Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Amerika-shop > Amerikaanse loterijen

Miljardenjackpot niet langer toekomstmuziek; US Powerball recordjackpot reikt tot $1,6 miljardDoor Martijn Opperdoes

Winnaar Powerball

Wel eens uw geluk beproefd in een loterij? De Oudejaarsloterij misschien, of de Koningsdagtrekking in de Staatsloterij? Nederland loopt warm voor deze trekkingen en koopt dan ook massaal loten, omdat de jackpots die bij deze speciale gelegenheden worden aangeboden van een speciaal kaliber zijn - het kaliber dat mensen die twijfelen over de streep trekt om toch vooral mee te spelen. Echt waar, zo groot? Het gaat in Nederlandse loterijen bij tijd en wijle zeker om imposante bedragen, maar de jackpots in Nederlandse loterijen zijn van een zeer bescheiden niveau als we deze vergelijken met jackpotbedragen die buiten Nederland in loterijen omgaan. Sterker nog: buiten onze landsgrenzen zijn de loterij jackpots van een heel ander niveau! Om u een idee te geven van de omvang van dergelijke jackpots: in de Verenigde Staten is in januari 2016 een jackpot van $1,6 miljard gevallen! Als de jackpot op een dergelijke hoogte staat, wil iedereen een lot hebben!

Magische grens van miljard dollar in 2016 doorbrokenDe Amerikaanse Powerball loterij had zich een jaar of twee terug ten doel gesteld om in 2022 een jackpotbedrag van $1 miljard te bereiken. Gezien het feit dat het voormalige wereldjackpotrecord, wat met $656 miljoen bijna vier jaar lang in het bezit was van de US Mega Millions lotto, lange tijd niet verbeterd en de laatste jaren zelfs nauwelijks benaderd werd, was het niet onlogisch van de Powerball directie om een flinke tijdspanne te nemen voor het bereiken van de grens van $1 miljard, op voorhand een mijlpaal in de loterij historie.

De laatste wijziging van de Powerball regels bracht de zaken echter in een enorme stroomversnelling! Op 7 oktober werden de huidige regels ingevoerd, waarvan een verruiming van de keuzereeks van de vijf reguliere getallen de belangrijkste was. Hierdoor nam de kans op het winnen van de jackpot af, met als logisch gevolg een grotere kans dat jackpots tot grote bedragen (groter dan ooit tevoren) kunnen uitgroeien. En dat hebben we geweten! Sinds de invoering van de nieuwe regels is de Powerball jackpot nog maar drie keer gevallen, waarvan de eerste een enorme klapper ter waarde van een slordige $1,6 miljard, het actuele werelrecord, was. Maar ook daarna zijn er geen kleine Powerball jackpots meer gevallen - de kleinste van 2016 tot nu toe, telde $291 miljoen!

Het is Powerball wat de klok slaatDe voormalige wereldrecordhouder, US Mega Millions, is een beetje in de verdrukking geraakt door het recente Powerball geweld. Desondanks blijft ook Mega Millions een van de absolute toploterijen - op basis van het roemrijke verleden maar zeker ook gezien de prestaties in 2016, al duurde het bijna een half jaar voordat Mega Millions een jackpotwaarde van boven de $200 miljoen wist te bereiken.

De miljardenjackpot heeft het publiek ook weer eens wakker geschud. Was het de laatste jaren zo dat men en masse afwachtte tot een jackpot opzienbarende hoogten bereikte voordat men op grote schaal loten ging kopen, nu lijkt men weer wat eerder in de race tot aanschaf van loten over te gaan. De tijden van weleer lijken echter niet snel meer terug te komen: voor het bereiken van de jackpot van $590,5 miljoen had de Powerball loterij in 2013 welgeteld 14 trekkingen nodig. In 2015 werd in februari een jackpot van $564 miljoen door drie winnaars gedeeld, die na 21 trekkingen zonder dat de jackpot viel tot stand kwam.

Om de recordjackpot van $1,6 miljard te bereiken, waren in totaal 19 trekkingen nodig. Het loopt dus nogal uiteen, maar in ieder geval is de trend dat er méér trekkingen nodig zijn om vergelijkbare bedragen te bereiken, tot stilstand gebracht.

Nieuwe ontwikkelingen bieden loterij fans vele mogelijkhedenEen goed moment om een veelgehoorde misvatting eens te ontkrachten: u hoeft géén Amerikaan te zijn om mee te spelen in Amerikaanse loterijen! Oók hoeft u niet zelf in Amerika te zijn om loten te kunnen kopen. Het is tegenwoordig erg gemakkelijk om mee te spelen in loterijen over de hele wereld, en het maakt helemaal niks uit waar u op een bepaald moment bent, zo lang u maar de beschikking hebt over een internetverbinding!

