Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Alle 50 staten > Pennsylvania > Philadelphia

Alles over PhiladelphiaDit artikel is geschreven met behulp van AllesAmerika.com-leden; speciale dank aan Bram voor de mooie foto's.

Op de volgende pagina's vindt u uitgebreide informatie over deze stad, van zijn lange en fascinerende geschiedenis tot zijn attracties en hotels. Daarnaast kunt u hier bijzondere tips van AA-leden vinden die de stad al bezocht hebben.

Philadelphia Center City

Aankomst en openbaar vervoerPhiladelphia heeft een uitstekend systeem voor openbaar vervoer. Als u op het vliegveld aangekomen bent, kunt u dan ook - vanaf elke terminal - direct een trein nemen in de richting van downtown (of Center City, zoals ze het daar noemen). Daarbij heeft u onderweg ook overstapmogelijkheden voor andere richtingen. De trein doet er slechts een half uurtje over om in downtown aan te komen (bijvoorbeeld Market East) en rijdt gedurende de dag elk half uur van en naar het vliegveld.

Philadelphia treinen: SEPTA

Om uw treinreis vanaf het vliegveld te plannen, kunt u kijken op de website van SEPTA. Een goede uitstaphalte voor bezoekers aan downtown is Market East, op 11th St en Market St. Van daaruit kunt u een blok zuidelijker de metro nemen naar het oosten en westen van de stad, of een blok noordelijker het Chinatown van Philadelphia bezoeken, met vele kleine restaurannetjes en natuurlijk veel op toersime gerichte winkeltjes. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om 6 blokken te lopen, naar 6th en Market, om bij het bezoekerscentrum aan te komen.

Overnachten in PhiladelphiaAls grote (en toeristische) stad heeft Philly uiteraard een enorm aanbod van hotels en andere overnachtingsplekken. Als u wilt weten welke hotels andere bezoekers van AllesAmerika.com aanraden tijdens uw verblijf, kijk dan eens op de hotelbeoordelingen-pagina van Philadelphia. U kunt hier uiteraard na uw reis ook uw eigen beoordeling(en) aan toevoegen!

Het begin van AmerikaIn Philadelphia begon het allemaal: de Amerikaanse onafhankelijkheid. U kunt daarom in deze stad allerlei attracties vinden rondom de Amerikaanse geschiedenis van de 18e en 19e eeuw.

U kunt uw historische tocht beginnen bij het bezoekerscentrum op 6th en Market. Hier krijgt u al direct een korte introductie op de geschiedenis van de stad en de VS als geheel, en kunt u uitvogelen wat u allemaal wilt bezoeken en welke andere interessante zaken er in de stad (en daarbuiten) te vinden zijn. Bovendien kunt u hier toegangskaarten voor verscheidene attracties en musea krijgen.

Philadelphia downtown

In de directe omgeving van dit bezoekerscentrum vindt u bovendien nog een aantal andere bijzondere attracties, onder meer de Liberty Bell en Independence Hall (waarover later meer). Daarnaast zijn het National Constitution Center (een museum over de Amerikaanse grondwet), the Bourse (een winkelcentrum met fast food) en de United States Mint (waar het geld gedrukt wordt) op loopafstand van het bezoekerscentrum te vinden.

De Liberty Bell en Independence HallEen klein museum vlakbij het bezoekerscentrum toont u Philadelphia's grootste trots: de Liberty Bell. Deze beroemde kerkklok luidde alleen in folklore tijdens de Amerikaanse onafhankelijkheid; volgens veel geschiedkundigen ludde de klok niet op 4 juli 1776, de dag dat in Philadelphia de onafhankelijkheid verklaard werd, ondanks het feit dat hij toen in Indepence Hall te vinden was. Toch staat deze kerkklok symbool voor de onafhankelijkheid, mede dankzij de vele verhalen die de ronde deden over de achtergrond ervan. In ieder geval is zeker dat de barst in de klok afkomstig is van het luiden van de klok; dit gebeurde al in de 18e eeuw en de klok heeft al sinds 1846 geen kik meer gegeven.

