Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Florida > Orlando

Alles over Orlando, Florida (deel 4)Overige parken en attracties in Orlando, FloridaKENNEDY SPACE CENTER in Cape Canaveral is ongeveer een uurtje rijden via de I 4 naar de SR 528, de Beeline richting Cape Canaveral (denk er om, dit is een tollroad !), daar de borden volgen. Dit ruimtevaartcentrum verlangt 1 toegangsprijs, die recht geeft op alle attracties: de rondrit over het hele terrein, de uitgestalde oude raketten, de Imax-films, de tentoonstellingen en de speciale evenementen. Die prijs is $ 27,50, kinderen $ 17, parkeren is gratis.

SILVER SPRINGS in Ocala is wat onbekend, maar zeker de moeite waard. Afstand ongeveer ander-half uur en te bereiken via de I 4, Florida’s Turnpike (tollroad !), de I 75 en de SR 40. In dit park veel dieren, rondvaarten (o.a. met de wereldberoemde glass bottom boten), kleinschalige dierenshows, mooie natuur en veel bloemen en planten. Voor een prettig rustig dagje. Toegangsprijs $ 34, kinderen $ 24,50, maar er zijn kortingsbonnen voor $ 10 in omloop !! In het zomerseizoen is er naast Silver Springs een waterpark open, Wild Waters, maar die haalt het niet bij de Orlando-water-parken. Ticketprijs $ 24,50, kinderen $ 21.

Iets verder verwijderd van Orlando, maar wel leuk, ligt de attractie WEEKI WACHEE SPRINGS. Afstand ongeveer 2 uur, het ligt ten noorden van Tampa en is te bereiken via de I 4, I 75 en de SR 50. Hier vindt je de zeemeerminnen van Weeki Wachee Spring met een hele verrassende onderwater-show. Verder dierenshows, een rondvaart en mooie natuur. Tickets $ 18, kinderen $ 14. Naast het park ligt een waterpark, Buccaneer Bay. Alleen zomers geopend. Niet te vergelijken met de Orlando-waterparken.

Voor de liefhebbers van vliegtuigen ligt er aan de I 4, op een half uur afstand de attractie FANTASY OF FLIGHT in Polk City. Alles over met name oude vliegtuigen, vluchtsimulatoren, tentoonstellingen en films. Ticket $ 26,50, kinderen $ 15, parkeren gratis.

Ten noordwesten van Disneyworld aan een zijweg van de noordelijke kant van de Hwy 192 ligt SPLENDID CHINA. Dit is een gigantisch Madurodam, maar dan over China. Alle bekende gebouwen en monumenten (zoals b.v. de Chinese Muur) staan hier in miniatuur nagebouwd. Een aantal jaren geleden geopend als meest veelbelovende nieuwe attractie in Orlando/Kissimmee lijdt het nu een wat sluimerend bestaan. Er zit een Chinees winkelcentrum, een showtheater (hele goede show) en een restaurant. Toegang $ 29, kinderen $ 18 en parking free. De toegangsprijs is inclusief show om 18.00 uur en het diner tussen 16.30 en 19.30 uur. Ga dus in de loop van de middag en pik (als een echte Hollander) die show en dat eten mee ! Let op de diverse kortingsbonnen, want bijna niemand betaalt de volle prijs. Zelfs op de website staat een kortingsbon van $ 5.

