Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Beren op de weg

Beoordeling: Beren op de weg van Gijs van MiddelkoopNa het hilarische boek "Amerikanen fietsen niet" van Gijs van Middelkoop (lees hier een recensie) was ik erg nieuwsgierig naar zijn volgende boek, "Beren op de weg". In mijn eerdere recensie schreef ik dat Gijs een bijzonder schrijverstalent heeft en dat blijkt ook weer in zijn tweede boek.

Beren op de weg

Net als in zijn eerste boek gaat Gijs met zijn vriendin Aimee op reis door de Verenigde Staten en Canada - maar niet met de auto, zoals je zou verwachten, maar per fiets. In een land waar fietsers eerder uitzondering dan regel zijn, levert dit natuurlijk veel rare, grappige en interessante situaties op.

In "Amerikanen fietsen niet" (koop hem hier) reed Gijs van Miami naar San Francisco; ditmaal gaat de reis van Canada naar de Rocky Mountains in Colorado. De kenmerkende humoristische toon van Gijs is ook ditmaal weer duidelijk aanwezig, maar de titel "Beren op de weg" is niet alleen een letterlijke waarschuwing; in dit bij tijd en wijle dramatische verhaal komen Gijs en Aimee ook heel wat figuurlijke beren op de weg tegen.

Als je meer van hetzelfde verwacht, heb je dus maar ten dele gelijk. Deze tweede fietsreis verloopt in het geheel niet hetzelfde als de eerste - niet alleen wordt de fiets op bepaalde plaatsen aan de kant gezet, de reis wordt zelfs tijdelijk geheel onderbroken door de ontstane situatie.

En als het ze dan eindelijk lukt om de reis alsnog voort te zetten, heeft Moeder Natuur een andere idee.

Als dit je erg spannend in de oren klinkt, dan heb je gelijk; maar meer vertel ik je niet. Gijs heeft weer een parel van een boek geschreven en als Amerikafan kun je hier wat mij betreft niet omheen. Mijn oordeel over dit boek is hetzelfde als bij "Amerikanen fietsen niet": gewoon direct lezen!

Koop "Beren op de weg" hier.

Beren op de weg

Vindt u dit boek ook leuk? Klik hieronder op "Aanbevelen".

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?