De Liberty Bell

Ietsjes verderop vindt u de locatie waar de onafhankelijkheidsverklaring getekend werd op de 4e juli 1776: Independence Hall. In deze indrukwekkende ruimte kunt u informatie vinden over alle ondertekenaars van de verklaring en hoe de ruimte destijds benut en gevuld was. Het gebouw is grotendeels gerestaureerd, zodat het eruit ziet zoals in de 18e eeuw. De toegang tot dit gebouw is gratis, maar u moet wel van tevoren een ticket met een daarop geprinte tijd halen bij het bezoekerscentrum (gedurende de maanden maart t/m december). Dit vanwege de grote belangstelling voor dit stuk Amerikaanse geschiedenis.

De U.S. MintEen fascinerend stukje historie is de U.S. Mint: de fabriek waar het Amerikaanse muntgeld gemaakt wordt. De Mint is dagelijks open behalve zondag, en buiten het hoogseizoen (oktober t/m mei) ook op zaterdag niet. Reserveren hoeft niet en de toegang is gratis, maar als in de VS de alarmcode "oranje" heerst, is het gebouw voor het publiek gesloten.

Tijdens de rondleiding ziet u niet alleen "live" hoe er geld gedrukt wordt, maar leert u ook meer over de geschiedenis van de U.S. Mint en het Amerikaanse geld. Tegenwoordig zijn er meerdere fabrieken, maar de eerste werd in 1792 in Philadelphia opgezet, slechts dertig meter van de huidige locatie. Over de jaren heen werd de fabriek vernieuwd, vergroot en gemoderniseerd, zodat nu in minder dan 24 uur een miljoen munten kunnen worden gemaakt. U kunt het hele proces bekijken gedurende de rondleiding.

Voor meer informatie kunt u de site van de US Mint bezoeken, waar u onder meer een PDF kunt bekijken en downloaden van de rondleiding die u kan doen.

Het Betsy Ross House en Franklin ParkIets verderop (op Arch St) kunnen de echte Amerikafans het Betsy Ross House vinden. Dit is het huis waar Betsy Ross woonde, die de allereerste Amerikaanse vlag heeft gemaakt. U vindt hier alle informatie over de geschiedenis van de vlag, Betsy Ross zelf en haar huis, dat inmiddels meer dan 250 jaar oud is.

Betsy Ross House

Meer informatie over het Betsy Ross House vindt u op de site van Historic Philadelphia. U kunt hier overigens ook meer informatie vinden over Franklin Square, een gezellig park met (betaalde) attracties voor kinderen (zoals een caroussel en een minigolfbaan). Franklin Square wordt ingedamd door 6th St, 7th St en Race St.

Eastern State PenitentiaryEen minder bekende maar leuke attractie die aangeraden wordt door Amerika-expert en AllesAmerika.com-forumlid Petra/VS is de Eastern State Penitentiary. Deze oude gevangenis was onder meer het thuis van Al Capone, de beruchtste maffiagangster van de 20e eeuw. Het is de duurste gevangenis van de VS die tegenwoordig alleen nog dienst doet als museum. Er zijn zowel begeleide als "self-guided" rondleidingen. De toegang is niet gratis en men raadt aan om geen kinderen jonger dan 7 jaar mee te nemen.

East Penitentiary

Voor meer informatie over deze prachtige klassieke gevangenis in Philadelphia kunt u kijken op de site van Eastern State.

Jewelers' RowJewelers' Row, op Sansom Street, bestaat al meer dan 200 jaar en bevat tegenwoordig meer dan 300 juwelierszaken. Het is het oudste diamantendistrict in de VS en wordt qua grootte alleen door dat van New York City voorbijgestreefd. De straat bevat bovendien de eerste "rijtjeshuizen" die in de VS werden gebouwd, alhoewel er nog maar drie van de oorspronkelijke gebouwen overeind staan - de rest is geduende de eeuwen afgebroken of verbouwd.