In februari 2001 werd er een nieuw attractiepark in Orlando geopend, de HOLY LAND EXPERIENCE ($ 22, kinderen $ 17 en parkeren $ 3), met als thema, inderdaad, het Heilige Land. Dit park ondervond veel kritiek, met name van Joodse Amerikanen, die vonden dat er met geschiedenis een loopje genomen werd. Het park is niet sensationeel, geen rides of zo, maar je waant je in het Midden Oosten. Op geselecteerde dagen in het seizoen, meestal vrijdag en zaterdag, is het park ook 's avonds open. Een sfeerrijke verlichting zorgt ervoor, dat het park eigenlijk 's avonds leuker is dan overdag. Bovendien is dan de temperatuur aangenamer en is de toegangsprijs na 4 uur 's middags $14. Omdat ik niet gelovig ben en niet onder de indruk was van b.v. het nagebouwde graf van Jezus, geef ik het park een onvoldoende: ik had het na een uur wel gezien. Maar voor echt gelovigen zal het allemaal wel de moeite waard zijn. De bezoekersaantallen zijn veel hoger dan verwacht en daarom is men attracties aan het bijbouwen. Het park ligt langs de I 4, afslag 31A,op de hoek van Conroy Road en Vineland Road, in de buurt van Universal.

Het FUN SPOT ACTION PARK in Orlando, vlak bij de International Drive, telt vele kleine en grote attracties, o.a. een reuzenrad en een uitgebreide kartbaan. De kosten zijn $ 3 per ride, karting $ 6. Maar er zijn ook “3 uur onbeperkt alles”-tickets te koop: $ 32. Op kartgebied is er ook nog de MAGICAL MIDWAY, de enige kartbaan op de International Drive en het herbergt ook nog andere speelmogelijkheden.

Bij ORLANDO WATERSPORTS, vlakbij het vliegveld, kun je met meerderen tegelijk waterskiën via een soort van geautomatiseerd systeem. Per uur zijn de kosten $ 20, maar een hele dag onbeperkt kan ook, $ 36,50.

MAZE WORLD bestaat uit een enorm doolhof en ligt aan de Hwy 192 in Kissimmee. Toegangsprijs $ 6,00.

Bij SKY VENTURE, vlak bij de International Drive en de I 4 kun je indoor parachutespringen in een soort van enorme koker, een hele aparte ervaring. $ 35 per sprong inclusief begeleiding.

Voor de waaghalzen zijn er de "vrije vlucht"-attracties SKY COASTER, een in Orlando op de International Drive en een in Kissimmee op de Hwy 192 bij THE OLD TOWN. Prijs ongeveer $25.

THE OLD TOWN is een winkelcentrum in de vorm van een oud cowboystadje met veel leuke snuffel-winkels, een aantal attracties (18 kermis-attracties tussen de $ 2 en $ 4 per ride of $ 25 onbeperkt de hele dag, karting $ 6 en een griezelkasteel, $ 7, kinderen $ 2) en op de vrijdag- en zaterdagavond een optocht van oude auto's, CRUISIN' THE TOWN. Heel apart en heel gezellig. Zeker voor liefhebbers van oude Amerikaanse auto's (er zijn er op zaterdag rondom de 400 !!) is dit een verplicht bezoekje op vrijdag- of zaterdagavond.

WONDERWORKS is een attractie met een 100-tal virtuele spellen en attracties voor jong en oud. Het ligt aan de International Drive vlak bij het nieuwe winkelcentrum Pointe Orlando. Het is zeer makkelijk te herkennen door zijn zeer aparte vorm. Het ziet er uit als een op zijn kop terecht gekomen paleis, zelfs de bomen en lantaarnpalen staan op zijn kop. Toegangsprijs $ 17, kinderen $ 13. Op de site staat een printbare kortingsbon van $ 1,50, ook is er tegenwoordig een soort van dinnershow: eten, magic en spelen. Dat winkel-centrum, POINTE ORLANDO bestaat uit een verzameling chique winkels, goede bars en restaurants en een bioscoopcomplex, MUVICO met 21 zalen , waaronder een 3D Imax-zaal. In dit winkelcentrum bevindt zich ook een filiaal van de grootste speelgoedzaak van de VS, FAO Schwarz, waar kinderen en volwassenen met alles mogen spelen. De winkel is goed te herkennen door een aantal erg grote stukken speelgoed voor de deur en aan de straatkant. De nieuwste toevoeging aan dit winkel- en uitgaanscentrum heet XS ORLANDO, gevestigd tegenover Wonderworks. Dit is een uit 3 etages bestaand complex, waar je chique kunt dineren, de meest moderne simulatormachines kunt bespelen en waar je kunt dansen.

