Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Reistips > Bagage en limieten

Bagage: vliegtuiglimieten (ook naar Amerika)Bent u van plan om met het vliegtuig op reis te gaan? Dan neemt u ongetwijfeld bagage mee. Op deze pagina een overzicht van de bagage die u mee kunt nemen in het vliegtuig, inclusief gewichtslimieten en speciale regels. Ook kunt u op deze pagina informatie vinden voor uw handbagage en bagage naar de Verenigde Staten van Amerika.Bagage voor het vliegtuig

Grote bagage: uw koffersKoffers Amerika

De meeste vliegmaatschappijen staan één stuk grote bagage en één stuk handbagage per persoon toe zonder bijbetaling. Beide soorten bagage zijn aan maximumgrootten en maximumgewicht gebonden, maar over het algemeen zijn beide ruim bemeten. De lengte, breedte en hoogte van uw koffer mag maximaal 158 cm zijn en voor vluchten naar Amerika geldt een maximumgewicht van 23 kilo per koffer. (Voor de rest van de wereld geldt meestal een maximumgewicht van 20 kilo.)

Als u een extra koffer wilt inchecken, betaalt u bij de meeste vliegtuigmaatschappijen voor reizen naar Amerika extra. Vaak is dit bedrag $100 of EUR 70 per vlucht per koffer. In het geval u Business Class vliegt, worden hierop soms uitzonderingen gemaakt en kunt u kosteloos twee koffers meenemen naar Amerika. Let erop dat de kosten en uitzonderingen verschillen per vliegtuigmaatschappij.

Als u uw koffers moet wegen, kunt u dat doen door uzelf met de koffer op de weegschaal te stellen en vervolgens uzelf nogmaals te wegen zonder koffer - het verschil is het gewicht van de koffer. Er is echter een makkelijkere manier om uw bagage te wegen: met een echte bagageweger. Ikzelf gebruik deze en die bevalt me uitstekend. (Extra voordeel: hij kan het gewicht in zowel kilo's and ponden weergeven.)

Uw koffers op slot doen?Over het algemeen is het niet verstandig om uw koffers op slot te doen als u naar Amerika reist. De Amerikaanse veiligheidsdiensten en de TSA hebben namelijk het recht om uw bagage open te maken en te doorzoeken. Als uw koffer op slot is, mogen zijn deze openbreken. In dat geval is de schadepost voor uw eigen rekening.

Tegenwoordig zijn er speciale TSA-sloten te koop die uitsluitend door uzelf en de TSA opengemaakt kunnen worden. Als u uw bagage tijdens de reis naar de USA dus toch wilt afsluiten, doe dit dan met zo'n speciaal door de TSA goedgekeurd slot.

TSA sloten


HandbagagePer persoon wordt één stuk handbagage toegestaan voor vluchten naar de Verenigde Staten van Amerika. Daarnaast mag u één stuk "persoonlijke bagage" meenemen, zoals een laptoptas of een camera. Let erop dat u bij de paspoortcontrole uw laptop altijd uit uw tas moet halen.

De maximumafmetingen van handbagage zijn 22 bij 35 bij 55 cm. Hoewel officieel een maximumgewicht van 6 tot 18 kilo wordt gehanteerd voor handbagage afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij, wordt deze regel in de praktijk niet strikt toegepast. LET OP: dit is geen garantie dat u ook zoveel kilo's in uw handbagage mee kunt nemen naar Amerika. Hou u liever aan de regels.

VloeistoffenU mag slechts zeer beperkt vloeistoffen meenemen in uw handbagage. De verpakking mag maximaal 100 milliliter bevatten en u moet uw flesjes in een hersluitbare en doorzichtige plastic zak doen van maximaal 1 liter. Per persoon mag u slechts één zo'n plastic zak meenemen.

MedicijnenU mag noodzakelijke medicijnen in uw handbagage meenemen naar de Verenigde Staten, zolang u ook een ondertekende verklaring heeft van uw dokter (in het Engels). Hierom wordt soms, maar niet altijd, gevraagd door de douane. Neemt u de medicijnen mee in de oorspronkelijke verpakking.

Taxfree aangekochte productenU mag taxfree aangekochte producten, ook vloeistoffen zoals parfum en alcoholische dranken, meenemen in uw bagage zolang ze aan een aantal eisen voldoen.

  • De producten zijn in de winkel waar u ze kocht verzegeld in een doorzichtige tas.
  • Het zegel van deze tas is niet verbroken.
  • De producten die u meeneemt zijn aantoonbaar op de dag van uw vlucht aangeschaft (houd uw bon dus bij u).

Handige bagagetips  • Een handige tip die wijzelf en bezoekers van AllesAmerika.com gebruiken: als u van plan bent veel inkopen te doen in Amerika, neem dan een lichte, lege, zachte koffer mee in uw harde koffer. U hoeft dan voor deze tweede koffer alleen bij de thuisreis extra te betalen.

  • Let ook op wat u wel en niet mag meenemen in de grote bagage. Gevaarlijke stoffen inclusief spuitbussen die onder druk staan zijn vaak verboden. U kunt daarnaast uw filmrolletje beter in de handbagage meenemen, daar sommige röntgenapparaten in staat zijn het rolletje onherstelbaar te beschadigen.

  • Bij aankomst op de eerste luchthaven in Amerika moet u uw koffers altijd ophalen, of u nu doorreist met een ander vliegtuig of niet. De reden is dat uw bagage bij aankomst in de VS altijd door de douane en immigrations moet. Zorg daarom (en omdat de wachtrijen bij de douane vaak lang zijn) dat u minstens anderhalf uur overstaptijd hebt, maar liever nog twee uur of meer. (Dit geldt voor de heenreis naar de Verenigde Staten. Tijdens de terugreis naar Europa volstaat een minimale overstaptijd van anderhalf uur.)

  • Op zoek naar koffers of andere reisartikelen? Klik hier voor een winkel met uitgebreid aanbod reisartikelen.

Meer reistips voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?