Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Antelope Canyon

Alles over Antelope CanyonDit artikel is geschreven met veel hulp van AllesAmerika.com-leden; vele tips in dit artikel zijn dan ook van hen afkomstig.

Antelope Canyon is een zogenaamde slot canyon nabij de plaats Page in de Amerikaanse staat Arizona. Een slot canyon is het beste te omschrijven als een diepe geul met een door stormvloedwater uitgeslepen spleet erin, waar wij als mensen nu doorheen kunnen lopen. De attractie is door zijn schoonheid mateloos populair onder Amerikareizigers. (In Nederland wordt Antelope Canyon vaak fout gespeld als "Antilope Canyon".)

Antelope Canyon

Op deze pagina kunt u handige informatie vinden over het brengen van een bezoek aan Antelope Canyon, inclusief unieke tips van bezoekers van deze site die de canyon al bezocht hebben.

Locatie en bereikbaarheidU kunt Antelope Canyon vinden nabij het beroemde plaatsje Page in Arizona, wat door Amerikareizigers veelvuldig veelvuldig als overnachtingsplaats gebruikt wordt. De locatie is slechts weinige rijminuten van het centrum van Page via Route 98.

Het gebied wordt onderverdeeld in twee locaties: Upper Antelope Canyon en Lower Antelope Canyon, waarvoor allebei apart toegang betaald moet worden. Men omschrijft de verschillen tussen de twee vaak als volgt:

 • Upper Antelope Canyon is makkelijker toegankelijk; u kunt zo naar binnen wandelen, terwijl u bij de Lower Canyon gebruik moet maken van trappen.

 • De Upper Canyon heeft een vlakke ondergrond en weinig hoogteverschil, terwijl de Lower Canyon ook nauwe doorgangen en hoogteverschillen heeft.

 • Door zijn eenvoudige toegankelijkheid is het vaak veel drukker bij de Upper Canyon.

 • De muren van de Lower Canyon zijn gevarieerder qua structuur dan die van de Upper Canyon en staan dichter bij elkaar.

 • De Lower Canyon is langer (400 meter) dan de Upper Canyon (200 meter).

 • De Upper Canyon heeft meer lichtinval.


Het is overigens verplicht om een gids te huren als u Antelope Canyon bezoekt, zowel voor de Upper als de Lower Canyon. U kunt de kaartjes hiervoor ter plekke kopen, maar makkelijker is het om vooraf uw rondleiding te reserveren. Links naar reserveringssites kunt u aan het eind van dit artikel vinden.

Upper Antelope CanyonZonnestralen Antelope Canyon

De drukstbezochte canyon in dit gebied is de Upper Antelope Canyon, niet alleen omdat hij makkelijk begaanbaar is (geen hoogteverschil en geen noodzaak tot klimmen), maar ook omdat in deze canyon het vaakst bijzondere (en fotogenieke) zonnestralen te zien zijn. Let op: de zonnestralen zijn alleen te zien van eind maart tot en met begin oktober omdat de zon redelijk hoog aan de hemel moet staan en meerdere AllesAmerika.com-bezoekers geven aan dat de periode rond het middaguur daarbij de beste periode is om dit fenomeen te zien en vast te leggen op de gevoelige plaat.

Hou er rekening mee dat het middaguur precies om bovenstaande reden het drukst is; als u (iets) meer rust wil tijdens uw bezoek, plan dan een rondleiding in de ochtend of namiddag. U kunt de Upper Canyon vanaf Page gezien aan de rechterkant van de weg vinden.

TIP: gaat u een rondreis maken door het zuidwesten? Klik dan hier voor een leuke voorbeeldroute met ook een stop in Antelope Canyon.

Lower Antelope CanyonKaart Antelope Canyon

Deze canyon is minder druk bezocht, maar het wordt ook hier steeds drukker. Vooraf reserveren voor een rondleiding is niet noodzakelijk, maar wel aan te raden om onnodig wachten te voorkomen. U kunt dit doen via Ken's Tours. De rondleidingen beginnen hier elke 20 minuten en duren 1 uur en 15 minuten, tenzij u de fotografietoer reserveert (2 uur), maar deze laatste is alleen bedoeld voor mensen met een passie voor fotografie die de juiste benodigdheden bij zich hebben. U kunt de Lower Canyon vanaf Page gezien aan de linkerkant van de weg vinden.

Hoewel u meer moet klimmen om de Lower Canyon te bezichtigen, staan aan het begin en eind stalen trappen waardoor het dalen en stijgen goed te doen is voor iedereen die normaal ter been is. U hoeft zich ook geen zorgen te maken over uw kinderen. Let wel op: sommige doorgangen in de Lower Canyon zijn smal, wat voor mensen die gevoelig zijn voor claustrofobie misschien een hindernis zou kunnen zijn.

