Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Mobiel bellen vanuit de VS

Mobiel bellen vanuit de Verenigde Staten van Amerika naar Nederland en BelgiëMobiel bereikbaar in Amerika

Als u op reis gaat naar de VS en daar een paar dagen of zelfs meerdere weken of maanden verblijft, wilt u natuurlijk wel in contact blijven met het thuisfront. Uw familie zal een telefoontje of e-mail af en toe vast waarderen!

Helaas is het niet altijd even makkelijk om te bellen - telefooncellen zijn in de VS niet vaak te vinden en bellen via het internet werkt ook niet altijd even goed. Bovendien bent u in dit laatste geval ook nog afhankelijk van het hotel waar u verblijft en is niet overal het internet even snel.


Uw eigen mobieltje in de VSZou het niet makkelijker zijn als u uw eigen Nederlandse of Belgische mobieltje mee kon nemen naar de Verenigde Staten van Amerika, zodat u uw familie en vrienden gewoon daarmee kunt bellen?

Met uw standaardabonnement loopt u in dat geval tegen torenhoge belkosten aan - tenzij u uw SIM-kaart verwisselt voor een Amerikaanse, die u tegen lage tarieven naar Europa laat bellen.

Tegenwoordig staat de technologie voor niets, dus nu kan dit. Verschillende aanbieders bieden u de mogelijkheid om een SIM-kaart aan te schaffen die speciaal bedoeld is voor bellen en internetten vanuit het buitenland met uw eigen Nederlandse of Belgische mobiele telefoon.

Hoe werkt het bellen vanuit de VS met uw eigen mobieltje?Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als u vanuit de VS naar Nederland of België wilt bellen.

  • Uw mobieltje moet kunnen functioneren op de 1900 Mhz band. In de Verenigde Staten van Amerika gebruikt men een andere frequentie voor het mobiele netwerk dan in Europa, dus moet u een telefoon hebben die ook in de VS bruikbaar is. Steeds meer telefoons kunnen dit, dus goede kans dat uw telefoon ook de Amerikaanse frequenties ondersteunt.

    Zorg ervoor dat uw telefoon minimaal tri-band is en vraag zo nodig bij uw aanbieder na of uw telefoon de Amerikaanse frequenties aankan.

  • Uw telefoon moet simlockvrij zijn. Veel telefoons zijn dit tegenwoordig en het is verplicht voor aanbieders om uw telefoon simlockvrij te maken als u minstens één jaar een abonnement heeft en u erom vraagt. U kunt dus naar uw provider toestappen als u uw telefoon simlockvrij wilt maken, of u kunt dit door anderen laten doen. Het simlockvrij maken van uw telefoon is in Nederland geheel legaal.

    Een telefoon die niet makkelijk simlockvrij te maken is, is de Iphone. Als u een Iphone heeft, moet u voorzichtig zijn als u wilt proberen om de simlock te verwijderen.

  • Hou er rekening mee dat zelfs bij grote Amerikaanse providers de dekking niet altijd 100% is. Zodra u de grote steden en belangrijke toeristische attracties zoals Nationale Parken verlaat, kan uw signaal snel minder goed worden of zelfs verdwijnen. Uitzonderingen hierop zijn de snelwegen, die meestal wel goede dekking hebben, zelfs in meer landelijke gebieden.

Waar kunt u zo'n SIM-kaart verkrijgen?Als uw telefoon aan deze voorwaarden voldoet, kunt u een nieuwe SIM-kaart aanschaffen waarmee u met uw eigen mobieltje vanuit de VS naar Nederland en België kunt bellen.

U kunt zo'n SIM-kaart bijvoorbeeld aanvragen bij USAsim, die voor de VS verschillende opties biedt.

Nadat u uw SIM-kaart heeft ontvangen, hoeft u hem alleen nog maar online te registreren en in uw telefoon te stoppen. Vanaf dat moment kunt u goedkoop vanuit de Verenigde Staten van Amerika bellen met uw geliefden in Nederland en België!Meer handige reistips voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?