Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Arizona > Tucson

Alles over Tucson in ArizonaGeschreven door Bart (Dude)

Tucson (uitgesproken als Toe-son) is de op één na grootste stad van Arizona. Diep verscholen in de Sonorawoestijn heeft deze stad veel te bieden. Tucson telt net geen 1 miljoen inwoners in de metropolitan area. De naam verwijst naar de 'zwarte basis', de berg die nu A-mountain wordt genoemd en vroeger vulkanisch was, net als de omliggende bergen ten westen van de stad, die ook weleens The Old Pueblo genoemd wordt. Een andere bijnaam is Optical Valley, verwijzend naar het onderzoek en design, alsook de industrie van telescopen en andere optische apparaten. Mocht u bij uw volgende reis de staat Arizona aandoen, vergeet dan niet een of twee dagen voor deze enorm leuke stad uit te trekken.

saguaro in tucson

Tucson in een notendopHet centrum van de stad ligt net naast de Interstate 10 (snelweg), de enige snelweg die de stad doorkruist.De stad is de laatste jaren aan een opwaardering bezig. Zo is er geïnvesteerd in een gloednieuwe tramlijn die doorheen het centrum loopt en via de universiteit, University of Arizona, een loop maakt terug richting downtown via 4th Avenue en Congress Street. Op deze plekken zijn geregeld allerlei evenementen te bezoeken, meestal gaande van september t/m april.

Tucson is een uitgestrekte stad, met weinig hoogbouw en veel ruimte. Rondom de stad zijn er talloze activiteiten te doen, een echt paradijs voor de buitenmens. Zo zijn er, dankzij de vlakke vallei, honderden kilometers aan fietspaden, zowel in de stad zelf voor de wielertoerist, als uitdagende trails voor de mountainbiker. Wandelpaden zijn er nog meer, zowel voor de ervaren hiker als de beginner. Vele van deze wandelingen bevinden zich in parken.

Aangezien Tucson relatief dicht bij de Mexicaanse grens ligt is de invloed goed te merken in het dagelijkse leven alsook in het eten. Er zijn bijgevolg ook heel wat Mexicaanse restaurants te vinden doorheen de stad. Uiteraard zijn er ook burgerrestaurants en steak houses te vinden, zowel de bekende ketens als de lokale restaurants.

Het klimaat in TucsonOver het algemeen is het warm in Tucson.Vooral in de zomermaanden wordt het bijzonder warm in de ganse regio waarbij temperaturen van 45 graden Celcius geen uitzondering zijn. In juli, augustus en september zijn er moesonregens. Houd hier rekening mee als je de stad wilt bezoeken. In deze periode is er een verhoogde kans op flashfloods in de ganse regio. Zware onweersbuien houden lelijk huis en de harde ondergrond krijgt het vele water niet verwerkt waardoor er overstromingen ontstaan. Jaarlijk sterven er tientallen mensen die, ondanks de vele waarschuwingen toch door een flood willen rijden, maar meegesleurd worden door het verwoestende water.

De winters zijn zeer mild en zonnig, wat veel 'snowbirds' aantrekt, mensen die de harde winters in het noorden van het land verruilen voor het zonnige zuiden van Arizona. Sneeuwen doet het in de vallei zelden. De aangenaamste maanden om de stad te bezoeken zijn oktober tem april.

Hoe de stad te verkennenDe meest handige manier om Tucson te ontdekken is met uw huurauto. Het wegennetwerk is handig en overzichtelijk opgebouwd en is over het algemeen een stuk minder druk en hectisch dan in bijvoorbeeld drukke steden als Los Angeles.

Auto huren in Tucson

Daarnaast is parkeren bij de meeste bezienswaardigheden niet al te lastig en vallen de kosten vaak mee. In downtown moet u goed opletten op de rode bordjes die bij de verschillende parkeerplaatsen staan aangegeven; er gelden een hoop voorwaarden die van toepassing zijn op verschillende dag en tijden, wees daar alert op.

Wilt u liever met het openbaar vervoer reizen dan kunt u de taxi of bus pakken. Voor ongeveer $5 per persoon per dag kunt een en pas kopen die de gehele dag bruikbaar is.

Bent u van plan om in Tucson te overnachten? Klik hier voor hotelbeoordelingen in Tucson van andere bezoekers van AllesAmerika.com.

