreweg de beste uitvalsbasis voor Zion. Cedar City en St. George liggen al gauw op een uur rijden afstand en zelfs Hurricane ligt op een half uur rijden van de ingang van het park.
  Zion ingang • Voor camperrijders (RV's) is het aan te raden om de Watchman Campground te kiezen, indien mogelijk. U heeft hier elektra en kunt dus de airco gebruiken.

 • Het weer in Zion National Park kan erg veranderlijk zijn. De gemiddelde middagtemperatuur ligt van juni tot en met begin september hoog, rond de 30-35 graden Celcius. Hoewel het in de lente en de herfst 's nachts behoorlijk kan afkoelen, blijft de temperatuur in de zomer ook gedurende de nacht behoorlijk warm (regelmatig 18 graden of meer).

  In de lente en de zomer moet u rekening houden met onweersbuien, die vanwege de hoogteverschillen soms snel kunnen opduiken. In juli en augustus vormen zich gemiddeld ongeveer 15 onweersbuien per maand, buiten die maanden zijn het er gemiddeld 5 of minder.

  Aangezien het in de zomer erg heet kan worden (met uitschieters naar 40 graden Celcius), is het sterk aan te raden om voldoende drinkwater mee te nemen als u gaat wandelen en af en toe de schaduw op te zoeken.

  Er valt 's winters niet al teveel sneeuw in de lager gelegen gebieden, waardoor de meeste wegen makkelijk sneeuwvrij gehouden kunnen worden. De meeste wegen in het park zijn dan ook het gehele jaar open, met uitzondering van Kolob Terrace Road, die in de winter gesloten is.

 • In Springdale kunt u ook fietsen huren en het park op die manier verkennen. De weg tot aan de Temple of Sinavawa gaat vrij vlak omhoog (vals plat), wat volgens een AllesAmerika.com-lid goed te doen is - en de terugweg is daardoor al helemaal makkelijk. Als u deze route volgt, fietst u ongeveer 30 kilometer gedurende 4 uur (inclusief stops).

 • Zion National Park is gedurende het hoogseizoen erg druk. Volgens sommige AllesAmerika.com-leden kunt u het park, als dit mogelijk is, beter buiten het hoogseizoen bezoeken: "Wij vinden Zion op zijn mooist eind october, begin november met de herfstkleuren en zonder de drukte."Zion National Park beginpagina (bereikbaarheid, shuttlebus, overnachten)

Meer informatie over Utah

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?