De meningen over Jewelers' Row zijn op het AllesAmerika.com-forum verdeeld; sommigen raden hem aan, maar anderen vinden dat er weinig interessants te zien is als je niet op zoek bent naar juwelen.

Het Franklin Institute MuseumHet Franklin Institute Museum is een wetenschaps- en technologiemuseum dat in 1934 opgezet werd ter ere van Benjamin Franklin (het Franklin Institute zelf bestond al sinds 1824). U kunt hier vele verscheidene exhibities vinden, onder meer een treinfabriek, een planetarium, een vliegsimulator (waar u zelf in kunt) en meer. Uiteraard is er ook voor kinderen veel te beleven in dit museum, waar ze deels kunnen aanraken en spelenderwijs leren.

Het Franklin Institute Museum bevindt zich in het Philadelphia Parkway Museums District aan 20th Street en de Benjamin Franklin Parkway, waar zich ook de Eastern State Penitentiary en het hieronder besproken beroemde Philadelphia Museum of Art bevinden.

Het Philadelphia Museum of ArtHet Philadelphia Museum of Art staat niet alleen bekend of zijn kunst. Integendeel, de meeste mensen zullen dit museum alleen herkennen uit de Rocky films met Sylvester Stallone; en dat hoewel het een van de grootste kunstmusea in de Verenigde Staten is! In de film "Rocky" uit 1976 beklimt Sylvester Stallone als Rocky de 72 treden en heft, eenmaal boven aangekomen, zijn armen boven zijn hoofd, daarmee aangevend dat ook een underdog kan winnen.

Veel toeristen beklimmen de traptreden net als Rocky en genieten vervolgens bovenaan van het prachtige uitzicht over delen van Philadelphia (waaronder het gemeentehuis en een park). Onderaan de trap staat een bronzen beeld van Rocky, waar door veel toeristen een foto genomen wordt. Aldus AA-lid Aida: "Het gebouw alleen al is indrukwekkend. En het beklimmen van de trappen geeft het Rocky-gevoel."

Philadelphia Museum of Art (Rocky Steps)

Het museum heeft echter ook meer dan 200 galerijen waar u allerlei soorten kunst kunt aanschouwen; in de collectie bevinden zich ook duizenden kunstwerken van verscheidene (bekende en minder bekende) Nederlandse kunstenaars. Er zijn uitstallingen over ridders, Europese kunst gedurende verschillende tijdperken, Nederlandse keramiek, historische kledij en meer. U kunt hier als kunstliefhebber makkelijk een dag doorbrengen.

Het Liberty MuseumHet Liberty Museum (321 Chestnut St) is opgedragen aan de Amerikaanse vrijheid en vrijheid in het algemeen. Dit is dus niet het museum waar de Liberty Bell te vinden is! Wel kunt u hier exposities vinden over uiteenlopende onderwerpen in de categorie "geschiedenis, samenleving en tolerantie", waarbij veel glaskunst gebruikt wordt. Als u meer wilt weten over de Amerikaanse meningen over vrijheid, is dit goede plek voor u om te bezoeken. U vindt onder meer er exposities over Amerikaanse kolonisten, helden uit de historie, de Holocaust en 11 september.

Het AA-lid tosca zegt over dit museum "[...] een van leukste dingen die we gedaan hebben in Philadelphia [...]". Of dit een "must-see" is voor iedere bezoeker aan de stad wordt echter op Tripadvisor af en toe in twijfel getrokken. Als u al eens in Philadelpia geweest bent, is dit een aanrader, maar voor een eerste bezoek misschien net wat minder interessant.