De Lower Canyon mag dan minder bekend zijn, hij is zeker net zo mooi als de Upper Canyon. Laat u bij het maken van uw keuze (als u slechts één van de twee wilt bezoeken) niet teveel afleiden door de hype rondom de Upper Canyon. Een snelle blik door de AllesAmerika.com-fora doet vermoeden dat meeste leden zelfs de Lower Canyon aanraden in plaats van de Upper Canyon; een veelgezien commentaar op het forum is "Naar Upper wordt je als vee door de canyon geleid, dat was dus eens maar nooit weer!"

Lower Antelope Canyon

Een aanrader van een AllesAmerika.com-lid was dan wel om de Lower Canyon juist niet rond het middaguur te bezoeken omdat het zonlicht dan te fel is. Renaat zegt: "De Lower [Canyon] best bezoeken tussen 08h30 en 10h30 om het beste zonlicht in de canyon te hebben!"

Andere canyonsNog minder bekend dan de twee Antelope Canyons zijn de andere canyons die in dit gebied te zien zijn en ook de moeite van het overwegen waard zijn. De East Waterhole Canyons, ten zuiden van Page langs Route 89, zijn alleen toegankelijk als u vooraf een reservering maakt; voor de Upper East Waterholes moet u een Hummer Tour boeken en voor de Lower East Waterholes moet u een wandelvergunning aanvragen. Klik hier voor meer informatie.

FotografietipsForumlid harryh deelde zijn instellingen voor het maken van de beste foto's in Antelope Canyon. Let op: deze instellingen zijn vooral van toepassing voor echte fotografie-enthousiastelingen. Veel AllesAmerika.com-leden raden aan om ook gewoon foto's te nemen met uw mobieltje!

"Even mijn instellingen met jullie delen. Mijn instellingen:

 • Geen statief, uit de hand gemaakt (maar statief kan uiteraard, alleen mogelijk als je de fototour neemt). Camera Nikon D90, gemaakt met 18-105 VR zoomlens (VR=vibratie reductie).

 • Mooiste uitsnede bij 35mm, sluitertijd 1/20.

 • Geschoten in RAW (allerbelangrijkste zoals iemand eerder al zegt, dit om ze achteraf optimaal te kunnen bewerken).

 • ISO 1600 - met Photoshop Camera RAW iets van de ruis er uit gehaald. Zelfs op 100% (4288x2848 pixels) vrijwel geen ruis zichtbaar.

 • Heb geëxperimenteerd met f/9 diafragma ivm scherptediepte, wat ik normaal meestal gebruik, maar dan moet de ISO waarde nog hoger dan 1600 en dan krijg ik te veel ruis. Deze foto's zijn daarom dus met maximale opening gemaakt (f/4 tot 4,5). Betekent wel dat je goed moet controleren waar je op scherp stelt (manueel uiteraard) en delen zijn dan onscherp. Met f9 voor mij alleen mogelijk met lange opening, had ik statief bij me moeten hebben.

 • Belangrijkste tip voor goede kleuren is de witbalans. Als je die op automatisch laat staan zijn de kleuren niet juist (te paars). Bewolkt (6000gr) is hiervoor prima. Met Photoshop heb ik dit achteraf nog aangepast naar 5650gr.

 • Als je bracketing gebruikt kun je van iedere foto er automatisch meerdere laten maken met verschillende belichtingsinstelling."


Als u wilt, kan de gids u ook helpen met je foto-instellingen. Een AllesAmerika.com-lid meldt dat u de flits het best uitzet voor de beste foto's.

Tips voor uw bezoekBezoek Antelope Canyon

 • Klik hier voor een lijst van bedrijven die rondleidingen aanbieden.

 • U hoeft de Navajo Park Permit slechts één keer per dag te betalen, dus laat uw bonnetje zien als u beide Antelope Canyons bezoekt. De Park Permit is overigens niet hetzelfde als de toegangsprijs! Bij elke canyon moet u wel apart toegang betalen.

 • Hou er rekening mee dat de canyons op elk moment gesloten kunnen worden als men regenval verwacht rond Page. De slot canyons zijn gevormd door woeste stormvloeden en deze komen nog steeds af en toe voor. Zelfs als het niet regent waar u bent kan men de canyon plotseling sluiten, dus luister altijd naar uw gids. (In 1997 kwamen 11 toeristen om het leven door een plotselinge stormvloed.)

 • Gebruik de toiletten voordat u de canyons ingaat, aangezien daar geen voorzieningen zijn. Neem daarnaast water en snacks mee als u denkt dat u trek zult krijgen tijdens uw rondleiding.

 • U loopt rond in los, rood zand, dus zorg ervoor dat u geen witte kleding draagt tijdens uw rondleiding en draag stevige wandelschoenen.

 • Door de lagere ligging kan het iets koeler in de canyon zijn dan net daarbuiten.

 • De gidsen verwachten een fooi, dus neem wat cash geld mee.Meer informatieNaar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?