Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Amerika reizen > Een cruise doen

Een cruise doen in de Verenigde Staten van AmerikaEen cruise kan een heerlijke manier zijn om te ontspannen en bij te komen van de stress van het dagelijkse leven. Ook in de Verenigde Staten is het mogelijk om te cruisen, waarbij u de kusten van Amerika bevaart en in sommige gevallen ook andere bestemmingen in de omgeving van de VS aandoet.

Cruiseschip nabij Miami
Cruiseschip nabij Miami

In dit artikel kunt u meer lezen over de mogelijkheden om een cruise te doen in de Verenigde Staten van Amerika, als geheel aparte reis maar ook als onderdeel van een complete Amerikareis.

Wat kunt u verwachten van een Amerikaanse cruise?Een cruise in Amerika kunt u gewoon boeken via Nederlandse touroperators (waarover hieronder meer). Sommige Amerikaanse schepen hebben zelfs hostessen aan boord. Verder kunt u dezelfde service verwachten als op alle andere cruises: veel entertainment aan boord, luxueuze voorzieningen zoals zwembaden, casino's, massagesalons en sauna's, cabins uiteenlopend van standaard tot luxe, en verschillende restaurants.

Een cruise in Amerika is alleen anders omdat u in Amerikaanse wateren vaart en het zeelandschap en de uitzichten dus anders zijn.

Vanaf welke locaties in de VS kunt u een cruise doen?Zowel aan de oostkust van de VS als de westkust kunt u een cruise doen, evenals vanaf Hawaii en Alaska. Zelfs vanuit de zuidelijke kust vertrekken cruises.

Bij cruises vanaf de westkust kunt u bijvoorbeeld denken aan een cruise van Los Angeles naar Vancouver, een cruise langs de Californische kust of een cruise met tussenstops in Mexico.

Veel cruises die Alaska aandoen, doen ook locaties in Canada aan. In de VS kunt u onder meer plaatsen als Juneau, Skagway, Whittier, Glacier Bay en Ketchikan aandoen.

Cruisen in Alaska
Cruiseschip nabij Alaska

Aan de oostkust kunt u vertrekken van de populaire afvaartlocaties in Florida of andere, meer noordelijk gelegen staten. Cruises in Florida vertrekken onder meer vanuit Miami, Tampa, Port Canaveral en Ft. Lauderdale.

Veel Amerikaanse cruises vanuit Florida gaan naar buitenlandse bestemmingen, bijvoorbeeld Mexico, Belize, Jamaica, de Kaaimaneilanden, Bermuda, de Maagdeneilanden, de Nederlandse Antillen en de Bahama's.

Andere locaties aan de oostkust waar u een cruise kunt doen zijn bijvoorbeeld New York City, Baltimore, Boston, Charleston (South Carolina) en Norfolk (Virginia).

Als u liever vanuit een zuidelijke staat een Amerikaanse cruise start, heeft u ook verschillende opties. Zo kunt u vertrekken vanuit New Orleans (Louisiana) en Galveston (Texas). Cruises vanuit het zuiden van de Verenigde Staten gaan vaak naar bestemmingen in Midden-Amerika zoals Mexico en Belize.

Een tip die een AllesAmerika.com-lid ons gaf, was dat u - afhankelijk van de cruise die u kiest - uw verwachtingen met betrekking tot het "echte" Amerikagevoel moet bijstellen. Een cruise maken, zelfs al begint die in de Verenigde Staten, betekent dat u veel tijd op zee doorbrengt en deels in locaties die niet in de VS liggen. Hoewel niet problematisch, kan het dan ook zijn dat dat typische Amerikagevoel tijdens uw cruise ontbreekt.

Waar moet u op letten bij het boeken van een Amerika-cruise?Onderstaande tips zijn afkomstig van AllesAmerika.com-bezoekers die u zijn voorgegaan bij het doen van een cruise in Amerika.

 • Boek bij voorkeur een hut met een raam, zodat u altijd naar buiten kunt kijken. Een suite biedt extra luxe, maar kost uiteraard ook meer.

 • Als u een hut in het midden van het schip neemt, heeft u de minste last van de deining en hoeft u minder te vrezen voor "motion sickness".

 • Het is aan te raden om minstens twee dagen voor uw afvaart naar uw vertrekstad te gaan als u met een vlucht vanuit Europa aankomt. U weet dan zeker dat u op tijd aankomt en heeft de tijd om eventuele jetlag te bestrijden. Als extra bonus kunt u dan natuurlijk ook genieten van de cultuur van de Amerikaanse stad waar u verblijft.

 • Als uw cruise onderdeel is van een langere Amerikareis, kunt u volgens sommige AllesAmerika.com-leden het beste uw cruise aan het eind van uw Amerikareis plannen. Als u de cruise aan het begin plant, is er nog veel dat na afloop van uw cruise moet gebeuren, terwijl een cruise u juist tot rust brengt. Een cruise aan het eind van uw reis brengt daarom de rust die u nodig heeft na een inspannende toer door de Verenigde Staten.

 • Als u een hotel in de buurt van de haven neemt, hoeft u zich niet te haasten bij het vertrek naar de haven. Veel cruises vertrekken in de namiddag en als u iets te vroeg bent, kunt u alvast lunchen op het schip.

Waar moet u op letten tijdens uw Amerikacruise? • U kunt uw bagage door kruiers aan boord laten brengen; dit kost vaak slechts $1 per koffer en scheelt een hoop sjouwwerk.

 • Als u onderweg van boord gaat, hou er dan rekening mee dat er strenge beveiling is. U moet dus door metaaldetectors, uw bagage moet op de band, drank wordt tot het einde van de cruise van u afgenomen, en u moet altijd uw identiteitspasje bij u hebben. Zonder dit pasje wordt u de toegang tot het schip ontzegd, dus vergeet deze niet. Voor de zekerheid is het ook beter om uw paspoort altijd bij u te hebben, zeker als u aanmeert bij locaties die niet Amerikaans zijn.

  Tijdens de cruise wacht het schip niet op u. Eventueel kan men tien minuten extra aangemeerd blijven, maar daarna vertrekt men - en bent u gedwongen om een dure vlucht te boeken naar de volgende aanmeerlocatie of naar het eindpunt.

 • U dient tijdens en na afloop van uw cruise de behulpzame bemanningsleden een fooi te geven. Overigens wordt in veel gevallen vooraf al een standaardfooi bij de cruiseprijs bijgerekend, zodat de crew verzekerd van een minimumvergoeding. Ook krijgt u in veel gevallen op de laatste avond een envelop waar u uw fooi in kunt doen, maar dit beloont niet specifieke bemanningsleden die u geholpen hebben.

 • Bij het diner heeft u de keuze uit de vroegere "first seating" (rond 18:30 uur) en de latere "second seating" (rond 20:30 uur). Kies voor het avondeten bij voorkeur de "second seating" zodat u rustig van uw diner kunt genieten - de gasten die de "first seating" doen, moeten na anderhalf uur de zaal verlaten.

 • Op uw laatste avond kunt u het beste uw koffers pakken, met uitzondering van de spullen die u gedurende de nacht en volgende ochtend nog nodig heeft. Als u uw gepakte koffers 's avonds voor de deur zet, wordt deze gedurende de nacht voor u opgehaald, zodat u ze bij de aankomsthal weer kunt oppikken.

Cruise vanuit New York
Cruise vanuit New York

Meer reistips voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com-homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?