Iets verder op de International Drive ligt het attractieve winkelcentrum MERCADO, met leuke winkels en goede eetgelegenheden, maar ook met 2 attracties. Een leuke gethematiseerde "tentoonstelling" over de TITANIC (met echte overblijfsels en nagemaakte), $ 18 toegang, kinderen $ 14. De andere attractie is HARD ROCK VAULT, een soort van permanente tentoonstelling over Rock ’n Roll, met heel veel echte kleding van supersterren en veel muziek, $ 15,85 toegang, kinderen $ 9,50. In het winkelcentrum zit trouwens ook een internetcafe, Internet City Cafe, waar je, uiteraard tegen betaling, met het thuisfront kunt communiceren.

Verder op de International Drive, vlak naast een helikopterlandingsplaats, je kunt hiervandaan ook (prijzige) rondvluchten maken, zit een klein museum voor treinliefhebbers, het TROLLEY & TRAINMUSEUM met o.a. een van de grootste modelspoorbanen van de VS en korte smalspoortrein-ritten in de buitenlucht. Toegangsprijs $ 7 zonder en $ 9 met treinrit.Ook op de International Drive zit het griezelkasteel SKULL KINGDOM, $ 13, met griezelkelders, echte acteurs en poppen.Deze attractie zit schuin tegenover het waterpark WET 'N WILD. Dit waterpark is, in tegenstelling tot de Disney-waterparken, niet gethematiseerd, maar kent een groot aantal specta-culaire waterglijbanen en is daarom zeer geliefd bij met name de iets oudere jeugd. De nieuwste attractie is Extreme Blast, een 100 meter lange superwaterglijbaan.Toegang is $ 33,kinderen $ 26,50, parkeren $ 5, maar het is onderdeel van de Flexticket, zie Sea World. Ook een waterpark, maar simpeler (en voordeliger $ 21, kinderen $ 18, parkeren $ 5) is WATERMANIA, aan de Hwy 192, nabij de Old Town. Op de Watermania-site staat een kortingsbon voor $ 7 !!

Een aanrader op educatief niveau (maar wel heel speels) is het ORLANDO SCIENCE CENTER nabij Downtown Orlando, vanaf de I 4 duidelijk bewegwijzerd. Op een hele leuke manier worden kinderen (maar toch ook de volwassenen) voorgelicht over allerlei wetenschappelijke zaken, maar ook over het menselijk lichaam en het dierenrijk. Ook is er een Imaxtheater met spectaculaire films. Alleen de toegang tot het museum is $ 10, kinderen $ 7, voor de IMAX-films moet apart betaald worden, ongeveer $ 6,50, kinderen $ 5 per film. Er zijn ook combinatiekaarten verkrijgbaar. Leuk dit soort musea ? In Tampa, een dik uur rijden, vlak bij Busch Gardens vind je nog het MUSEUM OF SCIENCE AND INDUSTRY, kortweg MOSI genoemd. Een heel aardig verrassend museum (je kunt er zelf eenheleboel doen) met een IMAX-theater. Kosten, inclusief de IMAX-film $ 15, kinderen $ 10,50. Op de site is een kortingscoupon van $ 2 te vinden.

Voor bijna alle hierboven en hierna genoemde attracties geldt: kijk goed in de "bonnenboekjes" voor de kortingen. Die boekjes kom je overal tegen: hotels, winkels, restaurants, tourist offices. En .......geen bon, geen korting. Zonde !

