Volg ons!
Amerika-experts

Wilt u adverteren op AA?

Nieuwsbrief
Schrijf u in voor de gratis AllesAmerika.com nieuwsbrief!

Wat is dit?

 
E-mailadres:
 
Voornaam:
 

Uw gegevens zijn veilig


Spotlight
Goedkoop vliegen naar Amerika. Lage prijzen voor vliegtickets naar de USA. Klik voor de vliegticket-zoekmachine.

Uw bedrijf in de spotlights?

Vraag naar de vele mogelijkheden!


AA Home > Reizen en vakantie > Smoky Mountains

Alles over de Smoky MountainsSmoky Mountains National Park is een omvangrijk National Park dat deels in Tennessee ligt en deels in North Carolina. Al sinds 2006 ben ik hier een regelmatige bezoeker en heb daarbij de mooiste plekken van dit unieke natuurgebied aangedaan.

Op deze pagina volgt een uitgebreid overzicht van alles wat dit bergachtige National Park voor u te bieden heeft.

HoogseizoenSmoky Mountains NP is één van de drukstbezochte National Parks van de Verenigde Staten van Amerika; er is nauwelijks een laagseizoen, maar wel een zeer druk hoogseizoen. Vooral in de zomer en in de herfst (met name vanaf midden-oktober) komen zeer veel mensen af op de prachtige verkleuring van de bladeren aan de bomen in de Smoky Mountains.

Weg in de Smoky Mountains

Verblijfmogelijkheden nabij de Smoky MountainsTijdens onze bezoeken verblijven wij in een luxe blokhut op een heuvel in de buurt van Pigeon Forge, een typisch Amerikaans toeristendorp. Om bij de blokhut te komen, moet u meestal wel ettelijke kilometers steil omhoog rijden over kronkelweggetjes. Als u een cabin neemt op zo'n hoogte, zou ik u aanraden een goede auto te huren, zeker in de winter (dan zijn kettingen op de banden ook verplicht).

Vanaf het ruime balkon - uitgerust met comfortabele houten schommelstoelen en een bubbelbad voor 4 personen - hadden we een groots uitzicht op de dalen om het park heen. Hoewel er andere huisjes vlakbij staan, is de omgeving toch zeer rustig. Tijdens ons bezoek was het een verademing om 's avonds bij afkoelende temperaturen een half uurtje heerlijk in het bubbelbad te zitten en uit te kijken over het landschap.

Uitzicht vanaf het balkon

Hoewel er zeer veel van dit type huisjes te huur zijn in de heuvels rondom de Smoky Mountains, kunt u ook in één van de vele hotels en motels verblijven. Aan kamers geen gebrek, maar let er wel op waar uw hotel staat. Er zijn prachtige hotels midden in de bossen vlakbij klaterende beekjes, maar u kunt ook een hotel nemen direct aan de drukke zesbaansweg.

Voordeel van dit laatste is natuurlijk, dat u dichtbij de toeristische attracties en de restaurants bent; nadeel is dat u midden in de drukte zit. Een houten cabin is zeker aan te raden, maar u bent er dan wel meer geld voor kwijt (denk aan $600 voor ca. vier nachten voor een vierpersoonshuisje).

Woonkamer van de blokhut

Rondom de Smoky Mountains in Tennessee: Gatlinburg en Pigeon ForgePigeon Forge ligt iets verder van de Smoky Mountains af dan Gatlinburg. Beide plaatjes zijn ook heel anders qua indeling - Pigeon Forge is meer typisch Amerikaans, met brede zesbaanswegen en vele individueel gebouwde restaurants en enorme outlet malls waar u dagen kunt besteden aan shoppen. U moet hier dus ook met uw auto rijden van de ene naar de andere winkel.

Pigeon Forge heeft als hoofdattractie "Dollywood", het country-amusementspark van Dolly Parton.

Gatlinburg is een kleiner dorp met één kleine doorgaande weg. Het dorp staat ook vol met winkels en restaurants, maar u kunt het meer vergelijken met een Europees dorp. Er is één grote winkelstraat die makkelijk te bewandelen is; de souvenierwinkels en restaurants liggen vlak naast elkaar. Parkeren is wat lastiger, simpelweg omdat niet iedere winkel zijn eigen parkeerplaats heeft.

In Gatlinburg kunt u ook vele andere toeristische attracties vinden, zoals Ripley's Aquarium, kartbanen, golfbanen, achtbanen, de luchttram, het Guinness World of Records Museum, bioscopen, Ripley's Believe It Or Not, wijnproeverijen, en zelfs een "Salt and Pepper Shaker Museum".

Er is ook een skidorp (met amusementspark) genaamd Ober-Gatlinburg; hier zijn wij niet geweest, maar in de winter is dit ook een grote trekpleister.

Beekje in het National Park

Beide plaatsen zijn bij uitstek gericht op toeristen en het is er dan ook altijd druk. Wij kozen ervoor om ze te mijden (behalve voor het eten) en ons te concentreren op de Smoky Mountains zelf.


Lees verder: De meest interessante plekjes in de Smoky MountainsTerug naar de Reizen naar Amerika pagina

Terug naar de AllesAmerika.com homepage

©2001-2015 AllesAmerika.com | Aan deze website kunnen geen rechten worden ontleend. Deze website is auteursrechtelijk beschermd en mag zonder onze schriftelijke toestemming niet worden vermenigvuldigd of gekopiëerd, noch aan derden worden doorgegeven of toegankelijk gemaakt. Wederrechtelijk gebruik is strafbaar en verplicht tot schadevergoeding. | Privacy policy | Webhosting: Site Build It! | Design: ColoMedia | Adverteren op AllesAmerika.com?