Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Grand Teton National Park

Alles over Grand Teton National ParkGeschreven door MrVanilla (Daniel)

Grand Teton National Park is een relatief klein gebied, dat door de meeste mensen wordt gecombineerd met een bezoek aan het aangrenzende Yellowstone National Park. Alhoewel Grand Teton National Park niet bij een ieder meteen een belletje doet rinkelen, heeft het verrassend veel te bieden en is het voor wandelaars een waar genot om te bezoeken.

Taggart Lake in Grand Teton National Park
Taggart Lake in Grand Teton National Park

Maar ook voor het spotten van veel wildlife is Grand Teton National Park een prima plek om aan te doen. Bent u van plan dit park de komende tijd te bezoeken dan kunt u hier alvast wat interessante informatie vinden die u kan helpen bij de voorbereiding.

Bereikbaarheid en klimaatHet weer in de omgeving van Grand Teton National Park is erg grillig. Het is dan ook aan te raden altijd warme kleren mee te nemen, zelfs in de zomermaanden. Het kwik loopt gemiddeld gezien het hoogst op in de maanden juli en augustus, waar het een aangename 20-25 graden wordt. De herfst begint echter al vroeg en is een aangename periode; het is dan minder druk in het park, terwijl de temperaturen nog warm zijn.

De wintermaanden kunnen erg vroeg beginnen (soms zelfs in september) en brengen veel sneeuw en vrieskou met zich mee. De wegen worden dan snel onbegaanbaar en wandelroutes worden gesloten en zijn onbereikbaar. Afhankelijk van het jaar kan de winter soms tot midden juni duren.

Plan uw bezoek aan dit park dan ook goed en hou de weerberichten in de gaten, zeker als u in de lentemaanden gaat. Het kan zijn dat er nog verschillende voorzieningen en wegen gesloten zijn.

Er lopen twee slagaders door het park, te weten de US89 en de Teton Park Road. Aan beide wegen liggen verschillende bezienswaardigheden die de moeite waard zijn, dus het loont om beide wegen helemaal af te rijden. Afhankelijk van uw planning is dit echter geen al te groot probleem, aangezien u er bijna een rondje van kunt maken. Bij de ingang van het park krijgt u tevens een map van het park.

Overnachten in of nabij Grand Teton National ParkHoewel Grand Teton National Park redelijk geïsoleerd lijkt van de bewoonde wereld, zijn er toch legio mogelijkheden voor accommodatie.

Veruit de meeste toeristen zullen kiezen voor het levendige, doch prijzige, stadje Jackson. Vol met hotels, restaurantjes en souvenirwinkeltjes is Jackson wat je noemt een echte toeristenplaats. Zowel in de zomermaanden als de wintermaanden; het is namelijk ook een prima plaats om te gaan wintersporten.

Jackson, Wyoming
Jackson, Wyoming

Mocht u liever in het park zelf overnachten, dan biedt Grand Teton National Park daar enkele mogelijkheden voor. De grootste daarvan zijn Colter Bay, Jackson Lake en Signal Mountain Lodge. Wilt u liever wat luxer zitten dan biedt Jenny Lake Lodge wellicht wat u zoekt.

Verder zijn er nog enkele ranches waar u kunt overnachten, van waaruit u aan verschillende activiteiten kunt deelnemen, zoals paardrijden. Ook voor de kampeerders zijn er een aantal schitterende voorzieningen waar u per nacht kunt verblijven. Voor een overzicht van deze campgrounds kunt u het beste hier kijken.

Kamperen in Colter Bay, Grand Teton
Kamperen in Colter Bay, Grand Teton

Eetgelegenheden zijn vrij beperkt in het park. De verschillende lodges hebben restaurants, welke over het algemeen aan de prijzige kant zijn. Neemt u genoegen met fastfood dan kunt u terecht bij een van de grills in Jackson Lake Lodge of Colter Bay. In Jackson vindt u echter een hoop eetgelegenheden, in elke prijscategorie.

"Wildlife" in Grand Teton National ParkGrand Teton National Park heeft een grote diversiteit aan wildlife te bieden; zeker als u weet waar u moet kijken is de kans groot dat u hiervan wat ziet. Wilt u een specifiek dier graag zien dan loont het om voor uw bezoek een visitor center te bezoeken en een ranger te vragen waar te kijken. Het is echter wel belangrijk om bepaalde veiligheidsrichtlijnen te volgen; niet alleen voor u zelf, maar ook voor de dieren.

Moose-Wilson Road
Moose-Wilson Road

U kunt wildlife natuurlijk overal in het park treffen, maar er zijn enkele plaatsen die zowel bij bezoekers als bij de dieren populair zijn. Een daarvan is de Moose-Wilson Road. Dit weggetje meandert door bos- en waterrijk gebied en biedt u de kans om bevers, zwarte beren, elanden en wapiti’s (in het engels elk genaamd) te zien. Vooral in de vroege ochtend maakt u het meeste kans een van deze dieren te zien.

De lage vlaktes van Antelope Flats bieden u de kans grote kuddes bizons te spotten. Ze grazen hier veelvuldig en zijn vaak niet te missen. Tevens migreren de wapiti’s hierover gedurende de lente- en herfstmaanden. Met een beetje mazzel ziet u hier zelfs de prachtige pronghorn (gaffelbok) voorbij huppelen.

Vlakbij Jackson Lake ligt het idyllische Oxbow Bend. Deze waterinham van de Snake River is een populaire plaats voor het spotten van bald eagles (Amerikaanse zeearend), otters, bevers en elanden. Heb echter wel geduld en neem een verrekijker mee.

Oxbow Bend in Grand Teton National Park
Oxbow Bend in Grand Teton National Park

Hoog op de verlanglijstjes van de meeste bezoekers staat de beer. Het park is zowel voor de zwarte- als voor de grizzlybeer een populaire plaats om te spotten. In de lentemaanden, als de beren uit hun winterslaap komen, heeft u de meeste kans deze dieren te zien. Zeker als u gaat wandelen wordt er aangeraden u zich voor te bereiden op een eventuele ontmoeting met een beer. Leest u zich daarom in voordat u een wandeling gaat maken, het blijven tenslotte wilde en gevaarlijke dieren!

Meer over Grand Teton National ParkLees verder: Volgende pagina: bezienswaardigheden in Grand Teton National ParkTerug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?