Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Visuminformatie > Visumtips

Een visum voor Amerika: hints en tipsHoe bemachtigt u een tijdelijk visum voor de Verenigde Staten van Amerika? Ondanks het feit dat veel mensen de visumprocedure goed voorbereiden, gaan ze vaak toch onderuit door een klein foutje. In dit artikel kunt u enkele handige hints en tips rondom de aanvraagprocedure van een Amerikaans visum vinden, zodat uw aanvraag meer kans van slagen heeft.

Visum Amerika

Veel Nederlanders wiens visumaanvraag bij het Amerikaanse Consulaat is geweigerd, bellen na dit feit met een immigratie-advocaat om te proberen deze weigering ongedaan te maken. Wat is er misgegaan?

Vaak hebben ze de procedure goed gevolgd en zijn ze eigenlijk gerechtigd om het visum te verkrijgen; maar toch ze struikelen ze op een klein maar belangrijk puntje... ze misrepresenteren hun intentie om naar Nederland terug te keren. En juist dit cruciale punt kan snel tot weigering van de aanvraag leiden, niet alleen nu maar ook in toekomstige pogingen om de Verenigde Staten van Amerika binnen te komen.

Wat gaat er in deze gevallen mis?De meeste Amerikaanse non-immigratievisa en studentenvisa laten u voor een van tevoren vastgestelde periode toe tot de Verenigde Staten. Het H-1B visum is bijvoorbeeld voor drie jaar geldig, terwijl het J-1 visum een geldigheid heeft van anderhalf jaar. In veel gevallen waarbij het visum wordt geweigerd, geeft de Consulaatmedewerker als reden op, dat hij of zij denkt dat de aanmelder niet van plan is om na afloop van de vastgestelde periode naar Nederland terug te keren.

De consequenties van zo'n weigering - bijvoorbeeld omdat de Consulaatmedewerker verwacht dat u langer dan de toegestane periode in Amerika zal blijven of omdat men u ervan verdenkt dat u een immigratievisum gaat aanvragen als u eenmaal in de VS bent - zijn verreikend. Niet alleen kan men u een visum ontzeggen, men kan u vanaf dat moment ook ter plekke terugsturen als u op een Amerikaans vliegveld aankomt.

Hoe kunt u ervoor zorgen dat uw aanvraag wél succesvol verloopt?Om voor zo'n Amerikaans visum in aanmerking te komen, moet u op de aanvraagpapieren en, nog veel belangrijker, in het interview op het Amerikaanse Consulaat, duidelijk aangeven dat u zich strikt aan die deadline wil houden en na afloop naar Nederland gaat terugkeren. U doet er dan goed ook aan om van tevoren precies uit te zoeken welk visum het beste bij uw specifieke doel past, zodat uw intenties ook precies aan de vereisten van het visum voldoen.

Het visum kan u geweigerd worden als tijdens het interview op het Amerikaanse Consulaat blijkt, dat u van plan bent activiteiten te ondernemen die u niet weergegeven hebt op uw visumaanvraag. U kunt dus het beste eerlijk en zo specifiek mogelijk aangeven wat u van plan bent als u eenmaal in de Verenigde Staten bent; dan zult u dat ook altijd in uw interview beamen en kan u het visum dus niet om zo'n reden geweigerd worden.

Het belangrijkste advies: let goed op de specifieke vereisten (vooral op het gebied van terugkeer naar het moederland) van het visum dat u graag wil aanvragen, bekijk of dit expliciet bij uw wensen past, en zorg er vervolgens voor dat u uw intenties ook daadwerkelijk aantonen, zowel op papier als tijdens het interview. U zult zien dat uw kans op succes dan enorm vergroot wordt!

Wilt u meer informatie over het aanvragen van een tijdelijk Amerikaans visum?U kunt uw kans op succes verder verhogen als u van tevoren, en niet achteraf, een specialist op het gebied van (tijdelijke) visa raadpleegt. Let er daarbij op dat de persoon in kwestie ook lid is van de American Immigration Lawyers Association (AILA).

Gerelateerd artikel
Terug naar de Visuminformatie voor Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?