Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Visuminformatie > DV loterij informatie

Alles over de DV-lottery

Alles Amerika

Op deze pagina kunt u uitgebreide informatie vinden rondom de DV-lottery, ook wel Diversity Visa of greencard loterij genoemd.

Wat is de DV-Lottery?

Alles Amerika

Jaarlijks richt de U.S. Department of State de Diversity Lottery in.

Rond november gaat deze lottery open (de juiste datum kunt u vinden op de officiële website).

Kom ik in aanmerking?

Alles Amerika

In eerste instantie moet u uitzoeken of u voldoet aan de eisen om een Green Card te kunnen krijgen. Deze voorwaarden kunt u vinden op de greencard loterij informatiepagina.

Digitale pasfoto

Alles Amerika

Indien u in aanmerking komt, dan moet u van elke deelnemer (indiener aanvraag, partner en kinderen jonger dan 21) een digitale pasfoto laten maken die aan een aantal specifieke eisen voldoet, zie deze pagina. Er staat een zeer handige ‘photo validator’ op de officiële site, dus zo bent u er 100% zeker van dat uw foto aan de eisen voldoet.

De inschrijving

Alles Amerika

U voldoet aan de eisen en hebt uw foto. Wat nu? Inschrijven natuurlijk! U kunt op twee mogelijke manieren deelnemen.

 1. U doet mee (tegen betaling) via één van de vele commerciële organisaties. Maar is dat nodig? OK, ze vragen er soms maar $50 voor, maar bent u dan wel zeker dat ze niet enkel uw geld pakken maar ‘vergeten’ u in te schrijven? Er zijn ook verhalen van mensen die via zo’n kantoor wonnen, maar waar dan geweigerd werd om hen de envelop van het KCC (zie punt 5) te overhandigen, tenzij ze een advocaat via dat kantoor namen (kosten $400 of meer!).

  Sommige deelnemers noemen echter het gemak van deelname (u hoeft zelf weinig te doen) en er zijn wel degelijk organisaties die serieus hun best voor u doen en u zelfs een gratis vliegticket naar de VS aanbieden als u gewonnen heeft.

 2. U doet het zelf kosteloos via de officiële website van de Amerikaanse overheid. Als u hulp nodig heeft dan kan u die gratis en met veel plezier krijgen van mensen die u zijn voorgegaan op o.a. de AllesAmerika.com forums.


De eerste brief van het Kentucky Consular Center (KCC)

Alles Amerika

In 2000 werd het Kentucky Consular Center in Williamsburg (KCC) in Kentucky opgericht om de administratieve afhandeling van deze Lottery te verzorgen (voordien gebeurde dit door het National Visa Center in Portsmouth, New Hampshire).

Als u ergens tussen mei en juli een grote witte enveloppe in uw brievenbus vindt met in de linkerbovenhoek de vermelding "UNITED STATES DEPARTMENT OF STATE KENTUCKY CONSULAR CENTER", dan kunt u alvast een gat in de lucht springen - deze "notification letter" geeft aan dat u uitgeloot bent, en u vindt er ook uw case number.

Dit betekent echter niet dat u met 100% zekerheid een greencard krijgt. Hoe lager het nummer, des te groter uw kans om effectief de greencard in bezit te krijgen. Er zijn namelijk zo’n 55.000 Green Cards te winnen, maar een 100.000-tal mensen krijgen een "notification letter" met een case number.

In de loop van het proces zijn er altijd namelijk heel wat mensen die afvallen: of ze voldoen niet aan de toelatingseisen, of ze zien op tegen de kosten en heel de papierwinkel, of ze hebben gewoon maar meegedaan voor de lol omdat het toch gratis was maar hadden dus niet de intentie om écht heel hun hebben en houden hier achter te laten om naar Amerika te gaan.

Laat u niet van de wijs brengen door de stapel papier in de enveloppe; volg gewoon de instructies. Per deelnemende persoon zit er een setje papieren in, die allen nauwkeurig ingevuld moeten worden. Deze stuurt u dan aangetekend terug op naar de KCC.

Eenmaal het proces op gang is, kunt u het via de website van de KCC elke maand vanaf de 15e een visa-bulletin bekijken. Daarin worden de case numbers bekend gemaakt die de komende maand aan de beurt zijn voor verdere afhandeling van het proces.

Oh ja: indien u deze witte enveloppe niet ontvangt, wil dat zeggen dat u niet uitgeloot bent en dan mag u gewoon een volgende keer terug opnieuw deelnemen. U heeft dit jaar niet gewonnen, maar u kunt wel volgend jaar weer meedoen.

Kosten en benodigde documenten

Alles Amerika

Dat de deelname gratis is, wil niet zeggen dat het u uiteindelijk niks gaat kosten om in de VS te geraken - het lotje kost niks, maar het in ontvangst nemen wel.

U zult een "immigrant visa fee" en een "processing fee" moeten betalen aan de ambassade (ongeveer $755), het officieel medisch onderzoek kost 155 euro, en de röntgenfoto's kosten 50 euro.

