AA Home > Reizen en vakantie > Foto's van Amerika > Olympic NP

Olympic National Park (Washington): foto's

Met dank aan Anneke Broeren

Anneke Broeren heeft 2,5 maand als backcountry ranger in Olympic National Park in de staat Washington doorgebracht en deelt op deze pagina's haar foto's van het park. Onder elke foto staat haar eigen beschrijving.

Olympic National Park
Er zijn meerder kudde's van "Elk" in en rond het Hoh Rain Forest (waar ik voornamelijk gewerkt heb) ze houden ervan te rusten op de "gravelbars" bij de Hoh River.

Olympic National Park
Dit is aan het begin van het Hoh Rain Forest, het paadje naar mijn werk.

Olympic National Park
De Hoh River, de rivier die van Mount Olympus naar de Pacific loopt en voor een groot gedeelte door het gematigde regenwoud komt. Van de Hoh, Blue en White Glaciers komen verschillende stromen die samen de rivier vormen.

Olympic National Park
Dichtbij Hurricane Ridge, een zeer bekend toeristisch punt in het noorden van Olympic National park bevindt zich Obstruction Point, hier heb ik Glacier Training gehad met andere werknemers van de National Park Service.

Olympic National Park
Een prachtig bergmeer op de Hoh River Trail. Ongeveer 15 mile vanaf het begin van de trail op 3500 feet hoogte.

Olympic National Park
Dit is een foto genomen op een van de laatste mijlen van de Hoh River Trail tussen Elk Lake en Glacier Meadows. Door verschuivingen tijdens de herfst en winter is de trail zeer moeilijk op dit stuk en redelijk gevaarlijk.

Olympic National Park
Een van de prachtige stranden aan de Pacific: Rialto Beach. Dit is een deel van de kuststrook van Olympic National Park die zeker een bezoek waard is. Een kiezelstrand met "tidepools" en rotsen die uit de zee steken. Je ziet er regelmatig arenden en zeehonden en ook worden er soms walvissen gezien vanaf het strand. Prachtige plek om het zeeleven te bekijken vanaf het droge.

Olympic National Park
De White Glacier met Glacier Creek. Vanaf de Hoh River Trail krijg je een prachtig zicht op de gletsjers die o.a. de Hoh River voeden. Ook dit is pas op het laatste deel van de trail. Na ongeveer 2 dagen te hebben ge"backpack"t. Magisch om dit te zien als je kapot bent van het lopen met je rugzak en zo ver weg bent van de bewoonde wereld. Je voelt je heel klein.

Olympic National Park
Dit ben ik bij de Blue Glacier op Mount Olympus op ca. 5000 feet hoogte. Mount Olympus is de hoogste berg van het park en dit is maar op een van de zijkanten, de top is nog zo'n 3000 feet hoger. De "Mighty Blue" is de grootste gletsjer van het park en zeer de moeite waard om te gaan bekijken als je van backpacken en hiken houdt. Een overweldigende ervaring.

Terug naar de Foto's van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

Adverteren?

Exit Reizen
Amerikaspecialist

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

EF
Cursus Engels in het buitenland

American Vacations
Uw VS-maatreis

US Foodz
US Food & Drinks

Goedkoop naar Europa bellen vanuit de VS met uw mobiel

Canvas Company
Uw VS-vakantiefoto op canvas: bestel hem hier