Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Amerika reizen > Reisverzekering Amerika

Een reisverzekering voor Amerika: is het nodig?Is het belangrijk om een reisverzekering af te sluiten als u naar Amerika reist? En waar kunt u desgewenst een reisverzekering voor Amerika afsluiten? Op deze pagina vindt u alle belangrijke informatie die u nodig heeft over dit onderwerp en kunt u direct uw reisverzekering afsluiten.

Is het noodzakelijk om een reisverzekering naar Amerika af te sluiten?Een reisverzekering is een verzekering die u dekking geeft in onvoorziene gevallen, bijvoorbeeld bij het verlies van uw bagage en medische kosten. U kunt voor verschillende redenen een beroep doen op uw reisverzekering:

  • U wordt ziek tijdens uw reis en moet eerder terug naar huis;
  • U moet door vertragingen overnachten in een hotel;
  • U moet naar het ziekenhuis of heeft anderszins medische hulp nodig;
  • U heeft juridische bijstand nodig na een ongeval.

In de meeste gevallen is het zeker nuttig om een reisverzekering af te sluiten, en niet alleen omdat de kosten vaak laag liggen. Uw Nederlandse of Belgische verzekering zal vaak delen van uw reis naar het buitenland niet of slechts deels verzekeren, wat u onvoldoende dekking biedt als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis moet in de Verenigde Staten.

Met een reisverzekering met medische dekking hoeft u zich geen zorgen te maken als u onverhoopt in de VS naar het ziekenhuis moet, of het nu gaat om een botbreuk door een ongeval of een acute blindedarmontsteking: in dat geval worden uw kosten gedekt. Later op deze pagina kunt u meer lezen over medische kosten in Amerika.

Het kan ook voorkomen dat uw vlucht vertraagd is, bijvoorbeeld door een vulkaanuitbarsting of zware sneeuwval, zodat u onverwachts in een hotel moet overnachten; of uw bagage komt niet of veel te laat op de plaats van bestemming aan. Ook in deze gevallen kunt u beroep doen op uw reisverzekering.

Kortom: het is zeker aan te raden om een reisverzekering te nemen als u naar de Verenigde Staten van Amerika op reis gaat.

Medische kosten in Amerika: voorbeeldenDe kosten van ziekenhuisverblijf in Amerika liggen veel hoger dan in Europa en in sommige gevallen zal men u uitsluitend minimale bijstand bieden als u niet uw verzekeringspapieren kunt tonen, of uw kosten voor de medische hulp zullen snel zeer hoog oplopen. (Een nacht in een ziekenhuisbed is vaak veel duurder dan een gemiddelde nacht in een hotel in New York City!)

Een verhaal van een AllesAmerika.com-forumlid die plotseling een ontsteking kreeg tijdens zijn vakantie in Amerika, geeft een goed idee van de kosten. De uiteindelijke rekening van het doktersbezoek, inclusief tests en antibiotica, bleek maar liefst $1.400 te zijn. Het forumlid kreeg gelukkig alles vergoed, maar zo'n extra kostenpost wilt u vast niet aan uw Amerikavakantie toevoegen.

Uw normale verzekering zal in veel gevallen niet voldoende dekking bieden, maar een reisverzekering kan u in Amerika complete dekking geven. Vraag in ieder geval bij uw eigen verzekering na wat er wel en niet gedekt wordt.

Als u besluit een reisverzekering voor Amerika te nemen, kunt u dan ook het beste ervoor zorgen dat deze uw eventuele medische kosten dekt. In veel gevallen is medische dekking niet automatisch inbegrepen, dus kijk uw polis hier goed op na en sluit zo nodig deze extra toevoeging af.

Ook ik (Dennis), de webmaster van deze site, heb meegemaakt hoe nuttig een reisverzekering is. Ik woon zelf in de VS en toen mijn ouders op bezoek waren, werd mijn moeder plotseling ernstig ziek, waardoor we naar het ziekenhuis moesten. Aangezien men niet wist wat er aan de hand was, moesten er verschillende tests en scans gedaan worden. Mijn moeder kon uiteindelijk gelukkig dezelfde avond weer naar huis, maar de rekening die een paar weken later in de bus viel was niet misselijk: meer dan 5.000 dollar!

Gelukkig dekte hun reisverzekering alle gemaakte kosten. Wij hadden nog nooit eerder gebruik moeten maken van de reisverzekering, maar het bleek zeer de moeite waard dat de polis was afgesloten.

WerelddekkingVeel verzekeringsmaatschappijen bieden een Europadekking en een werelddekking. Het ligt misschien voor de hand, maar zorg ervoor dat u een reisverzekering met werelddekking afsluit!

Let ook op - zeker als u Belgisch bent - dat uw normale verzekering misschien wel kan claimen dat u over de gehele wereld verzekerd bent, maar dat dat in de meeste gevallen betekent dat u verzekerd bent voor de in uw thuisland gangbare medische kosten. Aangezien de Amerikaanse kosten vaak vele malen hoger liggen dan de Belgische en Nederlandse, kan dit nog steeds betekenen dat u via uw normale verzekering niet voldoende verzekerd bent.

Hoe kunt u op de kosten van uw reisverzekering besparen?Als u de kosten van uw reisverzekering wat te hoog vindt, bekijk dan eens of u de optie heeft om een hoger eigen risico (deductible) te nemen. De premie voor uw reisverzekering naar Amerika kan vaak lager uitvallen als u bereid bent om zelf de eerste paar honderd euro van eventuele kosten voor eigen rekening te nemen.

Wilt u nu een reisverzekering afsluiten?Een mogelijke verzekeraar om een (al dan niet doorlopende) reisverzekering bij af te sluiten is Allianz Global. Zij zijn in 2011 en 2013 uitgeroepen tot beste verzekeraar vanwege de zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Op vakantie naar de VS? Allianz Global Assistance - welke reisverzekering past bij u?

Meer reistips voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com-homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?