DierentuinenBehalve dieren in Sea World, Animal Kingdom en in Busch Gardens zijn er in en om Orlando nog veel meer mogelijkheden om dieren te zien. Aan de I 95 in Melbourne (anderhalf uur rijden vanaf Orlando) bevindt zich een leuke knusse dierentuin, de BREVARD ZOO, $ 7,50 toegang, kinderen $ 5,50. Dieren uit Florida, Latijns Amerika en Australië.In Sanford, ten noorden van Orlando (45 minuten rijden), aan de US 17-92 vlak bij de I 4, bevindt zich ook zo'n kleine gezellige dierentuin, de CENTRAL FLORIDA ZOO. Deze tuin wordt voor het overgrote deel gerund door vrijwilligers, die met liefde over hun werk en hun dieren praten. Toegangs-prijs is hier $ 7, kinderen $ 4.Florida is krokodillenland en dat kun je goed zien in kwekerij annex dierentuin GATORLAND, gelegen aan de Orange Blossom Trail, de US 441. Te herkennen aan de gigantische krokodil voor de deur.

Duizenden krokodillen en soortgenoten, maar ook slangen en andere reptielen, een aantal shows en een mooie natuurtuin. Wel eens krokodillenvlees geproefd ? Kan ook hier ! Toegangsprijs $ 19, kinderen $ 9.

Die grote krokodil zie je ook voor de deur bij JUNGLE ADVENTURES, in het plaatsje met de fraaie naam Christmas aan de SR 50 (anderhalf uur rijden vanaf Orlando). Een tikje armoedig maar het familie-achtige karakter maakt een hoop goed. Er zijn demonstraties met de dieren, voederen van krokodillen en een vaartochtje tussen de krokodillen door, want ook hier is er sprake van een krokodillenfarm. Hier kost de ticket $17 ,kinderen $ 9. Een kortingscoupon voor $ 1 staat op de site. De krokodil is trouwens in de VS geen beschermd dier meer. In dit parkje bevindt zich ook een oude authentieke indianennederzetting, waar je kunt zien hoe men vroeger daar leefde.

In Kissimmee bevindt zich een soort van showboerderij, heel leuk voor kinderen, de GREEN MEADOWS PETTING FARM met rondleidingen, zelf koeien melken en demonstraties van het levenop een boerderij. Prijs $15. Op hun site staat een kortingsbon voor $ 2.In Tampa Downtown (dik uur rijden) ligt het FLORIDA AQUARIUM aan de Channelside Drive. Een groot gebouw van 3 etages hoog, veel glas en met een aantal grote aquaria met diverse inheemse en uitheemse vissen, ook haaien en roggen. Er is veel aandacht besteed aan het educatieve karakter van deze attractie. Toegang $16, kinderen $ 10,50. Op de site een kortingsbon voor $ 3.

Ook in Tampa de LOWRY PARK ZOO, een vrij grote dierentuin met zo'n 350 soorten uit de hele wereld. Het ligt in de buurt van Busch Gardens, neem op de I 275 afslag 31 en je rijdt er gemakkelijk naartoe. Toegangprijs voor volwassenen $ 10 en voor de jeugd $ 6,25.

Tuin- en bloemenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Orlando in de HARRY P. LEU GARDENS, een botanische tuin. Je vindt de tuin aan de North Forest Avenue. Hij is niet altijd geopend, dus even checken bij een Visitors Information Center kan geen kwaad. Toegang $4,25 en kinderen $1.In Kissimmee aan het noordelijke deel van Hwy 192 ligt de bloementuin WORLD OF ORCHIDS. Als je er van houdt, is dit the place to be: ik zag nog nooit zoveel orchideeën bij elkaar. Toegang en parkeren is …….. gratis.Iets ten noorden van Lake Wales aan de US 27A ligt BOK TOWER GARDENS , een fraai park met veel bloemen en vaak klokkenspelconcerten vanuit de toren zelf. $ 6,50 toegang voor volwassenen, kinderen $ 2.