Bezienswaardigheden in TucsonSaguaro National ParkDe grootste publiekstrekker van Tucson is ongetwijfeld Saguaro National Park. Het park is opgesplitst in twee delen, een ten westen van de stad (Mountain District) en helemaal ten oosten van de stad (Rincon District), Hier kan men met de wagen, met de fiets of te voet de natuur verkennen en de Saguaro cactussen, die tevens de staatsbloem is, van nabij bekijken. Voor meer informatie over Saguaro National Park kunt u het AllesAmerika-artikel over deze schitterende plek lezen.

Mission San Xavier del BacDeze mooie missiepost is het oudste Europese gebouw van Arizona. Gebouwd door de spaanse kolonisten in de 18e eeuw ligt dit bouwwerk op een mooie locatie in een rustgevende omgeving. De toegang is gratis, al kunt u tegen betaling een rondleiding krijgen met een gids die u veel kan vertellen over de geschiedenis van deze missiepost.

mission xavier

Met 200.000 bezoekers per jaar kan het bij vlagen druk zijn bij het gebouw. De oorspronkelijke bewoners van de regio spelen hier slim op in: in de drukkere tijden van het jaar kunt u veel standjes en marktkraampjes vinden waar ambachtelijk gemaakte sieraden en kunstwerken worden verkocht.

Arizona-Sonora Desert MuseumNiet ver van de ingang van Saguaro National Park vind u het Arizona-Sonora Desert Museum. Dit prachtige openluchtmuseum laat u kennis maken met de flora & fauna van de omgeving waarin u zich bevindt. Het museum heeft een aantal mooie dieren die u kunt zien, maar vertelt ook een hoop over de geschiedenis van de regio. U kunt zich makkelijk een ochtend (middagen zijn vaak te warm) vermaken in het Arizona-Sonora Desert Museum. Vooral met kinderen is dit een echte aanrader. In veel reisgidsen wordt dit buitenluchtmuseum als een van de mooiste musea van de Verenidgde Staten genoemd.

Pima Air and Space MuseumHet Pima Air and Space Museum is het grootste vliegtuigkerkhof van de wereld alsook een museum dat verschillende vliegtuigen herbergt in een vijftal hangars en in de buitenlucht. U kunt er meer dan 300 vliegtuigen bekijken en is een must voor een ieder die zicht interesseert in luchtvaart. Maar ook als u hier wat minder interesse voor heeft kan het toch een aanrader zijn: u zult versteld staan van het grote aantal vliegtuigen. Overigens kunt u er ook voor kiezen om het kerkhof links te laten liggen en u enkel te beperken tot het museum. Het kerkhof kan enkel met een gids worden bezocht, het museum op eigen houtje. Trekt u voor een bezoek aan Pima Air and Space Museum een dagdeel uit.

Pima air

Titan Missile MuseumTen zuiden van de stad kan je ondergronds duiken om het Titan Missile Museum te bezoeken, waar de laatste van de 52 raketinstallatie staat van de koude oorlog en je uitleg krijgt hoe destijds alles in zijn werk ging met de 9 megaton raket. Laat u zich informeren in het mooie visitor center en boek daar desgewenst een tour waarbij u veel uitlegt krijgt over de koude oorlog.

Point Loma, San Diego

Andere bezienswaardighedenTucson kent natuurlijk nog een groot aantal andere bezienswaardigheden. Zo kunt u een bezoek brengen aan Biosphere II, een onderzoekscentrum van de Universiteit waar men een rondleiding kan boeken en meer te weten komt over wetenschappelijke experimenten ivm de aarde en het creëren van een biosfeer.

Verder zijn er nog Old Tucson Studios, Colosal Cave Mountain Park, Reid Park Zoo, The Museum of Art en nog een hoop meer. Zoals u kunt zien heeft Tucson heel wat te bieden buiten de ruim 300 zondagen per jaar.

Bezienswaardigheden in de regioNiet enkel in de stad zelf is er veel te doen, maar met daguitstappen kan je andere leuke dingen bezoeken zoals Tombstone, een mijnstadje wat nog steeds saloons heeft en de cowboys nog op straat lopen en gunshows houden. Wat verder is er Bisbee, waar je oa een treinritje doorheen de kopermijn kan maken. Op de terugweg kan je een bezoek brengen aan Kartchner Caverns State Park, een bijzonder mooie grot. Ten zuiden van Tucson is er Tubac, een kunstenaars dorpje en enkele mijlen verder is er Tumacácori waar men de missie kan bezoeken die in 1691 gestart werd. Ten noordwesten ligt er Picacho Peak State Park en Casa Grande Ruins. En ten westen van Tucson ligt er Kitt Peak National observatory waar men verschillende tours kan doen om de sterren te bekijken.

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?