Kindvriendelijke attracties in de Verenigde Staten van Amerika

Op vakantie naar Amerika met de kids? Op deze pagina vindt u kindvriendelijke attracties in de Verenigde Staten, en een aantal locaties waar u uw kinderen misschien beter niet heen kan brengen.

Deze informatie is samengesteld met behulp van de vele nuttige tips van onze ervaren AllesAmerika.com forumleden. Het aantal beschreven staten is nu nog redelijk beperkt maar kan met uw hulp verder uitgebreid worden. Heeft u zelf tips? Stuur ze dan in via het contactformulier.

Arizona

 • Slide Rock State Park: In dit park nabij Sedona kunnen uw kinderen zwemmen en over de natte rotsen naar beneden glijden. Klik hier voor meer informatie.

 • Watson Lake Park (Granite Dells): Dit nabij Prescott gelegen helderblauwe meer nodigt uit tot een kayak- of kanotocht met uw kinderen. Uw kids kunnen ook over de aanweizge kleine rotsen klauteren.

 • Water Holes Slot Canyon: Deze canyon nabij Page is niet geschikt voor jonge kinderen. Hoewel de wandeling nergens echt moeilijk wordt, zijn er wat klimmingen.

Californië

 • Alcatraz: Niet geschikt voor jongere kinderen, maar wel interessant voor kinderen vanaf 11 jaar. Er is een in het Nederlands gesproken toer met hoofdtelefoons beschikbaar.

 • Carlsbad: Hier kunt u de Amerikaanse versie van Legoland vinden, evenals SeaWorld. De stad zelf is een badplaats met strand. Carlsbad ligt 50 km noordelijk van San Diego.

 • Santa Cruz: Santa Cruz ligt tussen San Francisco en Monterey. Uw kinderen kunnen hier genieten van een ritje met een stoomtrein (Roaring Camp Railroads) en naar een klein pretpark aan het strand gaan (Beach Boardwalk).

 • Santa Barbara: Ideaal om een paar rustdagen voor uw kinderen in te lassen, en voor iedereen een paar heerlijke dagen aan het strand.

 • San Francisco: U kunt hier onder meer een fietstocht met uw kinderen doen die langs de GOlden Gate Bridge loopt (waar ook een park is met eekhoorns en waterpartijen). Ook de trams zijn altijd leuk. Op Fisherman's Wharf kunnen uw kinderen de zeehonden bekijken; op de heuvel bij Marychurch is een speeltuin om de extra energie kwijt te kunnen.

  Als het regenachtig is, kunt u overwegen naar het Metreon te gaan, een indoor mall aan 4th Street en Mission Street. Hier kunt u onder meer winkels van PlayStation en Discovery Channel vinden, evenals een bioscoop. Naast het Metreon zit ook een typisch Amerikaanse diner.

 • Alabama Hills: Dit nabij Lone Pine gelegen park heeft een hoop kleine rotsen waar u tussendoor kan rijden en uw kinderen op kunnen klimmen.

Oregon

 • Portland: Hier kunt u onder meer een Childrens' Museum vinden, een dierentuin, en een onderzeeër bezoeken. Met uw oudere kinderen kunt u ook naar het Childrens' Scientific Museum gaan.

 • Newport: Deze stad aan de oceaan heeft een zee-aquarium en u kunt met uw kids een "whale watching" toer doen met de boot van twee uur.

Utah

 • Raften op de Coloradorivier: Deze activiteit nabij Moab is vooral geschikt voor uw kinderen vanaf 6-8 jaar.

 • Goblin Valley State Park: Een park met vele kleine rotsen die op kabouters lijken en waar uw kids overal mogen rondlopen.

 • Willis Creek: Een leuke, eenvoudig te bewandelen slotcanyon waar u en uw kinderen regelmatig een ondiep beekje moeten oversteken. Er is slechts één gedeelte waar u even kort moet klimmen en dalen. De canyon ligt aan een onverharde weg (Skutumpah Road).

 • Little Wild Horse Canyon: Deze canyon nabij Hanksville is vooral geschikt voor oudere kinderen. De wandeling is redelijk pittig maar goed te doen.

Meer reistips voor Amerika nodig?

Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

Adverteren?

Exit Reizen
Amerikaspecialist

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

Cheaptickets
Goedkope vliegtickets

EF
Cursus Engels in het buitenland

American Vacations
Uw VS-maatreis

US Foodz
US Food & Drinks

Goedkoop naar Europa bellen vanuit de VS met uw mobiel

Canvas Company
Uw VS-vakantiefoto op canvas: bestel hem hier