Dinner Shows in OrlandoDineren kun je in Orlando bijna om de paar meter, maar je kunt ook dineren en uitgaan tegelijk, dat doe je bij de dinnershows. Bij een aantal Disney-hotels kan dat, in Sea World doe je dat op z'n Hawaiaans, maar er kan meer. Bij MEDIEVAL TIMES in Kissimmee op de Hwy 192 doe je dat bij een riddergevecht in een "oud" kasteel, bij SLEUTH'S MYSTERY DINNER SHOW aan de Universal Boulevard (loopt paralel met de International Drive) los je al etend een moord op en in de PIRATE'S DINNER ADVENTURE (Carrier Drive, zijstraat International Drive) waan je jezelf tussen vechtende piraten in. ARABIAN NIGHTS (in Kissimmee op de Hwy 192, vlak bij de I 4) is al een aantal malen verkozen tot "beste dinnershow". Tijdens het eten hier krijg je een perfect uitziende paardengala te zien. Wat er bij CAPONE'S DINNER SHOW gebeurt is niet moeilijk te raden, de gangster-auto voor de deur van het pand aan de Hwy 192 vertelt eigenlijk al alles. Zorg voor tijdige boeking, want deze shows zijn zeer populair bij de vakantiegangers in Orlando.

Shoppen in OrlandoGeshopt kan er ook goed gedaan worden in en om Orlando. Over het Mercado Center, Pointe Orlando en Old Town hebben we het gehad. Maar er is meer. Bijvoorbeeld de grootste mall (overdekt winkelcentrum) van Orlando, de FLORIDA MALL, aan de South Orangeblossom Trail, hoek Sandlake Road. Meer dan 200 winkels, een foodcourt en een hotel. Elke avond tot 9 uur open, behalve op zondag, dan "slechts" open tussen 11 en 6 uur. De FASHION SQUARE MALL zit in Downtown Orlando, aan de East Colonial Drive, oftewel SR 50, hier ongeveer 165 winkels en een foodcourt, zelfde openingstijden. Nog een grote mall is de ALTAMONTE SPRINGS MALL, aan de I 4, in Altamonte. Hier zitten ongeveer 175 winkels en ook een foodcourt. Kleinere centra zijn o.a. CROSSROADS OF LAKE BUENA VISTA, waar ook een supermarkt zit, die 24 uur open is. Dit, niet overdekte winkelgebied zit nabij Exit 27 op de I 4. De nieuwste mall is THE MALL AT MILLENIA, vlakbij afslag 78 op de I 4. Heel luxe met 150 shops. Een bezoek absoluut waard !!

Een apart fenomeen is de Factory Outlet, waar je met flinke korting als het ware rechtstreeks vanaf de fabriek koopt. Grote internationale merken zijn met hun winkel te vinden op vele plekken. Een greep uit het aanbod: BELZ OUTLET MALL met 180 winkels, aan de West Oakridge Road in Orlando, aan het einde van de International Drive, de grootste met het beste assortiment winkels. Tegenover Belz zit een nieuw amusements/shopping centrum, FESTIVAL BAY. Met een bioscoop, het 20 zalen tellende CINEMARK THEATER en een enorme winkel, gespecialiseerd in het buitengebeuren, OUTDOOR WORLD. Je vindt er echt alles op het gebied van vissen, varen, jagen, kamperen etc. Ook zit hier een nieuwe vestiging van RON JON'S SURFSHOP, zodat er niet meer naar Cocoa Beach gereden hoeft te worden voor hippe strandkleding en surfspullen. In het winkelcentrum zit ook een heel groot VAN’S skatepark (heel spectaculair, ook om alleen te kijken), verder hippe surf- en modewinkels. Het is nog tamelijk leeg (nog lang niet alles is bezet), maar dat veranderen.De LAKE BUENA VISTA FACTORY STORES telt 80 shops en is te vinden aan de SR 535, tussen Kissimmee en Disneyworld. In Kissimmee ligt een klein, maar goed centrum, KISSIMMEE MANUFACTURERS OUTLET met 25 winkels aan de Hwy 192. De nieuwste op dit gebied is ook zeker de mooiste, de ORLANDO PREMIUM OUTLETS MALL, aan de Vineland Avenue, naast de I 4 bij Exit 27. Dit centrum telt 110 winkels. Heel apart en lekker chique winkelen doe je in WINTERPARK, de rijkste buurt van Greater Orlando. Op Park Avenue wisselen dure mode-zaken, trendy restaurants en aparte winkeltjes elkaar af. Zeer zeker de moeite waard om een bezoekje te brengen, al was het alleen maar om te bemerken dat niet al het shopping-gebeuren in Orlando zich in de malls afspeelt.

