Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Visuminformatie > Het E2-visum

Het investeerdersvisum (Treaty Investor E-2) voor AmerikaWilt u dolgraag naar de Verenigde Staten van Amerika verhuizen, maar voldoet u niet aan de criteria van de meestgebruikte visa?

Dan is er voor u nog een andere mogelijkheid, een mogelijkheid om een tijdelijk visum te bemachtigen dat u op het pad naar een langdurig verblijf in de Verenigde Staten van Amerika plaatst. Een visum dat in principe voor iedereen toegankelijk is die een beetje kapitaal bezit.

Hoe werkt dit E2-visum dan?Steeds meer Nederlanders hebben een overwaarde in hun huis en/of beschikken over een redelijk spaarkapitaal. Als u tot deze groep behoort, is het E2-visum voor u een mogelijkheid - u bent dan in staat om in de Verenigde Staten te investeren en op basis daarvan een visum aan te vragen.

Het E2-visum biedt u de mogelijkheid om in Amerika te kunnen wonen en werken door het aankopen van een bedrijf(je). Het visum wordt uitgegeven op basis van handelsverdragen tussen de Verenigde Staten en andere landen; zowel Nederland als Belgie hebben zo'n handelsverdrag.

Hoe kunt u voor het E2-visum in aanmerking komen?In principe zijn er drie basiseisen waaraan u dient te voldoen om in aanmerking te komen voor dit visum.

  1. Er moet sprake zijn van een substantiële en actieve investering in een bedrijf waarbij er van een bedrag van minimaal $100.000 uitgegaan moet worden.

  2. Het bedrijf moet voldoende inkomen genereren om van te kunnen leven in de VS en tevens eventuele investeringen in het bedrijf van te kunnen doen.

  3. Het bedrijf moet werkgelegenheid bieden aan Amerikanen.

Zoals gezegd is het mogelijk om de minimale kapitaalinvestering te halen uit bijvoorbeeld uw spaargeld of uit de overwaarde van uw huis. Als u aan bovenstaande vereisten voldoet, kunt u in principe de aanvraag van zo'n E2-visum overwegen.

Het E2-visum wordt in principe aan u afgegeven voor de duur van twee of vijf jaar; dit verschilt van geval tot geval. Vervolgens kan het visum voor een onbeperkt aantal keren verlengd worden met telkens weer twee of vijf jaar.

Wat zijn de voordelen van een E2-visum boven andere Amerikaanse visa?

Alles Amerika

Een voordeelvan dit Amerikaanse visum is dat sinds 2002 het de echtgen(o)ot(e) van de E2 visumhouder toegestaan is om te werken in de Verenigde Staten, ook buiten de eigen onderneming. Dit biedt u verschillende opties en het is daarom van belang dat u van tevoren bekijkt wie de visumhouder wordt. (Alleen de E2- en L1-visa geven deze mogelijkheid.)

Een ander voordeel van een E2 visum is dat u gelijk inkomsten heeft uit het bedrijf dat u koopt, iets wat bijvoorbeeld winnaars van de greencardloterij moeten ontberen. Maar ook het feit dat u bijvoorbeeld niet ontslagen kunt worden kunt u als een voordeel beschouwen - immers, u heeft nu zelf het heft in handen. Met een E2-visum heeft u uw lot en de American Dream dus zelf in handen.

Wilt u meer informatie over het E2-visum en uw kansen bij de aanvraag van dit visum?Op het AllesAmerika.com-forum is een lid aanwezig (forumnaam: PBBI) die 10 jaar ervaring heeft in het aankopen van bedrijven in de Verenigde Staten en het aanvragen van een E2-visum. Voor meer informatie over dit visum of het L1-visum kunt u de PBBI website bezoeken.

Klik hier voor meer infomatie over PBBI.

Meer over het E2-visum voor Amerika: PBBI

Gerelateerd artikel

Terug naar de Visuminformatie voor Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?