Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Grand Teton National Park

Alles over Grand Teton National ParkDit is het tweede deel van het artikel over Grand Teton National Park. Klik hier voor het eerste deel.

Bezienswaardigheden en attracties aan de US89Mormon RowMisschien wel de meest gefotografeerde locatie in Grand Teton National Park, Mormon Row, ligt aan de Antelope Flats Road, niet ver van Moose Junction.

Mormon Row
Moulton Barn in Mormon Row

De zes historische boerderijen die hier staan zult u in elk boekje over het park voorbij zien komen. Ze zijn dan ook enorm fotogeniek, zeker met de Teton bergkam op de achtergrond. Neem uw verrekijker mee, in de omgeving staan vaak bizons en wapiti’s te grazen.

Schwabacher’s LandingDit schitterend stukje natuur aan de Snake River is makkelijk te bereiken vanaf de US89, hoewel een klein stukje over een onverharde weg noodzakelijk is. Het is een van de meest populaire plaats om de Teton bergkam te fotograferen. Met een beetje mazzel weerspiegelt de bergkam in het stille water. Daarnaast is het een zeer populaire plaats voor het spotten van elanden en bevers.

Snake River OverlookVoor de kenner doet dit uitzicht bij u wellicht een belletje rinkelen; het is namelijk prachtig vastgelegd door de beroemde natuurfotograaf Ansel Adams. Het makkelijk te bereiken uitkijkpunt laat de meanderende rivier Snake River zien, met op de achtergrond de prachtige Teton bergkam. Vooral in de uren waarin de zon op- of ondergaat zijn populaire tijdstippen voor fotografen.

Snake River Overlook
Snake River Overlook in Grand Teton National Park

Oxbow BendVlakbij Jackson Lake ligt het idyllische Oxbow Bend. Deze waterinham van de Snake River is een populaire plaats voor het spotten van bald eagles (Amerikaanse zeearend), otters, bevers en elanden. Heb echter wel geduld en neem een verrekijker mee.

Colter Bay VillageDit "stadje" is te vinden in het noordelijke deel van het park en ligt prachtig in een baai van Jackson Lake. Het biedt niet alleen een visitor center, maar ook twee restaurants, een souvenierwinkel, een benzinepomp, verschillende accommodaties en zelfs een haven. Daarnaast starten er vanuit Colter Bay verschillende wandelroutes.

Een prachtige manier om een ochtend in te vullen is het huren van een kano of kayak. De serene rust op het meer en de uitzichten op de Teton bergkam zijn uniek en indrukwekkend.

Bezienswaardigheden en attracties aan de Teton Park RoadChapel of the TransfigurationEen lust voor veel fotografen: dat is de kerk die vlak aan de zuidingang van het park ligt. Het gebouw stamt uit 1925 en dient nog steeds als voorziening voor kerkdiensten elke zondag. Het uitzicht door het raam achter het altaar is echter waarvoor de meeste mensen dit kerkje bezoeken. De Teton bergkam vult het raam en biedt elke fotograaf de kans een prachtige foto te schieten.

Jenny LakeDit centraal gelegen meer is één van de drukst bezochte plekken in het park. Het is de start van verschillende wandelingen welke alleen per boot te bereiken zijn. Er vaart een shuttleboot welke u van kant naar kant kan brengen.

Jenny Lake
Jenny Lake

Een alternatief is om langs het meer af te wandelen, maar dat is voor de meer ervaren wandelaars en kost u flink wat tijd. Naast de wandelingen is er ook de nodige watersport te beleven op het meer. Huur een kano, kayak of boot om lekker op uw gemak van de omgeving te genieten.

Signal Mountain RoadDeze 8 kilometer lange zijweg klimt omhoog naar de top van Signal Mountain. Eenmaal boven kunt u mijlenver turen over de eindeloze vlaktes, de Snake River en Jackson Lake. Met een beetje mazzel (en een verrekijker) kunt u kuddes bizons zien grazen.

Wandelen in Grand Teton National ParkGrand Teton National Park kent een groot netwerk aan prachtige wandelroutes. Er zijn makkelijke, zware, korte en lange wandelingen te ondernemen, die elk uniek zijn en een hoop te bieden hebben.

Wandelen in Grand Teton
Wandelen in Grand Teton National Park

Gaat u wandelen, bereid u zich dan goed voor. Neem voldoende eten en drinken mee en ben voorbereid op een ontmoeting met wilde dieren. Kleed u ook in lagen, daar de temperatuur zomaar kan dalen en stijgen.

Hieronder enkele wandelingen die aangeraden worden door leden van AllesAmerika.com. Het is slechts een selectie uit de vele wandelingen die het park rijk is.

Taggert en Bradley LakeDeze relatief eenvoudige wandeling rond twee meren is geschikt voor eenieder in goede gezondheid. Daarnaast kunt u er voor kiezen om alleen één van de twee meren te bezoeken, waarmee de wandeling aanzienlijk korter wordt. Doet u beide meren aan dan is de wandeling ruim 8 km lang en duurt deze zo’n drie uur.

De wandeling start aan de gelijknamige parkeerplaats aan de Teton Park Road. De route leidt u eerst door bosrijk gebied en later klimt u licht door een verbrand stuk bos waar tevens grote rotsblokken liggen. Eenmaal bij de meren aangekomen kunt u heerlijk turen over het stille water en met een beetje mazzel genieten van overvliegende adelaars.

Cascade Canyon (en Hidden Falls en Inspiration Point)Deze wandeling is redelijk zwaar en varieert in lengte van 8 tot 24 km. Om de trail te starten zult u met een bootje over Jenny Lake moeten. Het is één van de drukst bezochte wandelstartpunten, dus parkeerplek is er schaars en is snel vol.

Mocht u de korte variant van deze wandeling willen doen dan wandelt u door tot aan Hidden Falls en Inspiration Point. Dit biedt u prachtige vergezichten over Jenny Lake. Mocht u lijden aan ernstige hoogtevrees dan is deze wandeling niet aan te bevelen.

Hidden Falls
Hidden Falls

De meeste wandelaars zullen na Inspiration Point terugkeren, maar wilt u zichzelf op de proef nemen dan is het van harte aan te raden door te lopen tot Cascade Canyon.

Two Ocean LakeDeze 10 km lange wandeling is niet al te lastig en gaat door dichte stukken bos, prachtige bloemenvelden en biedt grote kans op wildlife. De wandeling loopt rondom Two Ocean Lake en met een verrekijker kunt dan ook verschillende vogels zien broeden. Maar ook elanden en zelfs beren worden met regelmaat gespot in dit gebied.

De wandeling start niet ver van Moran Junction, aan de Pacific Road Creek. Er is beperkte parkeergelegenheid.

Meer informatieMeer informatie over Wyoming
Meer informatie over Utah
Meer Amerikaanse staten

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?