Dan zijn er ook nog de vlooienmarkten voor de echte koopjesjagers. De grootste zit iets boven Orlando, in Sanford aan de Hwy 17-92, FLEA WORLD met er naast de kermis FUN WORLD. Erg gezellig maar eigenlijk te groot. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 9 tot 6. De OSCEOLA FLEA MARKET zit in Kissimmee op de Hwy 192, vlak naast Florida's Turnpike. Wat kleiner dan de Flea World en daardoor wat overzichtelijker. Open op vrijdag, zaterdag en zondag van 9 tot 5. Ook op de Hwy 192 zit de 192 FLEA MARKET, geen echte vlooienmarkt (daar zitten vaak gewone burgers, die er in het weekend wat bijdoen), hier zitten beroepsmarkthandelaren en deze is elke dag open. Let verder goed op borden Flea Market, want er komen momenteel steeds nieuwe pogingen om ook een graantje van deze groeimarkt mee te pikken. Tegenover de Old Town op de Hwy 192 zijn een paar overdekte "vlooienmarkten" geopend. Doe er je voordeel mee.

Nog meer winkel- en uitgaanstips ? De INTERNATIONAL DRIVE is een lange weg in Orlando, die tussen Sea World en Belz Outlet Mall vol zit met hotels, souvenirwinkels, eetgelegenheden, uitgaans-gelegenheden, supermarkten en attracties. Dit geldt ook voor de HWY 192 in Kissimmee tussen Hwy 27 en de Florida Turnpike, ook hier boordevol hotels, winkels, midgetgolfbanen, eettenten en supermarkten. Ontelbaar. Op deze weg, de 192, zijn zelfs grote oriëntatiepalen neergezet met cijfers, zodat de routebeschrijvingen wat eenvoudiger zijn.In Orlando Downtown zat ook nog CHURCH STREET STATION. Inderdaad, zat, want dit eens zo populaire uitgaans- en winkelcomplex in oude stijl is onlangs gesloten. De concurrentie van Disney en Universal op uitgaansgebied is te sterk gebleken. Er waren een aantal sfeervolle feestzalen met live muziek, eet- en drankgelegenheden, winkels in vele soorten en maten en een griezelattractie, TERROR ON CHURCHSTREET. Jammer, eens was dit HET uitgaansgebeuren van Orlando. Het is te hopen dat de nieuwe eigenaren er in slagen dit uitgaanscentrum weer nieuw leven in te blazen.

Geen eigen auto?Als je geen huurauto hebt is vervoer in Orlando geen probleem. Vele soorten taxi's, busjes en bussen zorgen voor vervoer van en naar de attracties. Vaak hebben de hotels zelf eigen gratis vervoer be-schikbaar. Vraag verder om informatie bij de hotelbalie. Ook is er voordelig openbaar vervoer aanwezig, in Greater Orlando bedient LYNX het publiek, dagelijks van 5 uur tot middernacht. Kosten onder de $ 1. Vraag in het hotel om een routefolder met rijtijden. Op de International Drive rijdt een trolleybus van de Orlando Premium Outlets, via Sea World tot Belz Outlet Mall. Je kunt overal onderweg in- en uitstappen, kosten $ 0.75 per keer, maar er zijn ook dagkaarten en zelfs week-abonnementen te koop. In Disneyworld rijden over het hele terrein gratis bussen.

