Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Alle 50 staten > Alabama

Alles over Alabama

Alles Amerika

Nationale Parken van AlabamaEr zijn vier Nationale Parken in Alabama: Horseshoe Bend, Russel Cave, Little River Canyon en Tuskegee Institute.

Hieronder zullen deze vier parken afzonderlijk worden besproken.

Horseshoe Bend National Military ParkIn de ochtend van 27 maart 1814 viel generaal Andrew Jackson met een leger van 3300 mannen de Indiaanse Chief Menawa met 1000 krijgers van de "red sticks" aan, die verschanst zaten in de "horseshoe bend" van de Tallapoosa rivier.

Bij Horshoe Bend

Om de bocht in de rivier af te schermen bouwde deze "red sticks" een 400 meter lange barricade van hout en zand. Met een kleine kans van overleven vochten deze "red sticks" heel moedig, maar verloren de strijd en verloren hierbij ongeveer 800 mannen. Dit was de laatste strijd van de "Battle of the Creek" in 1813-1814. In een vredesverdrag dat de indianen moesten onderschrijven gaven ze 80.937 km2 land op, waar nu delen van de Amerikaanse staten Alabama en Georgia van uitmaken. Doordat generaal Jackson deze strijd won, gaf dit hem een nationaal aanzien en hij werd daarna gekozen als zevende president van de VS.

Russel Cave National MonumentLandschapbij Russell Cave

Duizenden jaren kwamen Indianen naar het gebied dat we kennen als Russel Cave. Deze grot bood bescherming en de bosrijke omgeving was ruim voorzien voedsel, werktuigen en brandstof voor de vuren.

Deze grot werd gebruikt vanaf de tijd van de eerste oorspronkelijke bewoners die in de zuid-oostelijke VS kwamen tot aan de tijd van de Europese kolonisten. Het verhaal van de gebruikers van deze grot is er dan ook één van aanpassing en overleving. De gebruikers hebben aanwijzingen achtergelaten die ons hebben geholpen om hun manier van leven te begrijpen.

Little River Canyon National PreserveBij Little River in Alabama

Deze rivier loopt vanaf de rug van Lookout Mountain in noordoost alabama. De rivier en rotssystemen bevatten spectaculaire landschappen van het Appalachian Plateau in elk seizoen van het jaar. Zeer beboste hooggebieden, watervallen, zandstenen klippen, afgronden en stroomversnellingen maken een variëteit van activiteiten mogelijk.

Tuskegee Institute National Historic SiteNadat Orville en Wilbur Wright in 1903 de eerste succesvolle vliegpoging hadden gedaan, waren vele Amerikanen aangestoken door de liefde voor de luchtvaart. Tussen 1920 en 1930 begonnen vele Amerikanen een liefdesaffaire met vliegen. Ze leerden de basisprincipes van het vliegen op Amerikaanse grond of in het buitenland en vliegscholen en clubs schoten als paddestoelen uit de grond.

Eind 1930 deed de Amerikaanse overheid er nog een schepje bovenop en creëerde de Civilian Pilot Training Programs door het gehele land om een grote hoeveelheid piloten te hebben voor het geval er een nationale noodsituatie zou komen. Zwarte Amerikanen werden ook in dit programma opgenomen, maar zij moesten naar hun eigen, gesegregeerde vliegscholen.

In de Tweede Wereldoorlog werd door politieke druk de rol van zwarte Amerikanen in het leger naar voren gebracht en werd besloten tot een experiment: men ging zwarte Amerikanen opleiden voor legertaken, zodat ze ook mee zouden kunnen vechten tegen de vijand.

De Army Air Corps was de eerste groep die dit experiment accepteerde, en Tuskegee Institute, een kleine "zwarte" hogeschool in Alabama werd geselecteerd voor dit experiment om Afrikaans-Amerikaanse piloten op te leiden. Ze werden al snel de "Tuskegee Airmen" genoemd.

De uitmuntende prestaties van 15.000 mannen en vrouwen in die in de periode 1942-1946 de "Tuskegee Experience" opleiding deden, zijn nu onsterfelijk gemaakt door benoeming tot Tuskegee Airmen National Historic Site.

Alabama pagina's: 1 | 2

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?