Het Comcast CenterHet Comcast Center is een moderne wolkenkrabber met veel glas dat geopend werd in 2008, en tegenwoordig met 297 meter hoog het hoogste gebouw van Philadelphia is. Daarnaast is het een meer milieuvriendelijk door LEED gecertificeerd gebouw, onder meer door het gebruik van laagreflecterend glas, installatie om het water- en stroomgebruik te verminderen en de installatie van een ondervloerse waterloopom de wintergarten van het gebouw te koelen dan wel verwarmen, naar gelang het seizoen.

Het gebouw werd officieel een toeristenattractie door de installatie van het grootste LED-scherm ter wereld (190 vierkante meter), waarop afbeeldingen te zien zijn van onder meer Philadelphia zelf, het heelal en acrobaten. Daarnaast kunt u er uiteraard uitgebreid shoppen en dineren, genieten van de stad op de plaza, en een kijke nemen in het 8 verdiepingen hoge Winter Garden.

Attracties net buiten Philadelphia • Vanaf Penn's Landing kunt u ook een boottocht maken naar de andere kant van de rivier (New Jersey), waar u onder meer een bezoek kunt brengen aan het aquarium in Camden en een rondleiding kunt doen van Battleship New Jersey. Met dank aan AA-lid Any voor deze tip.

 • Ongeveer 40 kilometer ten noordwesten van Philadelphia, in het plaatsje King of Prussia, kunt u een bezoek brengen aan een van de grootste en meest luxueuze malls van de Verenigde Staten: de King of Prussia Mall. U vindt hier meer dan 400 winkels zoals Nordstrom, Neiman Marcus, Bloomingdale's en Macy's. Werkelijk alles is hier te vinden, en op aankopen van schoenen en kleding hoeft u geen belasting te betalen. Als u van shoppen houdt als u in de VS bent, is dit zeker de moeite waard.

  King of Prussia

 • Als de geschiedenis van de VS u interesseert, kunt u ook een bezoek brengen aan Valley Forge National Park, vlakbij de bovengenoemde mall. Het nieuwe continentale (Amerikaanse) leger bracht op deze locatie de winter van 1777-1778 door; George Washington was hier dus ook. U kunt hier ook wandelen en zelfs vissen.

Tips van AA-leden voor Philadelphia • Als u een bezoek plant aan Philadelphia, zijn twee nachten (een volle dag) in principe voldoende om een eerste indruk van de stad te krijgen. Als u van de Amerikaanse geschiedenis en musea houdt, kunt u echter meer tijd in de stad doorbrengen.

 • Neem liefst een hotel in Center City Philadelphia, zodat de meeste toeristenattracties beloopbaar zijn. Voor hotelbeoordelingen van AA-leden kunt u hier kijken.

 • Als u in Philadelphia bent, is het natuurlijk erg passend dat u een typische "Philly Cheesesteak" eet. Uit persoonlijke ervaring kan ik u melden dat deze erg lekker zijn, maar dat u wel van tevoren moet weten hoe u er eentje moet bestellen. Hier is namelijk een speciale methode voor die onder meer op deze pagina uitgelegd wordt. (Daar kunt u ook de top 10 locaties voor cheesesteaks vinden.)

  De reden dat u zo snel en specifiek oet bestellen? Bij veel cheesesteakstandjes is de drukte enorm en zijn de rijen lang, dus men wil dat u opschiet. Als u niet snel genoeg bent of een fout maakt, kan men u zonder meer wegsturen - en ook uit eigen ervaring weet ik dat men makkelijk op u gaat schelden als u iets fout doet. Niet bang zijn, het hoort er allemaal bij (en bestellen is niet supermoeilijk)!

  En als u vervolgens lekker geniet van uw cheesesteak, dan weet u hoezeer het allemaal de moeite waard was.

 • In Philadelphia is het ook mogelijk om een segway-rondleiding van de stad te doen, wat volgens AA-lid KW1984 zeker de moeite waard is.


Meer weten over de fascinerende historie van Philadelphia?

Terug naar de Staten van Amerika pagina

Terug naar de de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?