Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Groepsreizen

Alles over groepsreizen naar AmerikaDe informatie op deze pagina is samengesteld met behulp van de nuttige tips van ervaren AllesAmerika.com forumleden.

Zoekt u informatie over groepsreizen naar Amerika? Deze pagina biedt u vele handige tips voor het plannen van uw groepsreis naar de Verenigde Staten, inclusief een overzicht van de voordelen en nadelen.

Wat houdt het precies in, een groepsreis naar Amerika?Het belangrijkste om te weten als u naar een groepsreis aan het kijken bent is dat u reist met andere mensen, waaronder in sommige gevallen veel buitenlanders. Als u sociaal ingesteld bent en graag nieuwe mensen wilt ontmoeten, is een groepsreis naar de Verenigde Staten een goede optie voor u.

Uiteraard kunt u uw groepsreis naar Amerika met meerdere personen plannen - hoewel u grotere kans hebt om bij zulke trips alleen reizende mensen te treffen, zullen ook veel koppels en vrienden een groepsreis boeken.

Een voordeel van groepsreizen is dat u zelf niet alles hoeft te plannen en dus ontspannen van uw vakantie kan genieten.

Foto van een groepsreis in Amerika

Het grootste verschil met een individuele reis is natuurlijk dat u geen (of zeer beperkte) invloed hebt op het dagprogramma. De reis is klaar en het reisschema wordt op die wijze uitgevoerd. Sommige AllesAmerika.com-forumleden hebben wel gemerkt dat de groep wel enige inspraak heeft over de invulling van de dag ten opzichte van het geplande schema. Veel hiervan is bij de groepsreis-organisator afhankelijk van de groepsleider en de ervaring die deze heeft opgebouwd.

Het leuke van een groepsreis is de vaak unieke ervaring. Een forumlid vertelde over haar zwager, die het nog steeds over die overnachting onder de sterren bij de indianen in Monument Valley (was optioneel), met kampvuur en dansen 's avonds.

Wat wordt er precies geregeld bij groepsreizen naar Amerika?Als u een groepsreis naar Amerika wilt plannen, lees dan goed door wat wel en niet inbegrepen is (zoals hotels, campings, huurauto, maaltijden, etc.). Vergewis u er ook van dat de bestemmingen aan uw smaak voldoen, en ook dat er per bestemming voldoende tijd is om rustig rond te kijken.

Gaat uw toerbus in één dag door Yosemite National Park heen? Of is er een groepsreis waarbij u ook rustig twee dagen in het park kan doorbrengen? Wilt u echt Philadelphia bezoeken of toch liever meer tijd in Boston doorbrengen?

Bij Suntrek (een Amerikaanse reisorganisatie die groepsreizen regelt) is alleen de rondreis zelf inbegrepen; de vliegreis moet u nog zelf regelen. Djoser en andere Nederlandse reisorganisaties bieden uiteraard wel een totaalpakket aan.

Maaltijden bij kampeerreizen zijn vaak inclusief (of u moet ter plekke geld in een pot doen). Hier worden dan boodschappen van gekocht en 's avonds moet u natuurlijk ook uw steentje bijdragen met tent opzetten, koken en opruimen. Excursies zijn dan weer voor eigen rekening, met uitzondering van de entree voor de Nationale Parken's.

Wat voor types groepsreizen zijn er?Bij groepsreizen naar de Verenigde Staten van Amerika kan uw reis per toerbus gaan, per individuele camper, of per individuele huurauto. In het eerste geval is uw flexibiliteit het meest beperkt - immers, u moet altijd meegaan met de andere vakantiegangers in dezelfde bus. Als u ergens wat langer wilt blijven, heeft u die optie vaak niet of slechts beperkt.

Als uw groepsreis per individuele camper of huurauto door Amerika gaat, heeft u meer vrijheid. U kunt zelf elke dag bepalen hoe lang u bij bepaalde rustpunten wilt blijven en u kunt zelfs uw eigen stops inlassen. Aan het eind van de dag komt u dan weer bij elkaar met de andere reizigers.

Foto van groepsreizen in de Verenigde Staten

Let er ook op of u tijdens uw groepsreis naar de VS in hotels verblijft, kampeert, of beide. Sommige toeroperators regelen zowel hotels als campings voor uw reis, maar sommigen laten het aan uzelf over om dit te regelen. Zorg ervoor dat u hiernaar zo nodig navraag doet zodat u niet bij aankomst in Amerika voor verrassingen komt te staan.

Waar moet u op letten bij het boeken van groepsreizen?Stel uzelf (of uw toeroperator) de volgende vragen bij het bekijken van mogelijke groepsreizen naar Amerika:

  • Is de groepsreis een hotel- of kampeerreis?
  • Welke klasse hotels/campings kan u verwachten?
  • Wat is de kamerindeling? Kunt u een individuele kamer of tent boeken?
  • Wat is wel en niet inbegrepen bij de groepsreizen, qua kosten? Komen er nog (verplichte) kosten bij? Hoeveel zakgeld moet u meenemen?
  • Wat is de leeftijdsopbouw van de groepsleden?
  • Is er een maximumgrootte verbonden aan het aantal deelnemers van de groepsreis?
  • Krijgt u bij de groepsreizen een Nederlandstalige gids of een Engelstalige?
  • Wat wordt er van u verwacht? Moet u bijvoorbeeld zelf rijden of corvee doen?

Meer reistips voor Amerika nodig?
Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?