Maar daarnaast hebt u verder nog misschien bepaalde vaccinaties nodig, allerlei bewijsstukken (van de gemeente, werkgever, bank, ...), en u moet mogelijk een aantal documenten nog laten vertalen door een beëdigd vertaler. Reken dus maar een totaalkostenplaatje van $1.000 per persoon, dan komt u niet voor verrassingen te staan. In ieder geval begrijpt u nu misschien waarom er onderweg nog mensen afhaken nadat ze initieel uitgeloot werden.

In de brief van het KCC zit een hele lijst van documenten die u eventueel nodig hebt, mét extra uitleg, maar dit is in ieder geval al een deel van het lijstje:

 • 2 pasfoto’s (moeten aan bepaalde eisen voldoen)
 • paspoort
 • huwelijks- of scheidingsakte (verkrijgbaar als internationaal document)
 • Geboortecertificaat (verkrijgbaar als internationaal document)
 • Politiecertificaat (een ‘Bewijs van goed zedelijk gedrag’)
 • Bewijs van militaire dienst
 • Onderwijsdiploma en/of bewijs van werkervaring
 • Bewijs van financieel support (bankuitreksels, waardebepaling van uw huis) zodat men weet dat u in Amerika kan overleven (of een baanaanbod).


Probeer in ieder geval zoveel mogelijk van de documenten die u nodig hebt, binnen een maand of drie voordat uw nummer naar verwachting opgeroepen wordt, in het Engels te krijgen (van uw makelaar, school, het uittreksel uit het bevolkingsregister, werkgeversverklaring), dat scheelt al een stuk in de kosten.

Blijkbaar houden de mensen op de ambassade er ook van dat u alles in de juiste volgorde steekt, en in een mapje per ‘deelnemer’ (dus een mapje voor diegene die uitgeloot is, een apart mapje voor de partner en een apart mapje voor de kinderen). Dit is geen must, maar u wilt het die mensen natuurlijk zoveel mogelijk naar de zin maken - zij hebben uw toekomst in hun handen.

De tweede brief van het KCC

Alles Amerika

Als u dus écht geluk hebt, dan krijgt u een tweede brief van de KCC. Wanneer u deze krijgt is afhankelijk van uw case number. Als u een vrij laag case-nummer hebt, dan kunt u op zijn vroegst uitgenodigd worden in de maand oktober. Heeft u een vrij hoog case-nummer, dan moet u nog wat maandjes extra geduld hebben.

In ieder geval komt de tweede brief van het KCC ongeveer 3 tot 4 weken voor de datum waarop u uw medisch onderzoek en het interview op de ambassade hebt. Maar als uw case-nummer (erg) hoog is, dan heeft u ook kans dat u nooit meer iets hoort en dat wil zeggen dat u net buiten de boot bent gevallen.

Immers, als alle 55.000 greencards vergeven zijn, wordt het proces stopgezet. Ook als u een "winnaarsbrief" had ontvangen hebt u dan geen kans meer om een greencard te krijgen.

Er zijn verhalen van mensen die reeds bij de eerste deelname een greencard wonnen, anderen na de vierde keer, en sommigen hebben het na zeven keer opgegeven...

Medische Keuring

Alles Amerika

Deze bestaat uit het nemen van ‘foto’s’ (röntgenopnames) van uw bovenlijf en een medisch onderzoek (vragenlijst over gezondheidstoestand van u en uw familie, controle van vaccinatieboekje, plasje maken, test van ogen en oren, bloedafname, longen, bloeddruk).

Hier moet u dus (weer) voor betalen en u moet ook weer twee pasfoto’s inleveren.

Het interview

Alles Amerika

Bij het interview heeft u die extra pasfoto’s nodig, uw paspoort, uw geboortebewijs en een kopie er van (én een vertaling er van blijkbaar ook), uw bewijs van financieel support (bijvoorbeeld een schatting van je huidige woning plus afrekening hypotheek en/of een baanaanbod van een Amerikaans bedrijf). Ook moet u hier betalen (kosten voor de visa, ongeveer $755 per persoon, is reeds vernoemd onder punt 6).

Indien u de Greencard effectief hebt gewonnen, krijgt u ook nog een grote enveloppe mee met daarin de Röntgenfoto’s en het verslag van de medische keuring. Deze gegevens hebt u verder niet meer nodig (het is, in tegenstelling tot sommige berichten, niet nodig om deze in de VS af te geven).

Uw paspoorten krijgt u niet onmiddellijk mee, die worden nog voorzien van de nodige stempels en een inreisvisum, en dat krijgt u dus na een paar dagen thuis in uw brievenbus.

Zaken om thuis te regelen

Alles Amerika

Hierna gaat de administratieve taak weer bij u thuis verder - baan opzeggen, huis verkopen, inboedel uitsorteren (wat nemen we mee, wat geven we weg), auto verkopen, verzekeringen opzeggen, afscheidsfeestjes organiseren, etc..

At last: Amerika!

Alles Amerika

Als u dan eindelijk, na al die zenuwslopende maanden, aankomt in Amerika, dan krijgt u een leuk extraatje: deze keer mag u bij de controle gaan aanschuiven bij de rij voor de ‘American Citizens & Residents’. Meestal is dit een beduidend kleinere rij, en dat heeft u wel verdiend na die maanden vol spanning en stress.

Nog vragen?

Alles AmerikaTerug naar de Visuminformatie voor Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?