En verder................Er zijn verder in Greater Orlando nog meerdere dingen te doen, die ik toch nog even terloops wil noemen. De tochten over het water met de airboats. Dat kan b.v. met de BOGGY CREEK AIRBOAT RIDES, te vinden in Kissimmee op 2 plekken, de Big Bass Road en de East Southport Road. Je kunt hier trouwens sinds kort ook parasailing, met een parachute achter een snelle boot en dan alles be-kijken op zo'n 200 meter hoog. Maar wat als de parachute met passagier plots moet landen ? Help, krokodillen ???!!! Via het bedrijf AIRBOATS OF KISSIMMEE kun je zelf met zo’n boot varen, maar die gaan, vanwege de veiligheid, niet echt hard. Te vinden op de Hwy 192.

Tripjes naar ST. AUGUSTINE (aan de kust, 2 uur rijden, oudste plaats van Florida), DAYTONA (uurtje rijden, daar mag je met de auto op het strand), MELBOURNE (via Hwy 192, leuke route), COCOA BEACH (met Ron Jon Surfshop, de grootste winkel ter wereld op dat gebied), CAPE CANAVERAL(met alle cruiseboot-lijnen, ook die van Disney), TARPON SPRINGS (boven Tampa, wonen veel Griekse sponsenduikers, heel romantisch, 2 uur rijden), ST. PETERSBURG (onder Tampa, met Salvador Dali Museum) en CLERMONT (links van Orlando, met uitkijktoren tussen sinaas-appelplantages).

Tot slotLet er op, dat in Florida, net als in de rest van de Verenigde Staten, de prijzen van praktisch alle artikelen en ook toegangsprijzen van de attractieparken vermeld staan ZONDER de staatsbelasting, die in elke staat anders is. In Florida is die tax 6 %. Verkijk je niet op die prijzen, er komt dus altijd 6 % bij. De hierboven vermelde toegangsprijzen zijn trouwens voor het gemak INCLUSIEF die belasting !!

Tot slot: als je gaat en je bent ANWB-lid, zorg dan dat je je lidmaatschapskaart (met “show your card”-vignet) bij je hebt. Bij een heleboel attracties en eetgelegenheden krijg je op vertoon van die kaart 10 tot 15 % korting, o.a. bij DisneyQuest en bij Universal Studio's. Je herkent waar er korting wordt gegeven aan een vignet bij de ingang. Pas op met de vele standjes die kaarten met korting verkopen. Dat is vaak, niet altijd, onbetrouwbaar. De goede stands verkopen kaarten (geen Disney) met een redelijke korting, de slechte (b.v. $ 10 Seaworld-tickets) zijn timesharingprojecten, die je eerst naar een complex willen lokken en je belonen met goedkope tickets. Ze zijn trouwens, door onze redelijk strenge wetgeving op dit gebied nauwelijks geïnteresseerd in Nederlanders. Dan de slechteadressen, die reeds gebruikte kaarten verkopen. Soms gaat dat goed, maar bij Disney, Seaworld en Universal zijn de beveiligingen streng, zodat de kans dat je tegen de lamp loopt groot is. Hoe herken je de goede en de slechte ? Goed kijken, luisteren en je intuïtie volgen.

Kijk ook eens op www.kingdomkonsultant.com , zij leveren ook voordeliger tickets. Dan nog even aandacht voor AFFORDABLE DISNEY, een bedrijfje dat je de goedkoopste vakantie in Disneyworld belooft, en ook veel kortingen aanbiedt voor een heleboel andere Orlando-zaken. Alleen moet je daarvoor wel "lid" worden, door een boek te kopen. Deze club staat goed bekend en krijgen veel en vaak complimenten, maar ik vind het nogal prijzig.

Terug naar de Florida pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?