Eén van de langst actieve en betrouwbaarste aanbieders, al sinds 2002 actief, is van Britse origine maar biedt haar diensten ook in het Nederlands aan. Bij theLotter koopt u online loterij loten, die namens u lokaal worden gekocht met de getallen die u online hebt gekozen. Loten worden vervolgens ingescand naar uw account, dus van zorgen over het verliezen van een winnend lot zult u geen last meer hebben. U hebt de optie om individueel mee te spelen, maar u kunt er ook voor kiezen om mee te spelen in loterij groepsspelen, en met een zogenaamde loterij bundel combineert u beide opties. Groepsspelen en bundels bieden de nodige voordelen ten opzichte van individuele loten.

In een loterij groepsspel koopt u samen met een aantal andere spelers een groot aantal loten, en met elk van die loten maakt u kans op de jackpot en op de andere aangeboden prijzen. Uw winkansen nemen dus aanzienlijk toe! Bij extreem grote jackpots opent theLotter speciale mega-groepsspelen, die tot wel 1000 rijen (= loten) kunnen oplopen! In die gevallen zijn de winkansen van de groep dus duizend keer zo groot als wanneer u met uw eigen lot meespeelt. Prijzen die een groep binnenhaalt, worden verdeeld naar rato van het aantal aandelen dat individuele spelers aanschaften.

Met een loterij bundel combineert u beide opties, zodat u van ‘the best of both worlds’ profiteert: de vrijheid van een individueel lot, waarbij u zelf uw getallen kunt kiezen en bij winst de hele prijs kunt opeisen, gekoppeld aan een groepsspel-aandeel, waarmee u meer kans maakt op prijzen, maar deze wel moet delen met de andere spelers in het groepsspel. Aan u de keuze!

Meespelen bij theLotter is makkelijk en biedt perspectief!Meespelen in de Mega Millions en US Powerball loterijen is in beide gevallen eenvoudig: u kiest vijf reguliere getallen en een extra getal (de Mega Ball in de Mega Millions, de Power Ball in de Powerball). In de Powerball loterij kiest u reguliere getallen uit een keuzereeks van 1 tot 69, in de Mega Millions is de keuzereeks ruimer: 1 tot 75. Het extra Power Ball getal kiest u uit een afzonderlijke reeks van 1 tot 26, de Mega Millions Mega Ball uit een extra reeks van 1 tot 15.

De Powerball loterij biedt spelers kans op een jackpot die begint bij $40 miljoen en per rollover (trekking waarin de jackpot niet valt) met minstens $10 miljoen groeit; de Mega Millions jackpot start op $15 miljoen en groeit per keer met minimaal $5 miljoen. Beide loterijen bieden spelers ook de optie om secundaire prijzen te verhogen met behulp van een zogenaamde "multiplier", een getal tussen 2 en 5, in sommige gevallen zelfs 10, dat bepaalt hoe hoog uw secundaire prijs wordt, elke trekking opnieuw. Als u tegen een kleine meerprijs gebruik wilt maken van deze aantrekkelijke opties, respectievelijk de Power Play en de Megaplier, moet u niet vergeten ze aan te vinken op uw lot. De tweede prijs van $1 miljoen in de Mega Millions is fantastisch en kan met een beetje geluk én de Megaplier zomaar $5 miljoen worden! Het niet aanvinken van de optie is dan een dure onachtzaamheid…

In 2016 hebben al twee spelers via theLotter de tweede Powerball prijs van $1 miljoen gewonnen. Zowel de Salvadoraanse als de Canadese winnaar vergaten daarbij de Power Play optie aan te vinken en misten daardoor de verdubbeling van hun prijs. Ondanks het gemis van de verdubbeling is er sprake van een opmerkelijke trend, die het totale prijsbedrag dat door theLotter spelers is gewonnen tot ruim boven de $50 miljoen heeft gebracht!

Onderweg? Speel mobiel mee!Geen enkele zichzelf respecterende dienstverlener kan meer zonder een tot in de puntjes verzorgde mobiele website en apps voor de verschillende mobiele platforms. Via theLotter's mobiele site en apps voor iPhone, iPad en Android kunt u eigenlijk alles doen wat u ook op de gewone website kunt doen. Zo kunt u een lange trein- of busreis een lucratief randje geven. Als u in Amerika bent, moet u vooral zelf een lot voor één van de Amerikaanse loterijen kopen, dat is een kleine moeite die tot groot plezier kan leiden. Even een lot kopen na het tanken, of als u in een van de vele malls bent.

Amerika is niet alleen het land van de onbegrensde mogelijkheden, maar ook van de onbegrensde loterij jackpots! Are you in it to win it?

Meespelen is makkelijkWinnaar Powerball

Klik hier voor meer informatie over theLotter.

Terug naar de webshop homepage

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?