Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Visuminformatie > Financieel visum

Amerika: land voor ondernemers, managers en investeerdersBent u ondernemingsgezind en wilt u naar Amerika emigreren? De Verenigde Staten geven immigranten met een handelsgeest en/of kapitaal graag de ruimte. Daarom kent de Amerikaanse overheid drie soorten "business class" visa voor ondernemers en investeerders:

  • het E2-visum voor ondernemers en investeerders;

  • het L1-visum voor uitgezonden managers en specialisten;

  • het EB5-visum voor investeerders en gepensioneerden.


Als u denkt in aanmerking te kunnen komen voor één van deze Amerikaanse visa, lees dan verder - elk visumtype wordt hieronder kort toegelicht. Daarnaast kunt u op deze pagina tips vinden om meer informatie in te winnen en uw kansen op een succesvolle aanvraag te vergroten.

E2-visum: voor ondernemersWoont u in Nederland of België en wilt u ondernemer worden in Amerika? Of bent u al ondernemer in de genoemde landen en wilt u uw vleugels naar Amerika uitslaan? Dan kunt u in aanmerking komen voor het E2-visum.

De belangrijkste ingrediënten voor een succesvolle E2-visumaanvraag zijn het aankopen of starten van een bedrijf, een doordacht businessplan en een investering vanaf US $150.000. (Voor niet-kapitaalintensieve bedrijven kan een lagere investering soms volstaan.) Als visumhouder moet u daadwerkelijk de leiding van de onderneming voeren.

Veel E2-ondernemers kiezen bij de aanvraag van hun visum voor een franchiseformule, een zeer populaire bedrijfsvorm in Amerika. Bovendien is het een goede manier om uw bedrijf snel te vestigen en operationeel te maken.

Klik hier voor meer uitgebreide informatie over het E2-visum.

L1-visum: voor managers en specialistenBent u ondernemer of manager en ziet u kansen voor uw bedrijf op de Amerikaanse markt? Dan is het opzetten van een dochteronderneming in de VS al snel de volgende stap. Met een L1-visum kunt u door uw bedrijf uitgezonden worden om die dochteronderneming op te zetten en te leiden.

Als u een collega heeft die weliswaar geen manager is maar door zijn/haar specifieke vakkennis onmisbaar is bij het runnen van het dochterbedrijf, dan kan deze collega ook in aanmerking komen voor een L1-visum.

EB5-visum: voor investeerders en gepensioneerdenBent u vermogend en wilt u van uw welverdiende rust genieten in het zonnige Florida of Californië? Dan is het EB5-visum de aangewezen weg. Voor het EB5-visum hoeft u geen ondernemer te zijn (geweest); alleen uw vermogen is van belang.

Deze visumvariant is zeer aantrekkelijk als u zich graag in Amerika wilt vestigen om bijvoorbeeld van uw pensioen te genieten. Het EB5-visum is ook interessant voor professionals die in Amerika willen gaan werken, vermogende ouders die hun kinderen de kans willen geven in de VS te studeren, en natuurlijk voor andere vermogende particulieren. Bovendien is het EB5-visum een permanent visum, ofwel een greencard.

De vereisten voor het EB5-visum zijn een aantoonbaar vermogen van minimaal $1.000.000 en een investering van $525.000 in door de Amerikaanse overheid aangewezen onroerendgoedprojecten. Door een zorgvuldige selectie uit deze projecten te maken, kunt u goede rendementen op uw investering behalen.

Meer informatieKlik hier voor meer uitgebreide informatie over het E2-visum.

Terug naar Visuminformatie voor Amerika

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?