Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Smoky Mountains

Alles over de Smoky Mountains (deel 3)

Alles Amerika

Dit is het derde deel van het artikel over de Smoky Mountains in Tennessee in de Verenigde Staten van Amerika. Klik hier om naar de beginpagina van dit artikel te gaan.

Clingman's DomeClingman's Dome ligt op net boven de 2000 meter hoogte en is daarmee het hoogste punt van de Smoky Mountains in Tennessee. Er loopt vanaf de hoofdweg door de Smoky Mountains, Newfound Gap Road (US 441), een zijweg van ongeveer 7 mijl naar deze top toe, waar u de auto kunt parkeren de resterende paar honderd meter via een eenvoudig wandelpad naar het observatieplatform kunt lopen.

Vanaf het observatieplatform heeft u een prachtig uitzicht - als er geen bewolking en smog hangt. Aangezien dit National Park niet voor niets de Smoky Mountains heet, zijn er heel wat dagen waarbij het zicht toch behoorlijk beperkt is.

De Appalachian Trail loopt over de top van Clingman's Dome en ook kunt u hier de beginpunten van meerdere wandelroutes vinden.

De weg naar Clingman's Dome is gesloten van 30 november tot 1 maart.

Wandelen en vissen in de Smoky MountainsDe meest populaire bezigheid in de Smokies is wandelen. Het National Park heeft meer dan 1300 kilometer aan wandelpaden beschikbaar, inclusief het deel van de Appalachian Trail dat over de hoogste pieken van de Smoky Mountains loopt.

Uitzicht op de Smoky Mountains

U kunt in het park korte wandelingen maken van 1 tot 2 uur, zoals de Laurel Falls Trail die naar een 24 meter hoge waterval leidt en het 4 kilometer lange Abrams Falls Trail in Cades Cove, waar u zelfs kunt zwemmen. Ook kunt u dagwandelingen plannen, zoals de Rainbow Falls Trail die meer dan 10 kilometer lang is en leidt naar de top van Mount Le Conte. Op sommige bijzonder lange wandelroutes zijn ook overnachtingsplaatsen beschikbaar.

Na wandelen is vissen een zeer populaire bezigheid in de Smoky Mountains. Hou er echter rekening mee dat dit zeer streng gereguleerd is en dat u vooraf toestemming zult moeten aanvragen.

Andere activiteiten in de omgeving van de Smoky MountainsAls u alle wegen in de Smoky Mountains heeft bereden en uitgebreid overal bent gestopt en hebt rondgekeken, kunt u ook nog verder naar de Blue Ridge Parkway, die vanaf Cherokee bereikbaar is (vlak na het Oconaluftee Visitors' Center). Deze weg leidt ook naar Asheville in North Carolina, een artistiek, Europees aandoend stadje midden in prachtige heuvels.

Herfst in de Smokies

Tips voor uw bezoek aan de Smoky Mountains • Zorg dat uw hotel of blokhut ruim vooraf reserveert; vooral in het hoogseizoen zijn vele verblijfplaatsen volgeboekt.

 • Vul altijd uw tank op voordat u het National Park inrijdt; in de Smoky Mountains zijn geen tankstations en u zult snel afstanden van 100 kilometer of meer rijden. Er is een tankstation vlakbij de noordelijke ingang van het park.

 • Eet goed voordat u het park inrijdt of zorg ervoor dat u een gevulde picknickmand meeneemt. In de Smoky Mountains zijn geen restaurants of andere eetgelegenheden.

 • Als u een blokhut huurt en niet van plan bent om elke avond uit te gaan eten, koop dan uw voedsel (indien mogelijk) buiten de omgeving van het park en de nabijgelegen stadjes. Vele blokhutten hebben een barbecue voor de deur staan en de schaarse supermarkten in Pigeon Forge en Gatlinburg zijn vaak duurder dan elders. Goede supermarkten in de buurt: Kroger op Wears Valley Road; Wal-Mart nabij Denton Lane en Collier Drive; Food City bij Methodist Street.

 • Zorg dat u een goede voorbereiding vooraf laat gaan aan langere wandelingen. De natuur in het park is ruw en de wandelpaden zijn soms maar moeilijk begaanbaar. Voor korte wandelingen kunnen gympen misschien volstaan, maar voor langere en steilere wandelingen kunt u beter voor goede bergschoenen zorgen.


Opmerkingen over het verkeer in en rond de Smoky Mountains:

 • Hoogseizoen voor de Smoky Mountains is vooral de herfst, als de bladeren aan de bomen verkleuren. Daarnaast is het drukker dan gemiddeld gedurende weekends, de lente, en op en rondom Amerikaanse feestdagen.

 • Slechte aankomsttijden gedurende drukke periodes zijn vooral in de namiddag en vroege avond en zeker als het vrijdag is of de avond voor een Amerikaanse feestdag. Slechte vertrektijden zijn 's middags op zon- en feestdagen.

 • Er is helaas geen noemenswaardig openbaar vervoer binnen en buiten het park, alhoewel er wel een shuttle rondrijdt in Pigeon Forge en Gatlinburg. Ondanks de veelal driebaanswegen in elke richting kan het daarom filerijden zijn in de plaatsen rondom de Smokies.

  Filrerijden in Pigeon Forge

 • Als u het Nationale Park nadert vanuit richting Knoxville, overweeg dan om in plaats van de zeer drukke I-40 een minder bekende alternatieve route te volgen: Route 71/441/411 ten zuiden van Knoxville. U rijdt dan via een mooie, rustigere dubbelbaansweg en komt direct uit in Sevierville, waardoor u al een groot stuk van de drukke State Route 66 (dit is NIET dezelfde weg als de bekende Route 66!) overslaat.

 • Om een deel van het drukke verkeer in Pigeon Forge over te slaan, kunt u overwegen om de minder bekende zijweg Teaster Lane te nemen. Dit is geen mooie weg maar u kunt waarschijnlijk sneller doorrijden en u komt uiteindelijk toch weer uit op de hoofdweg (via Veteran's Boulevard).

 • Een alternatieve route naar Cades Cove is via de Wears Valley Road. U blijft dan deels buiten het park, maar slaat ook een deel van de kronkelige Little River Road over. Mogelijke aansluitpunten naar Cades Cove zijn Wears Cove Gap Road en Route 73 (E Lamar Alexander Parkway). Let echter op: als het bijzonder druk is, kan ook de Wears Valley Road erg druk worden.


  Terug naar de Reizen naar Amerika pagina

  Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?