Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Slide ROck wandeling

Wandeling: Slide Rock State Park in Arizona

Door Sonja Voll

De Slide Rock-wandeling biedt een prachtige wandelroute door de landschappen van de Amerikaanse staat Arizona (nabij Sedona).

Algemene informatie over Slide Rock

  • Staat: Arizona
  • Waar: Sedona
  • Afstand: Kort
  • Hoogtverschil: Weinig
  • Moeilijkheidsgraad: Makkelijk

Kaart van de Slide Rock-wandeling

Hoe kom je bij het startpunt van Slide Rock?

Volg Highway 89A in noordelijke richting vanaf Sedona. Op 7 mijl noordelijk van Sedona ligt het Slide Rock State Park aan de westkant van Highway 89A.

Bordje van Slide Rock State Park

Hoe loopt de wandelroute?

Vanaf de parkeerplaats volg je het pad naar de rivier. Je kan onderlangs de rivier heen lopen en bovenlangs terug of omgekeerd.

Â’s Zomers kan het hier flink druk zijn omdat hier gezwommen mag worden; als je uitsluitend wilt wandelen en fotograferen moet je hier buiten het zomerseizoen naartoe gaan. Gedurende het hoogseizoen kan het park zelfs vanwege de drukte tijdelijk afgesloten worden.

In het najaar is dit mooi met de herfstkleuren van de bomen, het water en de rode rotsen op de achtergrond. Op deze plaats zijn diverse Cowboyfilms opgenomen.

Uitzicht tijdens de wandeling

Bijzonderheden van Slide Rock State Park

Je moet entree betalen voor toegang tot het park. In 2009 bedroeg dit $8 per auto. Koop van tevoren bij een tankstation de Red Rock Pass (ca. $6) als je in de omgeving van Sedona wilt parkeren. Deze moet je zichtbaar in de auto leggen als je ergens wilt parkeren, maar is niet bruikbaar voor de parkeerplaats van het Slide Rock State Park.

Gerelateerde artikelen

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?